Acht vragen aan Emma Penthum over de Risk Advisory Business Course

  • Deloitte Nederland
  • 03 februari 2020
Deloitte

Van 2 t/m 5 juni 2020 vindt de Women’s Business Course Risk Advisory in Bologna plaats. Met een groep studenten en Deloitters leer je in een paar dagen Deloitte op een informele manier kennen. Emma Penthum ging in 2019 mee en is sindsdien werkzaam als Consultant bij Financial Risk Management. Wij stelden haar 8 vragen waarop jij vast en zeker het antwoord wil weten als jij geïnteresseerd bent in de Risk Advisory Business Course.

1. Waarom heb jij je ingeschreven voor de Deloitte Risk Advisory Business Course?

De voornaamste reden voor mij om mee te doen aan de Business Course was mijn interesse in Deloitte. Daarnaast wist ik niet goed wat de mogelijkheden binnen Risk Advisory waren en dit leek mij de perfecte mogelijkheid om erachter te komen. Ook wilde ik de sfeer binnen Deloitte ervaren. De Business Course biedt je de kans om een kijkje te nemen in het leven van een Consultant binnen Risk Advisory. 

2. Hoe kijk je terug op de Business Course?

Ik kijk heel enthousiast terug op de Business Course. Het waren onwijs leuke dagen, waarin ik veel professionals van Deloitte heb leren kennen die in verschillende teams werken binnen Risk Advisory.  Ook is het heel leerzaam om te werken aan verschillende cases in teams, waarin iedereen uiteenlopende specialiteiten heeft. Bovendien was er tijdens de Business Course genoeg tijd voor ontspanning, zoals tijdens de fietstour door Boedapest en tijdens het uitje naar de escape room. 

3. Wat staat het je meest bij van de Business Course?

Mij is vooral de sfeer en de gezelligheid het meest bijgebleven. Zowel tijdens het werken aan de cases als tijdens overige activiteiten merkte ik altijd op dat er een goede sfeer hing. Een sfeer die ik nu ook typerend voor Deloitte vind: iedereen is gemotiveerd en werkt serieus op de momenten dat het nodig is, maar is ook zeker in voor gezelligheid. Dit is voor mij absoluut doorslaggevend geweest toen ik besloot voor Deloitte te gaan werken.

De Business Course is de ideale manier om te zien of je bij Deloitte aan de slag zou willen gaan en om alle mogelijkheden binnen Risk Advisory te ontdekken.

4. Wat zou je willen meegeven aan studenten die nu meegaan op reis?

Mijn advies zou zijn om zoveel mogelijk uit deze dagen te halen. Zorg dat je echt ontdekt wat je wel en niet interessant vindt en dat je een goed beeld krijgt van Risk Advisory. Maar geniet er ook lekker van, want je bent in het buitenland en ontspannen mag dan zeker! 

5. Wat was het hoogtepunt van de Business Course?

Het hoogtepunt van deze Business Course was absoluut de laatste dag, waarop we hard aan de slag moesten om onze eindpresentaties te geven. Na de geslaagde presentaties sloten we de reis af met een gezellig diner en een groot feest.

6. Wat heb je geleerd van de Business Course?

Tijdens de Business Course leer je in een korte tijd aan wat voor projecten een Consultant binnen Risk Advisory kan werken en hoe je deze kunt aanpakken. Ook word je uitgedaagd door onverwachte situaties en zul je moeten werken onder tijdsdruk. Tot slot werk je samen met een multidisciplinair team, waardoor je veel kunt leren van de kennis van anderen. Dit alles maakt het ontzettend leerzaam.

7. Zou je andere studenten aanraden om mee te gaan?

De Business Course is zeker aan te raden! Het is de ideale manier om te zien of je bij Deloitte aan de slag zou willen gaan en het bied je de kans om alle mogelijkheden binnen Risk Advisory op een leuke en interactieve manier te ontdekken. Voor mij heeft de Business Course er zeker voor gezorgd dat ik geen twijfels had over of ik bij Deloitte wilde werken en tot op heden ben ik nog steeds heel blij met mijn keuze!

8. Hoe verliep het proces na de Business Course & wat doe je nu bij Deloitte?

Tijdens de Business Course werd het mij duidelijk dat ik graag binnen Deloitte Risk Advisory aan de slag wilde gaan bij Financial Risk Management. Eenmaal terug in Nederland werd ik uitgenodigd voor een laatste gesprek en daarna kreeg ik een aanbieding. Sinds oktober werk ik als Consultant bij Financial Risk Management.

Deloitte Nederland

Hannah Foaden over een Contract in a Day selectiedag

  • Hannah Foaden
  • 24 januari 2020
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven