Casper over hoe een idee uitgroeit tot een groot event tijdens Cyber Security Week

  • Casper Stap
  • 02 oktober 2018
Casper

Deze week is het Cyber Security Week. Deloitte organiseert een filmevent waarin een documentaire over Edward Snowden wordt gepresenteerd, met als doel om de gelaagdheid van cyberissues te benadrukken. Casper Stap, net afgestudeerd en nu werkzaam als Cyber Security Consultant bij Deloitte, is bedenker van het event: “Ik verwachtte dat mensen geen interesse zouden hebben in mijn idee, maar het tegendeel bleek waar te zijn.” Lees zijn verhaal. 

“Ik heb Politicologie en Crisis & Security Management gestudeerd. In mijn vrije tijd ga ik graag naar de film, houd ik van lezen en leuke dingen doen met vrienden in Amsterdam. Ik woon vlakbij het EYE Filmmuseum, waar ik dus ook vaak te vinden ben. De laatste film die ik heb gezien is Mandy.

Tijdens mijn master wilde ik meer weten over cyber security én was ik al lange tijd geïnteresseerd in een carrière als consultant. Bij Deloitte kon ik die twee zaken combineren. De keuze voor Deloitte was voor mij dan ook makkelijk: het is een van de grootste aanbieders van cyber security consultancy en presenteerde vorig jaar op de eerste dag van de Cyber Security Week 2017 een rapport over het potentiele waardeverlies door cybercriminaliteit. Een belangrijke speler dus! Maar vooral spreekt de energieke en ambitieuze sfeer mij erg aan.

"Deloitte is een grote speler op het gebied van cyber security, maar vooral de energie en ambitieuze sfeer spreekt mij erg aan."

Maatschappelijke discussie

Toen ik nog werkstudent was bij Deloitte, kwam ik op het idee voor een cyberfilmevent. Ik was geïnspireerd door het Fraude Film Festival, waar Deloitte ook founding father van is. Ik vind het belangrijk dat bedrijven niet alleen hun product verkopen, maar ook meedoen aan de maatschappelijke discussie eromheen. Dat is al helemaal belangrijk bij cyber security, wat immers draait om onze veiligheid. Ik houd enorm van films en dat bleek ook een manier om je als bedrijf te mengen in het debat. Als we op die manier over andere serieuze onderwerpen kunnen praten, waarom dan niet over cyber security? Het maakt een belangrijk onderwerp dynamischer en interessanter.

Uitdagingen

Deloitte is een groot bedrijf en een geoliede machine. Bepaalde uitdagingen die ik gewend was, zoals financiering en vervelende kleine taakjes, kom ik hier veel minder tegen. Hierdoor was er voor mij veel ruimte om goed na te denken over wat ik wil en het bij elkaar halen van de juiste mensen. Het uitwerken van mijn eigen idee vergde wel behoorlijk veel tijd en inspanning om ervoor te zorgen dat er daadwerkelijk iets komt te staan. Een lange adem is dus wel nodig. Maar ik heb op professioneel vlak heel veel geleerd. Daarnaast kwam ik met boeiende mensen in aanraking zoals Elsine van Os, een van de makers van de documentaire, en Inge Philips-Bryan, onze partner Cyber Security. Tussen het klantwerk door met hen samenwerken is heel erg leuk. 

Ik verwachtte dat mensen nauwelijks interesse zouden hebben in mijn idee, maar het tegendeel bleek waar te zijn. Ik kreeg meteen praktische hulp van collega’s die mij de goede richting op duwden in een voor mij nog onbekende organisatie. Wat mij het meest verbaasde was dat ook collega’s hogerop de ladder net zo enthousiast bleken te zijn. Zij namen de tijd om mee te denken en openden bepaalde deuren voor mij. Het resultaat is dat het filmevent daadwerkelijk plaats gaat vinden. Hoe cool is dat?”

Cyber Security Week

Meer weten over het filmevent dat door Casper wordt georganiseerd? Op de website van Cyber Security Week vind je hier meer informatie over.

Casper Stap

Cyber Security Consultant

Casper Stap heeft Politicologie en Crisis & Security Management gestudeerd en werkt nu als Cyber Security Consultant bij Deloitte. In zijn vrije tijd gaat hij graag naar de film, houd hij van lezen en leuke dingen doen met vrienden in Amsterdam. 

Ik zou advocaat worden…

  • Rob Lemmen
  • 01 oktober 2018
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven