50: Een mijlpaal bij Business Intelligence & Analytics

  • Stefan van Duin
  • 01 september 2014

Per 1 september breken we als team door de magische grens heen van 50. Ik heb het dan over het Business Intelligence & Analytics team binnen Deloitte Consulting. En met 50 bedoel ik het aantal mensen. Dat is heel bijzonder, want de groei in ons team is de afgelopen jaren wel heel erg hard gegaan. Net als de groei bij de collega’s van Audit, Tax en Innovation, zodat we samen al circa 150 data analisten tellen in Nederland. Tijd om even de balans op te maken.

Ons team houdt zich bezig met inzichten halen uit data. Dat kan zijn door slimme visualisaties, of aantrekkelijke management dashboards, maar ook door de toepassing van wiskundige algoritmes en voorspellende modellen. Dat doen we in allerlei vraagstukken. Zo hebben we klantsegmentaties gedaan op basis van kassatransacties voor een grote fastfood keten en meten we de effectiviteit van promoties voor een drogisterijketen. Maar we werken ook aan het wereldwijd managen van werkkapitaal voor een grote telecomgigant, waarvoor we miljoenen financiële transacties moeten analyseren. En we helpen ziekenhuizen en gemeenten hun processen efficiënter in te richten. De rode draad is dat we altijd werken met hele grote databestanden, en dat we daar de relevante inzichten uit halen die nog niemand anders gevonden heeft. Samen met onze collega’s vertalen we die inzichten dan naar concrete aanbevelingen en helpen we die te implementeren.

De mensen in ons team noemen we “data scientists”. Dat zijn specialisten die vaak een zware beta achtergrond hebben, of op zijn minst veel affiniteit met IT en wiskunde. Ze vinden het leuk om te programmeren en met zeer grote databestanden te kunnen werken. Maar minstens zo belangrijk: ze zijn sociaal en communicatief sterk. Je kunt nog zo’n mooie analyse maken, maar als je de resultaten niet goed over kunt brengen aan het management van je klant, dan kan die er niets mee. Het vinden van die mensen is soms best wel eens moeilijk, maar de afgelopen jaren weten die talenten de weg naar ons team steeds beter te vinden. Dat komt ook omdat we veel samenwerken met universiteiten en zo veel mogelijk proberen te vertellen wat we allemaal doen.

Zo vind je in ons team minimaal mensen met een Master degree, maar vaak hebben ze een honours programma, een tweede master en/of een studie in het buitenland gedaan. Of ze zijn cum laude afgestudeerd. We kijken ook of je actief bent geweest naast je studie, bijvoorbeeld in een bestuursfunctie. Een groeiend aantal collega’s heeft een PhD degree. Kortom: we zoeken de beste van de besten.

De studieachtergrond varieert. Zo hebben we een aantal sterrenkundigen, informatici en wiskundigen, maar ook bedrijfskunde of zelfs bewegingswetenschappen. Ongeveer een zesde van ons team is vrouw, dat mag van ons best iets meer worden. Het team is jong en ambitieus, de gemiddelde leeftijd ligt zo rond de 30. Ze vinden het leuk om nieuwe dingen te doen, te innoveren en kennis te delen. Dat doen we op allerlei formele en informele manieren. We bieden best veel vrijheid om met eigen ideeën of initiatieven te komen, en daar wordt dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. Ook in hun vrije tijd weten we elkaar soms te vinden.

Data Analytics is één van de belangrijkste strategische groeigebieden van Deloitte. 50 is een hele mooie mijlpaal, maar we zijn er nog lang niet. Er is nog heel veel werk te doen en onze ambitie is om vrijwel alle dienstverlening van Deloitte met data analytics te ondersteunen. Tijd om stil te zitten hebben we dus niet!

Aan alle collega’s van het BI & Analytics team in Deloitte Consulting: gefeliciteerd met het halen van de 50 en veel succes met de verdere groei!

 

Stefan van Duin

Director - Business Intelligence & Analytics/Cons

Ik ben bijna 20 jaar werkzaam op het gebied van Business Intelligence en Data Analytics. Ik vind mijn passie in het vinden van antwoorden in grote datasets, door het toepassen van wiskundige algoritmes en visualisatie technieken.

Van stagiaire tot werkstudent tot afstudeerstagiaire, het kan allemaal

  • Claudia ten Hoope
  • 27 augustus 2014
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven