” Als externe adviseur kun je zowel operationeel als tactisch en strategisch bezig zijn. ”

Wendy & Guido,
Financial Crime Advisory.

Werken bij Financial Crime Advisory klinkt als een spionagefilm. Dat is het natuurlijk niet, toch noemen Wendy Stuffers en Guido Penzhorn, beiden Senior Manager bij Deloitte Forensic & Financial Crime, het werk spannend. Inhoudelijk zijn er volop uitdagingen, ook al komen er geen achtervolgingen aan te pas.

“Je kunt meewerken aan corruptieonderzoeken of helpen de operatie van financiële instellingen zo in te richten dat het criminelen lastig gemaakt wordt het financiële stelsel te misbruiken”, vertelt Wendy Stuffers (37). “Ons doel is het creëren van een eerlijkere maatschappij. En dat doen we bijvoorbeeld door onze klanten te adviseren in hun customer due diligence-aanpak.

Het mooie is dat we als externe adviseurs in een half jaar tijd zowel operationeel als tactisch en strategisch bezig kunnen zijn. Mijn werk geeft me echt een kick, er zit snelheid in maar ook grondigheid. Na een dag hard werken, kom ik vol energie weer thuis.”

 

Deloitte is een commercieel bedrijf, maar het gaat ons vooral om het creëren van echte impact.

Als enige kantoor van de Big Four heeft Deloitte een dedicated Financial Crime Advisory-team. De afdeling heeft inmiddels dan ook een goede naam in de markt opgebouwd en werkt vooral voor grote banken en verzekeringsmaatschappijen. “Inhoudelijk is het werk ontzettend interessant. Ook omdat Deloitte niet zomaar elke opdracht aanneemt”, aldus Guido Penzhorn (34).

“We zijn een commercieel bedrijf, maar het gaat ons vooral om het creëren van echte impact. We willen het verschil maken, voor onze klanten maar ook voor de maatschappij. Ik zie mijzelf als een probleemoplosser. Het ene moment vlieg ik naar Londen voor een noodgeval, het andere moment leg ik de cliënt uit wat er gedaan moet worden om fraude of witwaspraktijken te voorkomen.”

 

Geen dag is hetzelfde, maar het draait altijd om people management, gaat Guido verder. “We zijn consultants en werken met mensen. Met de klant en met collega’s. Om meer impact te maken, bundelen we regelmatig de krachten met andere servicelines zoals Risk Advisory, Consultancy of BPS. En ons team zelf bestaat uit diverse achtergronden, van werkervaring bij banken tot het OM, de politie en Interpol. Zelf ben ik drie jaar geleden vanuit Zuid-Afrika naar Amsterdam verhuisd. Ik heb toen voor Deloitte gekozen niet alleen omdat de inhoud uitdagend is, maar vooral omdat de mensen open en relaxed zijn.”

Wendy knikt. “Deloitte heeft wat mij betreft een van de gezondste bedrijfsculturen en dat komt omdat we open en eerlijk zijn naar elkaar. Je kunt hier echt jezelf zijn. Het is echter wel belangrijk dat je jezelf niet te serieus neemt”, lacht ze.

 

Na een dag hard werken, kom ik vol energie weer thuis.

Als werkgever snapt Deloitte wat belangrijk is, aldus Wendy. “ We beseffen ons hier heel goed dat de mensen het belangrijkste onderdeel van de organisatie zijn. Onze expertise is wat het kantoor verkoopt en dus wordt er erg goed voor ons gezorgd. Deloitte wil de beste mensen hebben en ze ook motiveren en ondersteunen om de beste te zijn.” Guido vult aan: “In coronatijd nemen alle bedrijven maatregelen. Maar Deloitte houdt ook echt in de gaten of het goed met ons gaat.

Er zijn veel initiatieven ter ondersteuning van de tijd waarin we ons werkende leven met thuis moeten zien te rijmen. Er is een bijdrage voor babysitters overdag en de koffie die we nu op kantoor mislopen, wordt gecompenseerd. Dat is natuurlijk niet per se nodig, maar het is leuk dat eraan gedacht wordt. En tijdens het mooie winterweer kregen we drie uur vrij om te gaan schaatsen. Gewoon omdat het leuk is om te doen en het iedereen wordt gegund.”

  • Blijf groeien. Bij Deloitte.

What impact will you make?

Wij willen jou. De ware jij, met je eigen sterke punten, blik op de wereld en persoonlijkheid. Zo creëren we een omgeving waarin iedereen erbij hoort, wordt gesteund en gehoord, en in staat is om een waardevolle, persoonlijke bijdrage te leveren.

Alle vacatures bij Financial Advisory

Naar boven