” Bij Deloitte is elke opdracht weer uitdagend ”

Fatima el Bousklati,
Senior Staff Audit Advisory Public Sector.

Impact hebben en de mensheid verder helpen. Dat is in een notendop wat Fatima wil. Maatschappelijk betrokken werk doen, maar dan wel vanuit een financiële positie. Begin augustus ging ze via Deloitte Audit Advisory Public bij een grote gemeente in de Randstad aan de slag om de coronakosten van de GGD inzichtelijk te maken. Een unieke en uitdagende opdracht.

“Ik werkte op de cashafdeling bij een grote Nederlandse bank en had het daar prima naar mijn zin. Maar ik keek op en ineens waren we vijf jaar verder. Ik had veel werkervaring en kennis opgedaan, maar had veel meer kunnen doen”, vertelt Fatima el Bousklati (32). “Dat was het moment dat ik besloot vanaf nu alert te blijven, me verder te ontwikkelen en vooral: op zoek te gaan naar mijn passie.”

Al snel kwam Fatima erachter dat ze terug wilde naar de accountancy én van nut voor de maatschappij wilde zijn. “Ik ben een zorgzaam persoon en wil vrienden, familie of collega’s graag helpen. Waarom zou ik dat dan niet ook voor de samenleving doen? Al is het maar een kleine bijdrage, het biedt mij veel voldoening.”

 

Ik ben een vrouw en draag een hoofddoek. Gelukkig is het standpunt van Deloitte heel duidelijk: je bent welkom zoals je bent.

De stap naar Deloitte vond Fatima wel spannend. “Ik weet nog dat er tijdens mijn studie Accountancy iemand van de Big four-kantoren in maatpak een gastles kwam verzorgen. Dat was best intimiderend. Maar gaandeweg besefte ik dat een gerenommeerd kantoor helemaal niet zo strak, saai en zakelijk hoeft te zijn. Deloitte is jong en dynamisch, zelfs een beetje relaxed.”

Toch ging Fatima na het zien van de vacature voor Deloitte Audit Advisory Public niet over één nacht ijs. “Ik ben geboren in Nederland, maar mijn ouders zijn Marokkaans. Ik ben een vrouw en draag een hoofddoek. Kortom, ik ben helaas niet bij elk bedrijf welkom. Vandaar dat ik van tevoren de website heb gecheckt of er wel een diversiteitsbeleid wordt gehanteerd.”

 

Een bedrijf moet simpelweg een visie op diversiteit hebben en weten dat diversiteit een kracht is voor een onderneming, zegt Fatima. “Alleen dan kun je mensen aanspreken op eventuele incidenten. Gelukkig is het standpunt van Deloitte heel duidelijk: je bent welkom zoals je bent. Op de introductiedag voor nieuwe werknemers werd zelfs de rondvraag gedaan wie er voor Deloitte gekozen had vanwege het diversiteitsbeleid. Dan weet je dat het echt een item is binnen het bedrijf. En ik bleek niet de enige te zijn die zijn hand opstak”, vertelt Fatima enthousiast.

“Diversiteit brengt verschillende ideeën op de werkvloer en dat zorgt weer voor innovatie. Het komt een bedrijf absoluut ten goede. Maar dan moet er wel met toewijding aan gewerkt worden. Deloitte doet dat uitstekend. Toen er overal ter wereld demonstraties gehouden werden na de dood van George Floyd stuurde een van onze CEO’s een mailtje met zijn standpunt over racisme en zijn oproep tot tolerantie en gelijkheid. Diversiteit doet ertoe.”

 

Inmiddels werkt Fatima bijna zeven maanden bij Deloitte. “Dat lijkt een korte tijd. Maar het voelt alsof ik al drie verschillende, uitdagende banen heb gehad”, lacht ze. “Inmiddels werk ik naar alle tevredenheid op een opdracht bij een grote gemeente in de randstad om de coronakosten van de GGD inzichtelijk te maken.

En dat is precies zoals ik mijn overstap naar Deloitte in gedachten had. Het is de perfecte combinatie van finance en maatschappelijk betrokken werk. Door de kosten inzichtelijk te maken voor het testen van het virus en het bron-en contactonderzoek én de processen goed in te richten, kan ik mijn steentje bijdragen. Het heeft impact. Samen stroomlijnen we deze voor iedere unieke situatie.”

  • Durf jezelf te zijn. Bij Deloitte.

What impact will you make?

Wij willen jou. De ware jij, met je eigen sterke punten, blik op de wereld en persoonlijkheid. Zo creëren we een omgeving waarin iedereen erbij hoort, wordt gesteund en gehoord, en in staat is om een waardevolle, persoonlijke bijdrage te leveren.

Alle vacatures bij Audit

Naar boven