Van de wetenschap naar de praktijk: zowel juridisch als commercieel ontwikkelen bij Deloitte Legal

  • Arthur von Martels
  • 22 februari 2017
Arthur

Na mijn studietijd in Groningen en Edinburgh, ben ik naar München verhuisd om te promoveren. Aan het einde van mijn promotietraject begon de praktijk toch te trekken. Terwijl ik mij op de advocatuur aan het oriënteren was, kwam er een vacature bij Deloitte Legal op mijn pad. Hoewel ik dit bedrijf niet echt goed kende, besloot ik toch te solliciteren. Toen ik er eenmaal langs was gegaan, ging het snel: al tijdens het eerste gesprek was ik meteen overtuigd. Het beeld dat mij geschetst werd, was dat van een snel groeiende, ambitieuze praktijk, met een internationaal en multidisciplinair karakter. Al op mijn eerste werkdag merkte ik al dat dit geen ‘buzz-woorden’ waren, maar dat die aspecten ook echt in de dagelijkse werkzaamheden naar voren komen.

Van de wetenschap naar de praktijk

Omdat ik uit de wetenschap kom, vroeg ik me in het begin af hoe het werken in de praktijk zou zijn – het is immers toch een grote overstap. Gelukkig kan ik nu constateren dat ik zowel in juridisch als commercieel opzicht hier in korte tijd al veel heb geleerd. Wat mij erg bevalt, is dat er bij Deloitte veel aandacht is voor nieuwe technologieën, om zo klanten beter van dienst te kunnen zijn.  Zo werken we bijvoorbeeld met compliance tools en maken we gebruik van data analytics. Het is mooi om aan de ontwikkelingen van dergelijke tools bij te kunnen dragen.

Ik werk op het gebied van Intellectual Property Law, IT Law en Commercial Law en zit momenteel drie dagen per week in-house bij een grote multinational. Dat is heel boeiend om mee te maken en ik denk niet dat ik bij een advocatenkantoor al na een paar maanden de kans zou hebben gekregen om een dergelijke omgeving van binnenuit te leren kennen.

"Binnen Deloitte Legal krijg ik de kans om me zowel juridisch als commercieel te ontwikkelen"

Multidisciplinair karakter

Bij Deloitte werken we veel samen met andere teams in Nederland en met collega’s uit het buitenland. Omdat Deloitte in feite één groot bedrijf is, verloopt die samenwerking soepel. Iedereen kent immers de processen. Dat is ook handig voor klanten: we werken vaak aan opdrachten die meerdere landen en disciplines bestrijken. Daarvoor hoeft de klant dus niet naar andere partijen, maar hoeft ze alleen met Deloitte zaken te doen.

Ik denk dat we als Deloitte midden in de maatschappij staan en je merkt ook dat Deloitte probeert om iets terug te geven aan de maatschappij. Zo heb ik onlangs een sollicitatietraining mogen geven aan leerlingen van een ROC: erg leuk om te doen. Daarnaast vind ik het prettig dat er veel mogelijkheden worden geboden om door te leren en mijzelf verder te ontwikkelen. Tot slot wordt er veel aandacht besteed aan een goede ‘work-life balance’, ook vanuit de managers en partners.

Jong team

Deloitte Legal is een jong, enthousiast en ambitieus team, waar naast hard werken op hoog niveau ook tijd is om regelmatig samen te eten en te borrelen. Hoewel een deel van de mensen nieuw is binnen Legal heb ik soms het idee dat we al veel langer samenwerken.

Arthur von Martels

Legal Consultant

Aan het einde van mijn promotietraject in München, ben ik in oktober 2016 bij Deloitte Legal aan de slag gegaan op het gebied van Intellectual Property, IT en Commercial Law.  Ik houd me dus veelal bezig met contracten en met zaken waarbij intellectueel eigendom een rol speelt. Daarnaast zit ik momenteel drie dagen per week in-house bij een grote multinational.

Het online assessment; gelijk scherp zijn!

  • Jacco Euser
  • 17 februari 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven