” Bij Deloitte kun je echt jezelf zijn ”

Rebecca Pehlivan,
Director Tax & Legal.

Van aardolie tot kerstartikelen en van sneakers tot festivals. Het werkgebied van een Director bij het Global Trade Advisory team van Tax & Legal is zo omvangrijk als dat er producten op de wereld zijn. Zolang het maar de grens over gaat. En het team? Een brede mix van jonge, gedreven fiscalisten en IT’ers die continu met innovatie bezig zijn. Precies die dynamiek deed Rebecca beslissen om na een uitstapje van vijf jaar weer terug te keren naar Deloitte.

“Dat ik na mijn studie bij een Big four-kantoor wilde werken, stond als een paal boven water. Maar welke, dat wist ik nog niet”, vertelt Rebecca Pehlivan (35). “Een ander kantoor liet me een intensief traject doorlopen. Bij Deloitte kon ik echter na één goed koffiegesprek al als werkstudent aan de slag. Het bleek geen moeilijke keus: dit type kantoor past bij me. De tijden zijn nu iets veranderd, maar Deloitte is en blijft down to earth, praktisch, efficiënt en relaxed. Hier kun je jezelf zijn.”

Na verloop van tijd raakte Rebecca nieuwsgierig naar de buitenwereld en vertrok ze naar Shell. “Daar heb ik veel geleerd. Maar na vijf jaar miste ik toch de sfeer en dynamiek van Deloitte. Mijn oude team bleef bellen: wanneer kom je terug? Het was duidelijk dat ik hier nog steeds het beste op mijn plek ben.”

 

We doen ons uiterste best om een cultuur te creëren die onze verschillen erkent, omarmt en respecteert, maar ook de toegevoegde waarde ervan ziet.

Collega’s zijn vaak ook persoonlijke vrienden geworden, legt Rebecca uit. “Ieder jaar houden we een alumniborrel en die is telkens weer drukbezocht. Ons team is en blijft hecht. En het werk? Dat is gewoonweg ontzettend leuk. Ik adviseer klanten op het gebied van douane- en accijnswetgeving.

Soms liggen er schoenen of kerstspullen op mijn bureau, want alles moet ontleed en geclassificeerd worden op basis van de specifieke kenmerken. Je ziet het product en je loopt rond op terminals en in fabrieken. Alles is tastbaar en dat maakt het zo leuk. Je ziet precies waar je je fiscale kennis op toe moet passen.”

Door onder andere de Brexit en handelsoorlogen is het zogeheten douaneteam een hot team. “Er is altijd veel gaande. We zijn ook constant bezig met innovaties. We werken nu bijvoorbeeld aan een geautomatiseerde oplossing voor zeeschepen. Schepen die met ruwe aardolie binnenkomen in de haven moeten direct als ze aanleggen aangifte doen. Of het nu dag, nacht, week of weekend is. Onze oplossing koppelt een trackingsysteem aan het douane-aangiftesysteem dat automatisch de aangifte verzorgt bij het aanmeren.

Mooi toch?”, zegt Rebecca enthousiast. “Deloitte is een jonge organisatie met veel aandacht voor groei en ontwikkeling. Hier krijg je echt de ruimte om je ideeën verder te ontwikkelen én uit te voeren. Of je nu twee maanden of twintig jaar in dienst bent. Je zult je nooit vervelen en dat geeft veel energie.”

 

De collega’s binnen Deloitte vinden een inclusieve werkomgeving erg belangrijk, vertelt Rebecca. “We doen ons uiterste best om een cultuur te creëren die onze verschillen erkent, omarmt en respecteert, maar ook de toegevoegde waarde ervan ziet. Zelf woon ik met mijn vriendin en ons zoontje samen in Rotterdam. Dat is nooit een probleem geweest in mijn werk. Iedereen is open minded, enthousiast en betrokken. Precies zoals het zou moeten zijn.

Het is belangrijk dat mensen zichzelf kunnen zijn. Of dat nu op de werkvloer, of in hun privéleven is. Wie beter in zijn vel zit, komt beter tot zijn recht en dat komt uiteindelijk ook het team en je eigen ontwikkeling ten goede.”

  • Durf jezelf te zijn. Bij Deloitte.

What impact will you make?

Wij willen jou. De ware jij, met je eigen sterke punten, blik op de wereld en persoonlijkheid. Zo creëren we een omgeving waarin iedereen erbij hoort, wordt gesteund en gehoord, en in staat is om een waardevolle, persoonlijke bijdrage te leveren.

Alle vacatures bij Tax & Legal

Naar boven