Afstuderen bij Deloitte Consulting

  • Erik van Ramshorst
  • 11 februari 2013

Iedereen komt tijdens zijn of haar studie op hetzelfde punt: je scriptie. Wat vind je nou echt interessant? Hoe vertaal je dat naar een onderwerp en onderzoeksvraag? Ga je bij een bedrijf solliciteren of ga je je scriptie op de universiteit schrijven? Je kunt dit op verschillende manieren aanpakken. Soms kun je kiezen uit bepaalde onderwerpen vanuit de universiteit, je kunt kijken naar onderwerpen die bedrijven te bieden hebben, of je kunt zelf met een onderwerp komen. Ik heb lang een bijbaan gehad als verkoopmedewerker in een KPN winkel. KPN heeft ontzettend veel applicaties en ik heb me altijd afgevraagd waarom dat er zoveel zijn en tegelijkertijd gerealiseerd dat sommige applicaties veel efficiënter op de processen ingericht zouden kunnen worden. Zo ontstond mijn interesse in het vakgebied Enterprise Architecture. Enterprise Architecture houdt zich bezig met het modelleren van een bedrijf of bedrijfsonderdeel en de relaties tussen processen, applicaties en infrastructuur vast te leggen. Deze modellen kunnen vervolgens gebruikt worden om processen te verbeteren maar ook om een toekomst visie te ‘tekenen’.

Al een paar jaar weet ik dat ik na mijn studie graag als consultant zou willen werken. Persoonlijk vind ik het belangrijk dat je kunt werken in én als een team, en daarnaast lijkt het mij uitdagend om voor grote bedrijven projecten te doen. Deze combinatie kunnen lang niet alle consultancy bedrijven bieden, Deloitte wel. Mijn studie Business Informatics in combinatie met mijn onderwerp lag de keuze voor het domein Technology, onderdeel van Deloitte Consulting, voor de hand. Daarbinnen vind je verschillende service lines, waaronder ook Enterprise Architecture. Nu ben ik als stagiair bezig met mijn onderzoek op het gebied van application portfolio management bij Enterprise Architecture. Het leuke van Deloitte is dat je als stagiair overal bij wordt betrokken en met eigenlijk alles mee kan doen. Zo ga ik in januari bijvoorbeeld mee op wintersport, ontzettend gaaf!

Voor je onderzoek heeft het ook bepaalde voordelen als je bij Deloitte afstudeert. Vanwege het grote netwerk binnen Deloitte is het makkelijker om in contact te komen met mensen die relevant kunnen zijn voor je onderzoek. De sfeer is erg goed, het contact met collega’s is informeel en loopt heel soepel. Dit maakt het ook mogelijk om goed je collega’s te leren kennen en dat je tevens nuttige feedback kunt krijgen. Ten slotte is het prettig dat je je volledig kunt focussen op je onderzoek, in tegenstelling tot sommigen die tijdens hun scriptie veel werk moeten verrichten dat niet onderzoek gerelateerd is. Tot nu toe heb ik het erg naar mijn zin en wie weet zijn wij over een paar maanden collega’s!

Erik van Ramshorst

Enterprise Architecture – Stagiair

Hallo, ik ben Erik van Ramshorst, 25 jaar en geboren en getogen in Nieuwegein, maar sinds een paar jaar woonachtig in Utrecht. Aan het begin van mijn studie getwijfeld tussen informatiekunde en aardwetenschappen, en uiteindelijk is dat het eerstgenoemde geworden. Aardwetenschappen heeft mij echter altijd geboeid en heb daar aan aantal vakken gevolgd. Ik ben op dit moment bezig met mijn master Business Informatics aan de Universiteit Utrecht. Sinds een paar jaar lijkt het me geweldig om te werken als consultant, waar technologie een grote rol speelt, maar waar de bedrijfskundige en sociale of ‘menselijke’ kant minstens net zo belangrijk zijn. Verder heb ik een passie voor wielrennen, reizen, en je raad het al: technologie!

Dag uit het leven van… Arnold van der Drift

  • Arnold van der Drift
  • 04 februari 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven