Accountant in spé

  • Femke Huisman
  • 25 juni 2012

Momenteel studeer ik Accountancy aan de Hogeschool Zuyd te Sittard. Eén ding is mij duidelijk: wanneer ik afgestudeerd ben, zal ik als accountant aan de slag gaan. Om te kijken bij welke organisatie ik op mijn plaats ben, nam ik op 9 mei deel aan de inhousedag van de HS Zuyd. Samen met mijn medestudenten werd ik verwacht in het academisch ziekenhuis in Maastricht (azM), klant van Deloitte. We werden hier ontvangen door Sandra van Herpen, recruiter bij Deloitte. Nadat iedereen was aangekomen op de locatie werden we naar een ruimte gebracht waar de dag begon.

Patrick Jussen, partner bij Deloitte, opende de dag met een interactieve presentatie. Hij gaf antwoord op al onze vragen over werken bij Deloitte. Van carrièremogelijkheden tot werkzaamheden en arbeidsvoorwaarden. Daarnaast waren er andere werknemers aanwezig, die ieder hun verhaal vertelde over hoe zij bij Deloitte terecht zijn gekomen en wat hun werkzaamheden inhouden. De ontspannen sfeer tussen de werknemers van Deloitte viel direct op, waardoor wij als studenten ons op ons gemak voelden.

Na een presentatie over de geschiedenis en het toekomstbeeld van het azM zijn we met de rondleiding door het azM en de universiteit van Maastricht begonnen. Op deze manier krijg je een duidelijk beeld van de klant. Na de lunch kregen we een presentatie van Bram Houben, treasurer bij het azM. Als ‘buitenstaander’ stond ik er versteld van wat er, naast het verlenen van zorg aan de mens, allemaal komt kijken bij het draaiende houden van een ziekenhuis. Hierbij kun je denken aan de financiële kant waarbij Deloitte een ondersteunende partij is om te zorgen dat alles optimaal verloopt.

Nadat we gedurende de dag veel kennis hebben opgedaan over het azM en Deloitte, kregen we de gelegenheid om deel te nemen aan een pittige quiz geleidt door Roel Timmermans. De quiz bevatte vragen over het accountancy vak en werd natuurlijk ook gerelateerd aan het azM. De winnaar mocht een leuke sporttas van Deloitte mee naar huis nemen. Ook al was deze niet voor mij weggelegd, ging ik zeker niet met lege handen naar huis. Ik ben veel te weten gekomen over Deloitte en heb de kans gehad om kennis te maken met de werknemers. Het was een mooie ervaring en hoop in de toekomst nog meer van Deloitte te zien. Ik kan zeggen dat ik als accountant in spé weer een stapje verder ben in het vorm geven van mijn loopbaan!
 

Femke Huisman

Student

Femke Huisman (18) studeert Accountancy aan de Hogeschool Zuyd te Sittard. Liefhebber van voetbal en reizen. Speelt klarinet.

Deloitte in de regio – kantoor Middelburg

  • Johan Louwerse
  • 22 juni 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven