'Als je opportunies ziet en je hebt een goede business case, dan is er veel mogelijk.'

  • Sven van Hoof
  • 20 mei 2020
Sven

Sven studeerde in Maastricht, woont in Den Bosch en werkt in Amsterdam. Behalve flexibel werken waardeert hij bij Deloitte het ondernemerschap, waar hij zelf een mooi voorbeeld van is.

“Ik volgde mijn master in Finance bij Piet Eichholtz, hoogleraar vastgoedfinanciering en partner bij Finance Ideas, een onafhankelijk financieel adviesbureau voor maatschappelijke ondernemingen. Hij was enthousiast over onze samenwerking en vroeg me bij zijn bedrijf te komen werken als financieel adviseur, dat heb ik tweeënhalf jaar gedaan.

Ik merkte dat je in een kleine organisatie in een aantal jaren heel veel leert, maar daarna zocht ik nieuwe impulsen. Die vond ik bij Deloitte Consulting, waar ik bijna zeven jaar geleden startte als consultant, nadat een goede vriend die daar al werkte mij had geïntroduceerd.

Mijn eerste opdracht deed ik bij een bank, waar ik mij heb ingezet om Finance en Risk dezelfde taal te laten spreken. Hierna werd ik door mijn manager gevraagd voor een project bij een vervoersbedrijf, waar ik hielp om op een heel andere manier te gaan plannen door het proces anders in te richten. Onderdeel daarvan was een tool selectie, waarvoor we onder meer keken naar Anaplan, een cloud-gebaseerd platform waarmee bedrijven realtime hun planning bijwerken. Ik heb uiteindelijk de eerste implementatie van dit platform geleid.

Intussen werkte ik ook aan andere projecten, maar de combinatie van enerzijds projecten uitvoeren en anderzijds commercieel bezig zijn en een team opbouwen rond Anaplan was best moeilijk. Nadat ik aangaf dat ik een sustainable Anaplan praktijk zou kunnen opbouwen gaf Deloitte mij anderhalf jaar om dat te realiseren. We zijn elk jaar met 100% gegroeid en werken nu met een team van ongeveer 15 mensen aan verschillende projecten bij een brede range van klanten. Het is onze ambitie om de komende jaren naar 30 mensen te groeien.

Als je opportunies ziet en je hebt een goede business case, dan is er veel mogelijk.

Dat Deloitte mij de kans gaf om fulltime te investeren in het bouwen van zo’n praktijk is echt ondernemerschap. Als je opportunies ziet en je hebt een goede business case, dan is er veel mogelijk. Er was al een global collaboration met Anaplan, maar ik was een van de eersten die de potentie van het platform inzag. Ik ben trots op de hechte global Anaplan community bij Deloitte, die tenminste eenmaal per jaar in de US bijeen komt.

Mijn kracht ligt vooral in het aangaan van relaties met nieuwe en bestaande klanten om te kijken wat hun behoefte is en dat om te zetten in een project. Als de uitvoering vervolgens in goede handen is van collega’s, kan ik weer nieuwe trajecten oppakken. Hierbij werk ik veel samen met mensen ‘across the firm’, ook dat vind ik leuk aan het werken bij Deloitte.

Als jonge vader is het gezinsleven erg belangrijk voor mij. Omdat ik woon in Den Bosch en mijn standplaats Amsterdam is, moet ik keuzes maken hoe ik mijn werk indeel. Ik zorg dat ik iedere dag in elk geval met mijn gezin kan eten, en als het nodig is klap ik ’s-avonds nog even mijn laptop open. Die flexibiliteit bij Deloitte is erg fijn.

Je persoonlijke ontwikkeling vind ik ook een belangrijk onderdeel van het werken bij Deloitte. Ik heb een coach maar ik coach zelf ook enkele collega’s. Het geeft me veel energie om getalenteerde mensen te helpen in hun carrière en met beslissingen binnen en buiten het werk. Ik heb met alle geledingen in de organisatie goed en informeel contact. We werken gelijkwaardig samen, van analist tot partner, al is die laatste wel verantwoordelijk. Maar het is geen eenrichtingsverkeer. Als je iets anders wilt en daarover het gesprek wilt aangaan, dan kan dat.”

Sven van Hoof

Senior Manager Digital Transformation

Sven is leading the digital planning transformation practice in the Netherlands. Together with the team he successfully completed projects in FP&A, planning and (financial) modelling. Sven specializes in helping clients with determining the planning strategy, selecting the best software and transforming to connected plannings. In addition he leads the alliance between Anaplan and Deloitte.

Een lerarenmaster combineren met leren als werkstudent bij Deloitte

  • Jackie Koster
  • 07 mei 2020
Jackie Koster
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven