Mijn uitdaging in de wereld van Data & Reporting

  • Daan van den Boogaard
  • 28 november 2016
Daan

In juni 2015 ben ik begonnen bij Deloitte Risk Advisory als consultant in het Data & Reporting Advisory (DRA) team. Door toegenomen eisen van de toezichthouders na de financiële crisis, technologische ontwikkelingen en de mogelijkheden van data (analyse), houden bedrijven de huidige data- en rapportageketen kritisch tegen het licht. Vanuit het DRA team adviseren we financiële en niet-financiële ondernemingen op het gebied van Financial Reporting, Regulatory Reporting en Data Management.

Mijn solide theoretische basis vanuit mijn studie Financial Economics wilde ik toepassen in de praktijk. Via een oud-studiegenoot, werkzaam bij DRA, kwam ik in gesprek met een aantal enthousiaste Deloitters. Al snel bleek dat er een klik was tussen mij, Deloitte en DRA: het combineren van finance, data en IT onder één dak met veel ruimte voor innovatie en techniek. Voor mij een unieke kans! Ik kon mijn inhoudelijke kennis combineren met mijn interesses en besloot daarom de sollicitatieprocedure in te gaan. En met succes; inmiddels ben ik alweer anderhalf jaar werkzaam bij DRA en na een brede oriëntatie binnen ons team (zoals al onze starters) heb ik mij inmiddels toegelegd op het Data Management domein.

Kort na mijn eerste werkdag kon ik aan de slag op een strategisch belangrijk project bij een grote bank. In het project heb ik gewerkt aan verbetering van de management- en sturingsinformatie. In een multidisciplinair team heb ik geleerd hoe ik door middel van data-analyse complexe processen en grote datasets kon vertalen naar sturingsinformatie voor het management. Dankzij mijn kennis van de werking van financiële instellingen kon ik mij, ondanks dat ik geen specifieke data-achtergrond heb vanuit mijn opleiding, snel de werking van de organisatie en het project eigen maken.

Mijn rol in het eerste project heeft ervoor gezorgd dat ik tijdens mijn tweede project gevraagd werd voor een data management project bij een andere bank. Deze bank had nieuwe rapportagevereisten ontvangen van de toezichthouder en aan Deloitte gevraagd om een team te leveren welke het rapportage- en data proces kon analyseren en de data vereisten van de toezichthouder kon vertalen en implementeren. In de eerste fase van het project heb ik de vertaalslag gemaakt van de wet- en regelgeving naar de benodigde data. Samen met de klant heb ik een ‘data dictionary’ ontwikkeld waarmee de rapportageafdeling aan de slag ging om de data te verzamelen. Tijdens dit proces heb ik hen ondersteund met de coördinatie, het zoeken naar data in de organisatie en het maken van data analyses. Al snel heb ik de organisatie van de klant goed leren kennen, omdat de benodigde informatie door de hele organisatie heen verkregen moest worden. Daarnaast heb ik het als zeer prettig ervaren om in een gemixt team te werken met zowel Deloitters van diverse specialisaties als de klant.

Behalve het belangrijke projectwerk voor onze klanten bestaan binnen Deloitte tal van mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen of nieuwe interesses te ontdekken. Zo werk ik samen met mijn DRA collega’s aan diverse interne projecten waarbij we nieuwe data gedreven rapportageoplossingen ontwikkelen. Tevens bekijken we hoe de nieuwste techniek impact gaat hebben op de huidige wijze van rapporteren. Hieruit blijkt al vaak snel welke rol en potentie data heeft om organisaties structureel te gaan veranderen. Samen met het projectwerk biedt dit mij de mogelijkheid om mijzelf te ontwikkelen tot een allround specialist op het gebied van data en rapportages!

Ben jij na het lezen van deze blog enthousiast geworden over het werken bij DRA als data (en rapportage) specialist? Zie jij net als wij dat data aan de basis ligt van vrijwel alle complexe processen in organisaties en een ‘enabler’ is voor financial en regulatory reporting? Zie jij ook de ongekende mogelijkheden van data analyse voor onze klanten? Neem dan contact met mij op of solliciteer direct voor de functie van Consultant Data & Reporting Advisory. 

Daan van den Boogaard

Senior Consultant Data & Reporting Advisory

Daan is werkzaam als Senior Consultant binnen de Data & Reporting Advisory (DRA) service line, onderdeel van Deloitte Risk Advisory. Binnen Data & Reporting Advisory houdt Daan zich bezig met vraagstukken op het snijvlak van (Regulatory) Reporting en Enterprise Data Management, met een sterke focus op de financiële sector. Daan werkt sinds juni 2015 voor Deloitte en heeft Financial Economics gestudeerd.

Werken bij Tax & Legal Eindhoven (#5) – Family Business in de praktijk

  • Swen Durlinger
  • 28 november 2016
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven