40 jaar plezier?!

 • Kim Tan
 • 21 december 2012

Een blog van een auditpartner van 58 die bijna met pensioen is; dat kan toch niet waar zijn? Ja hoor, dat kan heel goed, want als accountant zul je altijd bij de tijd moeten blijven, dus ook op het gebied van (social) media. En dat is niet alleen heel leuk, maar gaat voor een groot deel ook vanzelf, doordat je dagelijks met veel boeiende aspecten van het werk bezig bent.

Toen mij werd gevraagd eens terug te denken aan mijn carrière, kwam een aantal zaken bij mij op. Hierbij een korte opsommig:
 

 • Een (weliswaar lange en intensieve) opleiding heeft mij vaktechnisch gevormd, die in combinatie met werken in de praktijk, de waardevolle RA-titel opleverde.
   
 • In de loop der jaren is ruime ervaring verkregen die de basis vormt voor professionele dienstverlening aan een uitdagende klantenkring. 
   
 • Accountancy is niet saai! Juist de interactie met vele mensen met ieder hun eigen behoeftes maakt dat geen dag hetzelfde is; echt waar!
   
 • Wat velen zich niet realiseren is dat de teams met wie je werkt jong zijn en daardoor energiek en ambitieus te werk gaan. De gemiddelde leeftijd in onze teams zal rond de 25 jaar liggen. Dit maakt dat je, als je zelf ouder wordt, jong gehouden wordt door het enthousiasme en de denkwereld van al die jonge teams.
   
 • Bijblijven is een must, dus je bent nooit uitgeleerd. Permanente educatie wordt goed gefaciliteerd, waardoor je op de hoogte bent en blijft van recente en toekomstige ontwikkelingen.

 

Maar wat is nu voor mij persoonlijk tot op de dag van vandaag het mooiste aspect van het vak?Daar hoef ik niet lang over na te denken. Doordat ik voornamelijk voor (middel)grote familiebedrijven werk, ben ik de vertrouwensman voor de ‘man wiens portemonnee het aangaat’. Die man (of vrouw) is aan de ene kant ondernemer met een onderneming en aan de ander kant een privépersoon. Die twee kanten hebben beiden hun specifieke aandachtspunten, die ruime ervaring en een ruim inlevingsvermogen vereisen en vervolgens met alle knowhow die wij binnen Deloitte hebben perfect kunnen worden aangepakt. En dat is nu waarom het vak zo leuk is en je voordat je het weet al veel te snel in het zicht van de haven terecht bent gekomen.

Op die manier bijna 40 jaar in het vak te mogen zitten, is een groot voorrecht. Dat moet jou als toekomstig collega toch ook aanspreken!

 

Kim Tan

Partner

Ik ben bijna 40 jaar actief in de financiële dienstverlening (sinds 1989 als partner). Als registeraccountant is een zeer brede ervaring opgedaan in controle en advieswerkzaamheden voor het bedrijfsleven, zowel bij multinationals als bij familiebedrijven. In de afgelopen jaren heb ik mij bewust gericht op (middel)grote familiebedrijven in de rol van “Trusted Business Advisor”. Vertrekkende vanuit de financiële informatie ben ik altijd op zoek naar het verhaal achter de cijfers, teneinde te kunnen begrijpen waar het bedrijf naar toe wil/moet gaan. Ik ben met name geïnteresseerd in de vraagstukken die zich voordoen op het snijvlak van onderneming en ondernemer. Dit betekent dat een breed scala aan zaken onderwerp van gesprek kan zijn, zowel de bedrijfsmatige ontwikkelingen, maar nadrukkelijk ook privé zaken van de directeur groot aandeelhouder en/of de familie.

Het Professorendiner: uitdagend én culinair genieten

 • Arjan Nijboer
 • 20 december 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven