No challenge too big: Henri Drogulski over Edgy

  • Henri Drogulski
  • 18 januari 2019
Henri

Een idee bedenken is soms het makkelijkst. Om vervolgens mensen, en vooral het management, mee te krijgen is niet altijd even makkelijk. Lees hoe Henri Drogulski, Consultant in het Human Capital – HR Transformation team, van zijn project een succes maakte.

Waarom ben je aan dit project begonnen?

Hoe organisaties de beste HR-diensten kunnen leveren in een bedrijfsomgeving die continu verandert: dat is wat mij intrigeert. De uitdaging waar wij voor stonden was dan ook om een innovatieve manier te vinden waarmee Cognitive Robotics en AI aan HR-managers geïntroduceerd konden worden. Het resultaat was Edgy.

Wat is het idee?

Edgy, de Cognitive HR Agent, is een prototype dat ontwikkeld is om HR-managers te inspireren en te informeren. Wij laten tijdens interactieve demo’s zien hoe Edgy een HR Service Desk en recruiters kan helpen. Edgy combineert meerdere cognitieve technologieën voor 'intent recognition' en 'natural language processing'. Het beschikt over gezichtsherkenning, kan worden geïntegreerd met backend databases en biedt meerdere interactiemogelijkheden.

Hoe heb je het tot een succes gebracht?

De essentie was de juiste mensen uit meerdere disciplines met elkaar te verbinden. Zo vervulde Rob van Werven (S&O) een cruciale rol door alle programmering voor zijn rekening te nemen, en deelde Bob Michels (Technology) zijn kennis met chatbot interacties. Door middel van een duidelijke visie, aanpak en business case werd het project al snel met passie door het management omarmd. De interne incubator voor innovatie van Deloitte zorgde voor extra steun in de vorm van financiering en hulp.

Wat is tot nu toe jouw hoogtepunt?

Om vertrouwen en verantwoordelijkheid te krijgen geeft enorm veel kracht. Ik ben al van begin af aan bij dit project betrokken: het schrijven van de business case, het team samenstellen, de oplossing ontwikkelen, eindeloos testen en toen het grote moment van live gaan. Ik denk dat mijn hoogtepunt op dit moment is om samen met het team Edgy-demosessies te geven. Het is altijd leuk – of het nu in Genève, Dublin of gewoon hier in Amsterdam is.

Tegen welke uitdagingen liep je aan?

Een echte uitdaging was mensen te overtuigen dat het idee haalbaar was toen het alleen nog maar op papier stond. Aangezien Edgy pas echt overtuigd wanneer je het in actie ziet, hadden we het geluk dat ons management het aandurfde om een berekend risico te nemen!

Henri Drogulski

Consultant HR Transformation

As a Consultant in our HR Transformation practice I try to stay on the cutting edge of developments in HR, especially Digital HR trends. I have a MSc in Business Administration from the University of Twente and a MSc in Innovation Management from TU Berlin.

Why Adri and Julia joined the Deloitte Digital Salesforce team

  • Deloitte Nederland
  • 17 januari 2019
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven