” De kennis van een corporate geeft je als ontwikkelaar bij Deloitte enorm veel power. ”

Xavyr Rademaker,
Software Engineer.

Na zijn studie begonnen bij Deloitte. Eerst op interne projecten, maar al snel voelde hij dat externe projecten hem beter lagen. Na een gesprek met zijn teamlead besloten ze gezamenlijk dat hij de overstap kon gaan maken en deed hij met zijn team wat niemand voor mogelijk hield.

‘Xavyr Rademaker studeerde eerst software engineering aan de Haagse Hogeschool, daarna deed hij een master Computer Science aan de Universiteit van Leiden. Via een vriend werd hij erop geattendeerd dat ze bij Deloitte ook ontwikkelaars zochten. Ontwikkelaar bij Deloitte? Daar had hij echt nooit bij stil gestaan. Maar een paar gesprekken verder was Xavyr razend enthousiast en kwam hij in dienst bij Deloitte als werkstudent.

Xavyr programmeerde in zijn vrije tijd al in C sharp en ontwikkelde daar proof of concepts mee, zoals een app die op locatie laat zien welke winkels op dat moment een sale hebben. Dat project werd uiteraard nogal beïnvloed door de winkelhobby van zijn vriendin, maar goed het was een win win.

Voor ik het wist, ging ik in een paar maanden tijd vanuit een werkstudent situatie op interne projecten naar extern op een heel uitdagend en impactvol project.

De uitdaging waar het team voor stond was om in 13 weken een werkend platform te ontwikkelen dat zowel de ontwikkelstraat als het totale bankwezen volledig op z’n kop zet. Een complex en zeer geheim project dat de werktitel ‘Railway’ heeft gekregen.

Deloitte had voorgesteld dit MVP in een zeer ambitieuze 13 weken te kunnen volbrengen, en geloof het of niet maar zo geschiedde. Om dit te kunnen halen werd Xavyr met zijn team net iets buiten de organisatie van de opdrachtgever geplaatst om wel snel contact te kunnen hebben met de vaste project owner, maar niet door de hiërarchie van de grote organisatie van de opdrachtgever belemmerd en afgeremd te worden. Hij vindt het mooi dat ze het gehele traject hebben gedaan. Van strategie, naar designs, naar contact met klanten én de development met experts op een agile manier. Het project voelde als een project bij een startup.

Met een team van drie developers, een software architect en een implementatie lead hebben ze iets bijzonders neergezet, en dat allemaal bijzonder snel. Het geluk, maar tegelijkertijd ook het grote voordeel van een corporate als Deloitte, was dat Deloitte Australië eerder al een architectuur had ontwikkeld die ze konden gebruiken waardoor Xavyr en zijn collega’s een vliegende start hadden. Gedurende het project kwamen er ook experts uit India over de vloer, en waren er iedere dag calls met verschillende landen uit de hele wereld. En zo kwam het dat ze met de volgende talen en systemen binnen 13 weken het project aan boord hadden. Alles is ontwikkeld op schaalbaarheid. Het is door software architecten zo ontworpen dat het met microservices flexibel is om in verschillende cloud omgevingen te kunnen draaien en on demand op te schalen. “We gebruikten Apache Kafka als messaging bus. We hebben geschreven in Java 8, wat binnenkort naar 11 gaat, en Spring Boot. En we hebben ook een stuk Python gebruikt voor machine learning, vooral voor de verwerking van data en het maken van analyses.”

“Ik heb op dit project gewoon ongelooflijk veel geleerd en ik leer nog steeds. Als ik bijvoorbeeld aangeef bij mijn coach of teamlead dat ik graag een training wil in Azure of AWS, dan is dat altijd bespreekbaar. Op locatie hadden we na afronding van het project een scherm waarop het aantal gebruikers van onze applicatie werd getoond. Dat ging echt door het dak, en dat maakt me super trots. Dat je echt ziet en voelt waar je mee bezig bent, dat het impact heeft op de eindgebruiker en op de samenleving. En ja, eerlijk is eerlijk, dan smaakt het drankje tijdens de vrijdagmiddagborrel nog net ietsje beter. Helaas kan ik vanwege geheimhouding niet gedetailleerder vertellen waar het project over ging, maar een ding weet ik wel: honderdduizenden Nederlanders zijn er inmiddels blij mee.”

What impact will you make?

Waaraan je kunt werken is bijzonder, hoe je kunt werken is uniek. Wil jij, net als Xavyr, werken in een inspirerende omgeving met bijzondere mensen? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer!

Bekijk alle vacatures

Naar boven