Accountancy Business Course London 2011 – Work hard, play hard!

  • Johan Hopmans
  • 08 december 2011

Elk jaar organiseert Deloitte een Business Course voor WO topstudenten. Dit jaar werd ik gevraagd als Leading Partner en  mocht ik met 24 studenten en nog 10 Deloitters afreizen naar de financiële hoofdstad van Europa: Londen!

De voorpret begon met de kick-off in de hoogste vergaderzaal van de Benelux: ons hoofdkantoor in Rotterdam: de 44e verdieping van de Maastoren. Daar stelden de studenten en de Deloitters zich aan elkaar voor op een ludieke wijze. Ik heb daar de beginselen van het Twitteren onder de knie gekregen.

Een week later (30 november) zijn de studenten op eigen houtje naar Londen gereisd, waar wij ze stonden op te wachten in een prachtig en centraal gelegen hotel bij Trafalgar Square. Maar veel tijd om te genieten van de stad was er niet; de studenten werden direct aan het werk gezet om de casus van de cliënt uit te werken. En het was een levensechte casus: er werd begonnen met een pre-audit meeting en een fraude bespreking en werden de interne controls in kaart gebracht. Uiteraard moet het harde werken afgewisseld worden met het aangename en werd de dag typisch Brits afgesloten in de pub The Old Bank of England.

Ook de dag erna stond weer in het teken van de case; interviews met controllers op het kantoor in London en de eerste voorbereidingen voor de presentatie aan de RvC. Uiteraard werd ook deze dag in stijl afgesloten tijdens een cruise door de stad in een ouderwetse partybus.

Op vrijdag werden de laatste testwerkzaamheden en interviews gehouden, zodat de studenten ’s middags de resultaten konden presenteren aan de Raad van Commissarissen. Met een mooie prijs voor de winnaars kon de Business Course op gepaste wijze worden afgesloten in een van de meest hippe clubs van Londen: China White!

Voordat we vliegtuig instapten om Londen achter ons te laten, hebben we een pitstop gemaakt voor een sportieve activiteit: schaatsen aan de voet van de Tower of London.

Voor mij was het de eerste keer om onze Business Course te begeleiden en het was een feest van begin tot het einde. En dan bedoel ik niet alleen het play hard gedeelte, hoewel dat ook top sport was. Ik was het niet meer gewend om tot diep in de nacht in trendy clubs te swingen (of wat daar voor mij voor doorgaat) en dan de volgende ochtend weer vroeg op (en dat voor een zaterdag) om te gaan schaatsen.

Ik bedoel ook het work hard gedeelte. Ik vond het fantastisch om te zien hoe deze top talenten onder grote druk en met beperkte voorbereiding vooraf, konden doordringen tot de kern van de casus posities en de Raad van Commissarissen goed van advies konden voorzien. Ondanks de mijns inziens ‘heftige’ avond programma’s was iedereen iedere dag zo fris als een hoentje om bloed fanatiek aan de slag te gaan.

Wil je meer foto's zien kijk dan op Facebook.

Johan Hopmans

Audit Partner Corporate Markt

Johan Hopmans (1964), Bedrijfseconoom (Erasmus Universiteit Rotterdam) en Register AccountantSinds 1988 bij Deloitte in Den Haag en nu in Eindhoven en 2 jaar voor Deloitte in Parijs, sinds 1999 partner. Werkzaam in voornamelijk Consumer Business en Deployment Leader van het nieuwe Deloitte Audit Engagement Management System (audit software).

Secondment in Parijs

  • Frans Heijs
  • 07 december 2011
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven