4 redenen om je in te schrijven voor onze M&A Inhousedag

  • Eveline van Horssen
  • 19 oktober 2015

De nieuwe data voor de M&A Inhousedagen staan weer online! Ben jij nog aan het twijfelen om je in te schrijven voor een Inhousedag? Vorig jaar zat ik in dezelfde situatie als jij nu. Ik was net een maand begonnen met de master Financial Management aan de Vrije Universiteit Amsterdam en wist heel goed dat ik verder wilde binnen M&A, alleen… binnen welk bedrijf en welk onderdeel? Ik hoorde van vrienden alleen maar positieve verhalen over Deloitte. Omdat ik zelf wilde ervaren wat voor bedrijf Deloitte nou is heb ik mij ingeschreven voor de M&A Inhousedag. Lees snel verder waarom ik jou adviseer hetzelfde te doen!

1.       Deloitte is een leerzaam bedrijf dat veel voor haar talent over heeft.

Ik was op zoek naar een bedrijf waar ik veel kan leren. Tijdens de Inhousedag kwam ik erachter dat je bij Deloitte veel leert door de diverse projecten en trainingen waarmee je je financiële kennis nog meer kan ontwikkelen. Ook kwam tijdens de Inhousedag naar voren dat bij Deloitte een echte balans tussen “work hard – play hard” is. Tijdens de presentatie over de verschillende richtingen, opdrachten en klanten kwam de “work hard” naar voren. Maar de “play hard” werd duidelijk door de vele initiatieven die bestaan om collega’s beter te leren kennen (zoals borrels, koffiedates, skitrips). Bij Deloitte heb je een steile leercurve die vooral naar voren komt in de hoeveelheid trainingen op zowel technisch als persoonlijk niveau, maar ook de diversiteit áán en verantwoordelijkheid vóór klanten. Een partner van Financial Advisory Services (FAS) kwam het onderdeel M&A uitleggen. Door de passie waarmee hij zijn verhaal deed raakte ik hier nog enthousiaster over. Vooral toen hij vertelde over de manier van werken binnen Deloitte waar talent voor nodig is waarin veel wordt geïnvesteerd. Ik wist toen zeker dat dit het bedrijf is waar ik wil werken!

2.       Je krijgt meer kennis over het verschil tussen Corporate Finance & Transaction Services.

Als M&A starter bij Deloitte heb je het M&A Development Track, waarbij je zowel Corporate Finance als Transaction Services leert kennen. Vanuit de studiebanken vond ik het lastig te bepalen welk M&A onderdeel ik mijn carrière het liefst in zou starten. Tijdens de Inhousedag ervaar je door middel van een leuke case een glimp van de werkzaamheden binnen Corporate Finance en Transaction Services. Aan het einde van de dag heb je hierdoor een goed beeld van de verschillen. Ik kwam erachter dat Corporate Finance beter bij mij past omdat ik het onderdeel waarderen veel leuker vind. Dit is een erg dynamisch proces waar interne en externe factoren een belangrijke rol spelen. Ik werk nu meer dan een maand binnen het Valuations and Modelling team van Corporate Finance. Ook hier werk je aan projecten onder tijdsdruk, in kleine teams en heb je veel leuke en nuttige discussies. Eigenlijk precies zoals in de Inhousedag case!

3.       Je komt erachter hoe de Deloitte cultuur is en of het team bij je past.

Voor mij was de sfeer en cultuur ook een belangrijk aspect wat meewoog in mijn beslissing of Deloitte wel bij mij past. Deze dag is perfect om dit te ervaren, omdat je veel in contact komt met de mensen die werken binnen M&A. Deze interactie begon al direct tijdens de ontvangst. Ik merkte dat iedereen oprecht geïnteresseerd was, waardoor ik mij al snel op mijn gemak voelde. Ook lag de drempel al meteen een stuk lager, hierdoor kon ik echt mijzelf zijn. Tijdens de lunch waren veel verschillende mensen van de M&A afdelingen aanwezig, zodat je al je vragen kon stellen en de sfeer kon ervaren. Ik vond dit best indrukwekkend aangezien iedereen erg druk is, maar toch een groot aantal tijd vrij maakt om met studenten te lunchen. Als hoogtepunt gingen we ’s avonds met elkaar borrelen en eten. Tijdens dit avondprogramma merkte ik dat ik met iedereen een klik had. Ik dacht dat Deloitte formeel zou zijn, maar gedurende deze dag heb ik ook de informele kant van Deloitte gezien. Dit vormt voor mij een perfecte combinatie tussen hard werken en plezier maken met collega’s.

4.       Via de Inhousedag kun je binnen korte tijd bij dit gave bedrijf werken.

Ik heb tijdens deze dag veel leuke nieuwe mensen ontmoet en natuurlijk het team waar ik nu mee werk. Na de Inhousedag was ik zo enthousiast dat ik direct wilde solliciteren. Het feit dat ik hier nu al een maand zit bewijst dat dit goed is afgelopen! Het leuke is dat ik samen met iemand ben gestart die in hetzelfde casegroepje zat tijdens de Inhousedag. Na mijn eerste maand kan ik oprecht zeggen dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Binnen deze functie kan ik ontzettend veel leren vanwege de diverse opdrachten, het werken in kleine teams en door het innovatieve karakter van het bedrijf. Verder heb ik in de eerste weken veel leuke trainingen gehad (waaronder een introductieweek in Zandvoort met alle FAS Business Analysts). Verder staat er al een wintersport gepland waar ik erg naar uitkijk!

Ik hoop dat ik je met mijn ervaring overtuigd heb om je aan te melden voor deze leuke en leerzame M&A Inhousedag en dat wij elkaar binnenkort tegenkomen! Mocht je je naar aanleiding van de bovenstaande redenen ook willen aanmelden, dan kan dat hier.

Eveline van Horssen

Business Analyst

Sinds 1 september 2015 ben ik werkzaam bij Deloitte op de afdeling Corporate Finance, als Business Analyst. Hiervoor heb ik de master Financial Management afgerond aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Ik woon sinds een jaar in Amsterdam, wat mij erg goed bevalt. Naast werken, ga ik graag borrelen met vrienden, sporten en uiteten.

Van studeren in Nijmegen naar studeren in Florida

  • Wouter van den Elzen
  • 13 oktober 2015
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven