AIM'ing at doing analytics & having fun

  • Moustapha el Marini
  • 11 juli 2017
Moustapha

Met een WO-ingenieursopleiding in de pocket ben ik ongeveer 2,5 jaar geleden als junior data scientist begonnen bij Deloitte binnen de afdeling Analytics & Information Management. Ik kan met volle trots zeggen dat de keuze om voor Deloitte te werken één van mijn beste keuzes is geweest.

Learning

In de afgelopen 2 jaar heb ik mezelf namelijk super snel weten te ontwikkelen, zowel als consultant en als mens zijnde. Dit is mede mogelijk gemaakt door de vele groeimogelijkheden in de wereld van consultancy, zowel on-the-job als met individuele trainingen. On-the-job heb ik super veel geleerd in de diverse analytics projecten waar ik aan heb mogen werken. Qua trainingen krijg je de mogelijkheid om zowel intern (b.v. verschillende Deloitte soft-skills trainingen) als extern (b.v. het behalen van verschillende analytics certificaten) jezelf te verbeteren.

Cultuur

Deloitte heeft een open bedrijfscultuur, iedereen is heel behulpzaam en toegankelijk. Dat geldt uiteraard ook voor de mensen binnen mijn team met wie ik elke dag mag werken. De Analytics & Information Management (AIM) afdeling is wat dat betreft echt een “hecht team” te noemen. De mensen staan voor je open, zijn behulpzaam en weten jouw input altijd te waarderen. Op zowel professioneel, als privé vlak. Dit is voornamelijk het gevolg van de inclusieve cultuur binnen AIM. Er is een grote diversiteit in achtergronden met betrekking tot studie, persoonlijkheid, cultuur en nationaliteit. Maar we herkennen ons allemaal in een passie voor data analytics: “the whole is greater than the sum of the parts”.

Fun

Binnen dit team werken we hard samen om persoonlijke én teamdoeleinden te bereiken, maar daarnaast hebben we natuurlijk ook heel veel fun samen. Of dat nou op een vrijdag een potje tafelvoetbal spelen is op onze prachtige kantoor in Amsterdam, of het echte voetbalwerk etaleren op een internationaal Deloitte voetbaltoernooi in Praag. Het kan allemaal! Naast de reguliere (tafel)voetbalpotjes (die ik eigenlijk altijd verlies) werk ik als Analytics Consultant aan super gave analytics projecten. In deze projecten probeer ik onze klanten verder op weg te helpen door “the new oil” (lees: data) en state-of-the-art algoritmes te combineren met de juiste business context. Hierbij stap ik zoveel mogelijk uit mijn comfortzone, op zowel inhoudelijk als sociaal vlak, waardoor mijn leercurve steil is gebleven na mijn studie.

Impact

De steile leercurve houdt mij scherp en heeft er toe geleid dat ik mijn ambities elk jaar weer kan verleggen. Deze ambities sluiten op heel veel punten aan bij de Deloitte ambities. Met name op 1 punt kan ik me daar volledig in vinden, namelijk “what impact will you make?”. Wat ik ook doe, waar ik dat doe en voor wie ik het doe. Ik probeer altijd een zo hoog mogelijke kwaliteit te leveren, met het idee (en de hoop) dat dit zoveel mogelijk impact kan leveren op de klant én (in)direct onze maatschappij.

Moustapha el Marini

Senior Consultant Analytics

My name is Moustapha el Marini and I am currently working as an Analytics Consultant in the Analytics & Information Management service line at Deloitte Consulting. I hold an engineering degree in Civil Engineering from the Delft University of Technology, Netherlands. In my spare time I like to watch movies, read books, travel & workout.

Starten in het hart van Technology Consulting: Enterprise Architecture

  • Bo van der Meer
  • 10 juli 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven