5 Redenen om als Executive Assistant bij Deloitte te komen werken

  • Sabrina Lijtsman
  • 02 januari 2020
Sabrina

Als Executive Assistant kun je bij veel bedrijven aan de slag, zo ook bij Deloitte. Sabrina Lijtsman werkt inmiddels al 11 jaar bij Deloitte als EA en dat doet ze nog steeds met veel plezier. Ze geeft jou 5 redenen waarom ook jij bij Deloitte moet komen werken!

1. Er staat je een carrière vol mooie uitdagingen te wachten

In 2008 begon ik als Junior Secretaresse bij Deloitte en had toen ook de ambitie om door te groeien. Na een jaar groeide ik door naar de functie van Secretaresse en in 2016 werd ik Senior Executive Assistant.

Binnen deze laatste functie heb ik samen met een collega de toen nieuwe Virtual Pool opgebouwd. Dit is een afdeling om tijdelijke ondersteuning te bieden aan Partners, Directors en Senior Managers, bij afwezigheid van de vaste Executive Assistants. We hebben de processen bedacht en uitgevoerd, sollicitatiegesprekken gevoerd en presentaties gegeven. Ik ben oprecht trots op wat we hebben neergezet en genoot van de vrijheid en creativiteit waar we mee werkten.

Tot slot ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan als Senior Executive Assistant binnen het HR team. Ik wilde meer zicht krijgen op wat er speelt binnen de organisatie en het HR team sprak mij direct aan. Momenteel ondersteun ik de CHRO van Deloitte Nederland, een Director en twee Senior Managers.

2. Je werkzaamheden zijn elke dag anders

Je werkzaamheden zijn elke dag anders en dat maakt het werk leuk en afwisselend. Wat ik dan precies doe?

  • Mijn werkdag begint altijd met het doornemen van mijn mailbox. Daarna neem ik de mailboxen door van de stakeholders. Ik pak acties op en attendeer de stakeholders op zaken die urgent zijn.
  • Vervolgens neem ik de agenda’s door, plan ik vooruit en tref ik hierin voorbereidingen. Ik maak bijvoorbeeld afspraken voor de stakeholders met mensen binnen en buiten de organisatie.
  • Soms moet een vergadering voorbereid worden (agendapunten opvragen en het maken van een agenda). Ik maak de notulen en houd de status van de actiepunten bij voor de volgende vergadering.
  • Het komt ook geregeld voor dat ik een zakenreis moet regelen, zoals het boeken van een vlucht en/of hotel.
  • Tot slot organiseer ik ook personeelsactiviteiten.

Ik probeer zoveel mogelijk op de hoogte te zijn, zodat ik collega’s en klanten met een vraag goed kan helpen. Het meedenken en zoeken naar een juiste oplossing vind ik hartstikke leuk om te doen!

Het fijne binnen Deloitte is dat je gehoord wordt en ze met je meedenken voor je ontwikkeling en ambities.

3. Je krijgt de mogelijkheid om je te ontwikkelen

Als Executive Assistant ben ik steeds meer een sparringpartner die meedenkt en advies geeft.
Door de veranderingen in mijn vakgebied moet ik mijzelf blijven ontwikkelen om zo
up-to-date te blijven. Deloitte denkt hierin mee door het aanbieden van diverse interne en online trainingen. Ik heb opfris cursussen gevolgd van Microsoft Office en trainingen over werken met aandacht en focus, time- en projectmanagement, notuleren, het geven/ontvangen van feedback, Business English Classroom trainingen, et cetera.

4. Je werkt in een divers team

Deloitte heeft diversiteit hoog in het vaandel staan en dat is mooi om te zien! Dit is zichtbaar binnen de hele organisatie. Ons team bestaat uit collega’s met verschillende culturele achtergronden, jong en oud. Je merkt dat een divers team elkaar versterkt. Het zorgt voor meer creativiteit en uiteindelijk tot betere resultaten. Er heerst een sfeer waar mensen elkaar ontmoeten, waarderen, accepteren en respecteren.

5. Bij Deloitte kun je jezelf zijn

Binnen Deloitte hangt er een professionele, maar informele en prettige sfeer. De informaliteit zie je ook terug in de kleding die collega’s dragen. De één is zakelijk gekleed en de ander draagt een jeans met sneakers.

De lijnen binnen ons team zijn kort en collega’s zijn behulpzaam. We delen veel kennis onderling en zo leren we van elkaar. Ook aan het teamgevoel wordt gewerkt, er worden namelijk vaak leuke teamuitjes georganiseerd.

Bij Deloitte zijn enthousiaste Executive Assistants altijd welkom. Lijkt het jou wat? Dan nodig ik je uit om te solliciteren en wie weet worden wij binnenkort collega’s!

Sabrina Lijtsman

Senior Executive Assistant

Mijn naam is Sabrina Lijtsman. Ik ben geboren en getogen in Spijkenisse en heb de opleiding Directiesecretaresse/Managementassistent gevolgd in Rotterdam. Als Senior Executive Assistant ben ik werkzaam voor het HR team bij Deloitte in Amsterdam en ondersteun ik de Chief Human Resources Officer / Talent Partner van Deloitte Nederland, de Director van het team Performance & Rewards en twee Senior Managers (Business Advisors).

Een dag in het leven van een Executive Assistant

  • Nathalie Spaargaren
  • 30 december 2019
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven