” Techniek is voor mij een passie geworden: my passion is my profession ”

Anneloes Geerts,
Manager Cyber Security.

Anneloes Geerts kwam al vroeg in aanraking met computers en bouwde op jonge leeftijd websites, maar ze koos met een Master Criminologie aan de Erasmus Universiteit voor een niet-technische studie. De wereld van IT en cyber security bleef trekken en kreeg een vervolg bij Deloitte Cyber Risk Advisory.

“Bij een softwarebedrijf kreeg ik een goede basis mee op het gebied van cyber security. Daarna werkte ik bij een private investigator, waar ik onder andere red teaming opdrachten uitvoerde. Ik wilde me verder verdiepen in de techniek en wist dat Deloitte op dat gebied een goede naam heeft. Inmiddels werk ik hier ruim drie jaar en ben ik sinds kort manager.

 

Red teaming brengt altijd een gezonde spanning mee want je doet iets wat eigenlijk niet mag, ook al heb je toestemming.

Cyber Risk Advisory bestaat uit meerdere teams. Als manager Red Team Operations houd ik mij vooral bezig met red teaming opdrachten. We helpen bedrijven bij het controleren van hun hele beveiliging, zowel fysiek als digitaal.

Meestal is de vraag of je binnen kunt komen zonder dat je geautoriseerd bent. Dat brengt altijd een gezonde spanning mee want je doet iets wat eigenlijk niet mag, ook al heb je toestemming. De klant is soms ‘flabbergasted’ van onze bevindingen. Vooral nazorg geeft mij veel energie, mooi als bedrijven een jaar later nog eens willen laten checken of hun beveiliging echt verbeterd is.

 

In het Secure team werken vooral collega’s met een technische focus. Maar het maakt niet uit wat je gestudeerd hebt, het gaat om de juiste mindset voor IT en security. Het werk moet je passie zijn. We hebben collega’s vanuit vrijwel alle werelddelen. Het is mooi om te zien hoe we vanuit die verschillende achtergronden met elkaar over een probleem kunnen discussiëren om de beste oplossing te vinden voor de opdrachtgever.

Tijdens opdrachten gaan we voor elkaar door het vuur. Als je ergens niet uitkomt zijn er altijd mensen die met je meekijken. Zeker door het technische karakter van de opdrachten heb je echt een band met elkaar. We willen alle ins en outs weten van de allernieuwste technieken om de klant het beste te kunnen geven.

 

Het bijhouden van je kennis tijdens het werk is belangrijk en daarom moet je er ook in je vrije tijd plezier in hebben. De collega’s moeten hun kennis up-to-date houden en het helpt als ze hobbymatig bezig kunnen zijn met werk. Naast mijn dagelijkse werk ben ik vanuit Deloitte ook betrokken bij Hack Right, een programma dat jongeren die een misstap hebben begaan op het digitale netwerk helpt voorkomen dat ze de digitale criminaliteit ingaan. Het geeft veel voldoening te kunnen helpen om hun cybertalent, binnen de kaders van de wet, verder te ontwikkelen.

Zowel binnen als buiten Deloitte ben ik dus veel met het vakgebied bezig. De techniek is voor mij echt een passie geworden terwijl ik geen technische studie gedaan heb. Toen ik bij Deloitte startte mocht ik trouwens direct meedoen aan de Global CyberLympics, een wereldwijde hackerscompetitie. Ons team is eerste geworden van Europa. Er stonden zelfs twee Deloitte teams in de wereldwijde finale. Het eerste team won en al haalden wij zelf het podium niet, het meedoen aan de finale was erg gaaf.”

  • Ontdek jouw purpose. Bij Deloitte.

What impact will you make?

Impact maken is meer dan alleen wat we doen: het hoort bij ons. We zijn gedreven om vooruitgang te boeken voor onze klanten, mensen en de samenleving. Dit gevoel wordt gedeeld door al onze collega's. Het maakt ons trots.

Alle vacatures bij Risk Advisory

Naar boven