Comfort zone of uitdaging?

  • Stef Haro
  • 10 juni 2019
Stef

Stef Haro is senior consultant bij Deloitte Risk Advisory. In deze blog vertelt hij hoe zijn interesse voor wiskunde als een rode draad door zijn studietijd en loopbaan loopt. “Al zo lang als ik me kan herinneren vind ik wiskunde leuk. Toen ik op de middelbare school kennismaakte met economie wist ik het zeker. Economie is dé perfecte mix is tussen wiskunde en de toepassing in de echte wereld.

De keuze voor een studie Financiële Economie was dan ook niet zo moeilijk. Toen het einde van mijn studie naderde, vroeg ik me af of ik niet beter econometrie had kunnen doen. De uitdaging in de technische vakken binnen mijn studie vond ik namelijk het leukst. In eerste instantie overwoog ik om een aanvullende master econometrie te doen, maar ik realiseerde me dat je econometrie het beste leert door het in de praktijk te gebruiken. Dat doe ik nu bij het Financial Risk Management team (FRM) bij Deloitte.

Voor mij is deze ‘kies je eigen pad’ manier van werken een van de belangrijkste redenen om bij Deloitte te werken.

Vrij snel werd me duidelijk dat ik een keuze moest maken tussen kapitaalgerichte projecten en meer kwantitatieve modelleerprojecten. Gezien mijn achtergrond was de kapitaal richting een logische keuze, maar omdat ik mijn technische kant verder wilde ontwikkelen koos ik voor het laatste. Ook al was het soms lastig om buiten mijn comfortzone te werken, het gaf me precies de uitdaging waar ik naar op zoek was.

Ik werk nu drie jaar bij Deloitte, inclusief zes maanden stage, en heb al een enorm breed spectrum aan projecten gezien. Inclusief verschillende, maar niet alleen, banken en verzekeraars. Ik krijg de mogelijkheid om me te ontwikkelen in vakgebieden die ik het meest interessant vind. Laat ik een voorbeeld geven.

Mijn eerste maanden bij FRM vielen samen met de toenemende belangstelling voor machine learning en advanced algorithms binnen Deloitte. Vanaf het begin ben ik betrokken geweest bij allerlei aspecten van de ontwikkeling van Eagle Eye. Eagle Eye is onze, op nieuws gebaseerde semantische engine die gebruikt kan worden bij kredietrisicobeoordelingen. Mijn taken in Eagle Eye varieerden van de technische kredietrisicoberekeningen (bijvoorbeeld met behulp van gradient boosting algorithms) tot het front-end UX-ontwerp en zelfs gesprekken met klanten. Het was echt super interessant om nauw samen te werken met verschillende afdelingen binnen Deloitte om deze innovatie tot een succes te maken. Terugkijkend was het een bewuste keuze van me om het AI-domein verder te verkennen, en gelukkig kreeg ik alle ruimte om dat te doen naast ons meer traditionele modelleerwerk. Voor mij is deze ‘kies je eigen pad’ manier van werken een van de belangrijkste redenen om bij Deloitte te werken.

  • Advanced Credit Scoring team dat aan het Eagle Eye project werkte

Een ander voorbeeld van mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling zijn de leertrajecten. Dit zijn interne en externe trainingen, cursussen en zelfs studies, die je helemaal kunt laten aansluiten bij jouw interesses en ambities. Je kunt elk denkbaar onderwerp kiezen waarin je tijd wilt investeren. Ik focus me bijvoorbeeld het komende jaar vooral op het verbeteren van m’n Python en C# programmeer skills.

Afgezien van het uitdagende werk, helpt het dat de meerderheid van ons team jong is. Ik durf te zeggen dat we behoorlijk hecht met elkaar zijn waardoor het soms voelt alsof je met vrienden samenwerkt in plaats van collega’s. Er worden veel leuke activiteiten georganiseerd door ons team, variërend van een weekend sightseeing in Antwerpen tot geweldige skitrips in Saalbach-Hinterglemm.

Kortom Deloitte is een toffe en dynamische plek om te werken als je van veel vrijheid houdt, maar ook intellectueel uitgedaagd wilt worden!”

Profielfoto van Mees Poppe

Mees Poppe.

Consultant Actuarial & Insurance Solutions

"Ik ben er trots op dat ik op een plek werk die actief bijdraagt aan een duurzame leefomgeving."

Profielfoto van Pascal van der Loo

Pascal van der Loo.

Manager Data & Reporting Advisory

"Bij Deloitte is er enorm veel ruimte om zelf keuzes te maken."

Profielfoto van Victor Wyma

Victor Wyma.

Senior Consultant Credit Risk

"Elk project biedt de mogelijkheid om iets nieuws te leren."

Stef Haro

Senior Consultant Risk Advisory

My name is Stef Haro, I am 25 years old, and I live in Rotterdam for a few years now. I studied Financial Economics in Rotterdam, after which I joined the Financial Risk Management team at Deloitte. My work primarily involves models at banks and insurers. Besides work, I like to work out as much as possible and go snowboarding a few times per year.

‘Fantastisch dat iedereen, tot en met de board, zich inzet voor de maatschappij!’

  • Sjanne Borst
  • 03 juni 2019
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven