Accountancy Tour Deloitte, meer dan een rijke gevulde goodie bag…

  • Marc Mastenbroek
  • 02 november 2011

Na een korte treinreis stond ik nog een beetje onwennig op Station Amsterdam Sloterdijk. Rechts van mij zag ik meteen de Crystal Tower staan; het kantoor van Deloitte Nederland én het pareltje van Sloterdijk. Enkele weken geleden had ik mij opgegeven voor de Accountancy Tour van mijn studievereniging en had al de mogelijkheid om bij andere kantoren een kijkje te nemen. Ook bij Deloitte was ik uitgenodigd. Altijd spannend, want dit doe je niet dagelijks. Snel kijk ik in de reflectie van een raam of mijn haar nog goed zit. Perfect, kan niet fout gaan. Zelfverzekerd en enthousiast loop ik richting het gebouw wat nog wel eens mijn toekomstige werkplek kan worden…

Eenmaal binnen was de indruk positief: ambitieuze mensen waarvan ik er een aantal eerder had ontmoet op andere inhousedagen. Grappig om te zien hoe klein het wereldje is. Even later werden we begroet door een enthousiaste recruiter, die ons naar de zaal wees. Bij binnenkomst van de zaal kregen we een goed gevulde goodie bag waar we zeer over te spreken waren, want laten we eerlijk zijn: daar hechten wij studenten veel waarde aan. Veel tijd om die te bekijken was er niet, want al snel begon de presentatie van de recruiter. Hierin werd verteld wat een organisatie als Deloitte nu precies doet en waar zij voor staan. Wat mij opviel was de nadruk die Deloitte legt op innovatie, voornamelijk op het gebied van Social Media. Op dit gebied zijn ze dan ook meerdere keren in de prijzen gevallen. Mooi dat er ruimte is om zulke initiatieven uit te voeren. De presentatie werd vervolgd door een partner van Deloitte die zijn eigen ervaringen binnen Deloitte met ons deelde. Hij beschreef de open en resultaatgerichte cultuur van Deloitte, het streven naar een zo divers mogelijk werknemersbestand en de Deloitte As One Strategie: samen werken in multidisciplinaire teams om zo een gezamenlijk doel te bereiken.

Nog helemaal door het dolle heen van de rijkelijk gevulde goodie bag werd de teamindeling voor de case-sessie bekendgemaakt. Met zijn vieren moesten wij, onder supervisie van een accountant, een uitdagende case oplossen. De case ging over een groot energiebedrijf waar wij de audit voor gingen uitvoeren. Hierin kwamen alle aspecten aan bod: van het bepalen van de risico’s tot het daadwerkelijke werk: de interim- en eindejaarscontrole. Een lastige en uitdagende case die best pittig was in vergelijking met de cases bij andere inhousedagen. Nee, het was duidelijk dat ze serieus met je bezig waren en meteen vol aan de bak wilde gaan. Je werd daadwerkelijk losgelaten met de echte werkzaamheden die je zou kunnen verwachten als eerstejaars auditor bij Deloitte. Uiteraard werd de case afgesloten door middel van een presentatie.

Na het harde werken was het tijd voor wat ontspanning. Mis gedacht. In een café in Amsterdam Zuid werden we opgewacht door een erg enthousiaste muziekdocent met een passie voor Zuid-Amerikaanse muziek. Als team mochten wij elk een instrument, variërend van een trommel tot een tamboerijn, in ontvangst nemen en leerde de ‘meester’ ons het geheim van samenwerken. Dit resulteerde is een optreden dat alleen in een theater als Carré tot zijn recht zou komen. De fun was nog niet over, want de avond werd in stijl afgesloten bij een heerlijk restaurant waar onder het genot van een fris biertje of een krachtige wijn mooie verhalen aan elkaar werden verteld.

Wat mij is bijgebleven aan deze dag is de openheid van mensen en het diverse werknemersbestand van Deloitte. Ik was aangenaam verrast door de mentaliteit en ruimte voor eigen ideeën bij Deloitte. Ik denk zeker dat dit bijdraagt aan een cultuur van out-of-the-box thinking en innovatie in een sector die op dit moment gebogen staat onder hevige competitie en toezicht van de AFM. Het feit dat Deloitte alsmaar groeit, is hier een mooi bewijs van.

Wil jij graag samen met andere ambitieuze mensen in een dag kennis maken met het accountancy vak door middel van een uitdagende case, geef je dan vooral op voor de Accountancy Tour van Deloitte en ervaar zelf hoe het is om als accountant aan de slag te gaan… En natuurlijk voor die mooie goodie bag ;-)

Marc Mastenbroek

Staff Financial Services Industry

Marc studeerde International Business Administration en Finance aan de VU. Naast werken bij Deloitte volgt hij momenteel de post graduate master ‘Accountancy’ aan de VU.

Een terugblik op het Deloitte Student Open

  • Sabrina Vuyk
  • 25 oktober 2011
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven