” Bij Deloitte lever je een bijdrage aan de mensen om je heen ”

Hale Koç-Hullegie,
Manager Financial Risk Management.

Experts op het gebied van kredietrisicomodellen doen meer dan alleen werken met wiskunde, statistiek en vergelijkingen. Ze voegen ook waarde toe voor klanten en de maatschappij. Hale’s baan is behoorlijk technisch van aard. Maar als zij haar werk goed doet en het juiste kredietmodel opstelt, kan dat impact hebben op mensen zoals jij en ik.

“Na mijn PhD Economie aan de Erasmus Universiteit heb ik een tijdje gewerkt bij een bank als modelontwerper en validator”, begint Hale Koc-Hullegie (36) haar verhaal. “Maar na 15 maanden stapte ik over naar Deloitte. Ik kende al wat van mijn huidige collega’s: aardige, slimme en leuke mensen. Ik koos dus eigenlijk vooral voor Deloitte vanwege de mensen. Daarnaast houd ik van het afwisselende werk dat ik bij Deloitte kon gaan doen, in grote projecten voor grote klanten.”

 

Ik moedig mensen graag aan om één stap vooruit te kijken als het gaat om financiën en financiële risico’s.

Hale is gespecialiseerd in kredietrisico. “Ik bouw kredietrisicomodellen en valideer deze. Maar ik draag ook bij aan het uitbreiden van onze business, heb een interne rol als coach van junior teamleden en neem deel aan ons model-risicomanagement-initiatief waarmee we onze klanten adviseren over het gebruik van onze modellen om risico’s te beperken.

Wat maakt mijn werk zo leuk? Het is dynamisch en uitdagend. Ik leer elke dag. Nieuwe vaardigheden, nieuwe mensen, werken aan allerlei projecten. Deloitte vindt het heel belangrijk dat mensen blijven leren, dus we krijgen veel trainingen. Zowel inhoudelijk en technisch als op het gebied van soft skills. Deloitte investeert continu in je groei.”  

 

Samen inspireren we elkaar om onszelf te blijven ontwikkelen. “Het hoort bij onze cultuur om een bijdrage te leveren aan de mensen om je heen. Iedereen krijgt een mentor, iemand die je hand kan vasthouden. Hij of zij helpt je met je loopbaan en praat met je over problemen of vragen die je misschien hebt. Daardoor voel je je gesteund. Iedereen heeft weleens een beetje sturing nodig. Bij Deloitte wordt dat heel serieus genomen.

Als je een meer seniore rol krijgt in de organisatie, is een van de manieren waarop wordt gemeten hoe succesvol je bent, in hoeverre je je collega’s helpt om te groeien. Dus bijdragen aan de mensen om je heen is niet alleen onderdeel van de bedrijfscultuur, maar ook geformaliseerd.”

 

Deloitte streeft ernaar om een positieve impact te hebben op onze gemeenschap. Een ‘purpose’ hebben in je werk is voor Hale heel belangrijk. “Een van de waarden van Deloitte is ‘responsible business’. Dit houdt in dat we onze klanten helpen bij het verantwoordelijk handelen ten opzichte van hun klanten, de maatschappij en het milieu. Ik moedig graag mensen aan om één stap vooruit te kijken als het gaat om financiën en financiële risico’s.

Modellen worden gebruikt voor besluitvorming op veel gebieden bij financiële instellingen. Ze zijn heel waardevol voor het financiële systeem. Hoe beter de modellen zijn die wij bouwen voor banken, des te beter kunnen zij beslissingen nemen. Als ik bijvoorbeeld een goed model bouw voor klantacceptatie, kunnen banken de juiste risico’s nemen en hun klanten eerlijk en gelijk behandelen. Mijn doel is een financieel systeem dat goed werkt, zodat we geen financiële crisis meer krijgen.”

  • Ontdek jouw purpose. Bij Deloitte.

What impact will you make?

Impact maken is meer dan alleen wat we doen: het hoort bij ons. We zijn gedreven om vooruitgang te boeken voor onze klanten, mensen en de samenleving. Dit gevoel wordt gedeeld door al onze collega's. Het maakt ons trots.

Alle vacatures bij Risk Advisory

Naar boven