10 jaar

  • Martijn de Laat
  • 09 september 2013

Er was eens een jongeman die Bedrijfseconomie ging studeren aan de HEAO. Lekker breed, hij wist nog niet precies wat hij later wilde worden. Allerlei disciplines van de bedrijfseconomie kwamen aan bod. Marketing: geen lol aan. Financiering: te technisch. Belastingrecht: aardig. AO/IC (Administratieve Organisatie en Interne Controle ): interessant. Boekhouden en externe verslaggeving: bingo! Mijn mentor van de hogeschool adviseerde een meeloopstage in de controlepraktijk. Na die vijf maanden meedraaien was het beslist: de jongeman wilde financials audits gaan doen.

Tijdens mijn studie aan die HEAO kwam ik in contact met een auditmanager bij Deloitte. Zij was altijd enthousiast over het bedrijf en dat maakte me nieuwsgierig. Dus heb ik gesolliciteerd. Na enkele gesprekken werd ik aangenomen. Deloitte bleek voor mij een schot in de roos. Nu werk ik er inmiddels 10 jaar met veel plezier. En de lange dagen in het voorjaar (en ook regelmatig in het najaar), die maak ik met veel plezier. Energie haal ik uit de complimenten van klanten en collega’s en het goede gevoel dat je krijgt als je met het hele team de klus hebt geklaard, ondanks dat het soms onmogelijk lijkt met het oog op de deadline. Ik word gesteund door een excellente kennisorganisatie en mensen die mij helpen om steeds te blijven leren en ontwikkelen.

‘Als je wordt aangenomen ga je de zorgsector in’, zei de kennis die mij introduceerde bij Deloitte. De zorgsector? Daar hoor je nou nooit iets van in de schoolboekjes. Nu ben ik inmiddels 10 jaar werkzaam in deze dynamische, complexe en leuke wereld. Ziekenhuizen, maar minstens zo leuk vind ik de instellingen voor gehandicaptenzorg en ouderenzorg. Alhoewel ‘not for profit’, zijn zorginstellingen te beschouwen als ondernemingen die zakelijkheid en professionaliteit combineren met aandacht voor welzijn en ontwikkeling van hun belangrijkste kapitaal: de mens. Wat dat betreft lijken ze op Deloitte eigenlijk!

Wat ik deed deze zomer? Eerst een roadshow door Kroatië met mijn vriendin en daarna een roadshow langs mijn cliënten voor de start van de controles 2013. Zin in!

Dit jaar maak ik eindelijk mijn studie Accountancy aan Nyenrode af. Ik moet gaan beslissen wat ik later wil gaan worden. Dat weet ik eigenlijk al jaren: accountant en RA bij Deloitte.

Meer weten? Bel me eens: 06-12011029.

Martijn de Laat

Senior Staff - Audit

Ik werk sinds 2003 bij Deloitte Accountants. Als opdrachtleider (‘senior staff’) ben ik (mede)verantwoordelijk voor de aansturing van teams, het onderhoud van cliëntcontacten, het vaktechnisch verantwoord plannen en uitvoeren van controles en het schrijven van rapportages. Ik heb mezelf gespecialiseerd in de zorgsector, maar heb ook jarenlange ervaring in de rechtspraak en politiekorpsen.

Hoe je zelf invulling geeft aan je werk

  • Marien de Bruijn
  • 04 september 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven