” Bij Deloitte krijg je het vertrouwen om net iets boven je kunnen te werken ”

Emma ter Braak,
Senior Consultant M&A Tax & Legal.

Hollen of stilstaan. Bij Mergers & Acquisitions (M&A) verloopt het werk altijd in pieken en dalen. En dat is precies waar Emma energie van krijgt. Met een team van gedreven mensen op volle snelheid de fiscale puzzel oplossen. Geen project is hetzelfde en er zijn altijd weer uitzonderingen.

“Al tijdens mijn studie fiscaal recht in Leiden ben ik bij Deloitte aan de slag gegaan in ‘De Ideale Bijbaan’, een programma om in een jaar tijd de diverse onderdelen van het bedrijf te leren kennen. Dat beviel prima”, vertelt Emma ter Braak (28). “Voor een stage heb ik daarna nog even rondgekeken op een advocatenkantoor. Maar mijn conclusie was snel en duidelijk: ik miste de diversiteit en jonge dynamiek van Deloitte.”

Inmiddels werkt Emma naar volle tevredenheid bij Deloitte M&A Tax & Legal. “Bij Deloitte ben je omringd door mensen die ervoor gaan. Er zit snelheid achter. Dat past uitstekend bij mij. Als er geen uitdaging is, ben ik er snel op uitgekeken.”  

 

Bij Deloitte ben je omringd door mensen die ervoor gaan. Er zit snelheid achter. Dat past uitstekend bij mij.

Van M&A wordt weleens gedacht dat het een echte mannenclub is. Maar Emma ervaart dat niet zo. “Ik voel me er helemaal op mijn plek. Ons team streeft naar diversiteit en iedereen heeft dezelfde mindset. Als er een bedrijf wordt aan- of verkocht, lichten wij het door om te zien of er fiscale verrassingen zijn. Met het team onderzoeken we de documentatie, vullen de puzzel in en verzetten veel denkwerk.

Het is lastige materie en het vereist veel overleg. Gaat het om een grote beursgenoteerde onderneming? Dan geldt er geheimhouding en kunnen we er met niemand anders dan het projectteam over praten”, legt Emma uit. “Je doet het echt met elkaar en dat zorgt voor een sterk teamgevoel.

Vorig jaar ben ik door een ongelukkige val een aantal maanden uit de running geweest. Ik heb alle vrijheid en tijd gekregen om te herstellen en kon daarbij altijd rekenen op het vertrouwen en de support van mijn teamgenoten.” 

 

Wie goed presteert, krijgt dat ook te horen. Zelf zegt ze daar luchtig over: “De erkenning is natuurlijk leuk en ik wil mijn werk graag goed doen. Maar ik ben er eerlijk gezegd niet zo mee bezig hoe ik presteer. Ik wil doen wat ik leuk vind en waar ik energie van krijg. Bij M&A krijg je snel veel verantwoordelijkheid en werk je eigenlijk net iets boven je kunnen.

Die uitdaging vind ik prettig. Je krijgt het vertrouwen en moet fouten durven maken. Daardoor word je snel beter in wat je doet. Ons vakgebied is altijd in ontwikkeling en er zijn regelmatig wijzigingen in wetgeving en beleid. Dat betekent niet alleen dat je goed bij moet blijven, maar ook dat het jongste teamlid ergens net zoveel vanaf kan weten als het oudste teamlid.”  

 

Ik leer nog iedere dag, vertelt Emma. “Juist omdat Deloitte zo groot is. Bij de koffieautomaat en in de wandelgangen kom je elke dag collega’s van andere teams tegen. Ons M&A-team bevindt zich op een verdieping met andere teams van de transactiepraktijk, met wie we vaak gezamenlijk op projecten werken. Zo kun je makkelijk bij elkaar langslopen voor overleg.

Nu met COVID-19 is dat natuurlijk anders; afhankelijk van de overheidsmaatregelen zien we elkaar zo nu en dan op kantoor, en er is regelmatig online contact. Hopelijk komt er snel weer een tijd dat we meer dagen naar kantoor kunnen. Ik kijk daar in ieder geval enorm naar uit!

Deloitte is flexibel en biedt veel vrijheid. Je krijgt volop kansen. Aan jou de keus of je die grijpt of niet.”

  • Durf jezelf te zijn. Bij Deloitte.

What impact will you make?

Wij willen jou. De ware jij, met je eigen sterke punten, blik op de wereld en persoonlijkheid. Zo creëren we een omgeving waarin iedereen erbij hoort, wordt gesteund en gehoord, en in staat is om een waardevolle, persoonlijke bijdrage te leveren.

Alle vacatures bij Tax & Legal

Naar boven