Afstuderen bij Deloitte Consulting: van denken naar doen!

  • Bregje Albersen
  • 14 september 2016
Bregje

Het is zover, de laatste twee weken gaan in tot ik de final draft van mijn scriptie inlever. Ik vraag me af hoe snel de tijd is gegaan, want het lijkt net gisteren dat ik met ingehouden adem het telefoontje kreeg van Ruben en hoorde dat ik was aangenomen voor de stage bij Deloitte. En was de juice worth the squeeze? Lees verder!

Om in de toekomst betaalbare, toegankelijke en kwalitatieve zorg te leveren zijn technologische ontwikkelingen essentieel. Wat zijn de huidige technologische ontwikkelingen binnen Nederlandse ziekenhuizen? Wat voor effect heeft dit op het management van een ziekenhuis? Hoe kan Deloitte Consulting ziekenhuizen begeleiden met het anticiperen op de adoptie van deze ontwikkelingen? Dit waren de vragen waar ik mij 4,5 maand mee bezig heb gehouden voor het schrijven van mijn scriptie. Een actueel en relevant onderwerp wat perfect aansluit bij mijn master Management, Policy Analysis and Entrepreneurship in Health and Life Sciences. Ik kreeg de kans om een kijkje in de ‘consulting keuken’ van Deloitte te nemen en in samenwerking met hen mijn scriptie te schrijven.

Deloitte bood mij goede begeleiding voor het doen van mijn onderzoek. Ik had zowel een buddy, voor interne zaken bij Deloitte, als iemand die actief meedacht over de scope en het academische niveau van mijn scriptie. Daarnaast werkte ik op een inspirerend kantoor met oprecht geïnteresseerde collega’s waar ik dagelijks mee kon sparren. Ook kreeg ik de kans om tussentijds mijn onderzoek en resultaten te presenteren, wat nuttige feedback én veel hulp opleverde met betrekking tot het regelen van interviews. Want door de vele goede klantcontacten van Deloitte had ik binnen no-time genoeg interviews geregeld met zowel IT managers als bestuursleden van verschillende ziekenhuizen door heel Nederland.

Tevens is het onderzoek ook opgepakt als een internationaal project binnen Deloitte, aangezien men naast Nederlandse ziekenhuizen ook ziekenhuizen in andere landen binnen EMEA wilde onderzoeken. Hierdoor kon ik tijdens het schrijven van mijn scriptie ook meewerken aan een klein project! Ondertussen is dit onderzoek ook uitgerold in Duitsland, waardoor ik wekelijks contact had met mijn Duitse collega’s om samen een benchmark rapport en presentatie te maken.

Niet alleen de formele mogelijkheden worden aangeboden door Deloitte, ook sociale activiteiten zijn een belangrijk onderdeel. Elke vrijdagmiddag borrelen we samen, worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor heel Deloitte en zijn er verschillende teamuitjes. Zo waren we een paar dagen met de SAP Serviceline in Rotterdam; en gingen we met de boot door Rotterdam, waarna in de avond een pub quiz georganiseerd was waar we niet alleen getest werden op onze algemene kennis maar ook op de kennis over je collega’s. We hebben toen ook als team een dag meegeholpen bij “Stichting Jarige Job” om cadeaus in te pakken, zodat ook de sociaal uitgesloten kinderen in Nederland hun verjaardag kunnen vieren.

Het schrijven van mijn scriptie bij Deloitte was voor mij de perfecte manier om een goed beeld te krijgen over de gemiddelde werkdag. Wil jij ook een kijkje nemen in onze keuken terwijl je je scriptie schrijft? Of wil je weten of Deloitte ook wat voor jou is? Aarzel niet om contact op te nemen met mij of een van onze recruiters, we vertellen je graag meer.

Bregje Albersen

Graduate Intern Health Care & ICT

Bregje is stagiair bij de SAP Solutions service line van Deloitte Technology. Ze studeert Management, Policy Analysis and Entrepreneurship in Health and Life Sciences aan de Vrije Universiteit in Amsterdam

Making an impact with technology

  • Lies de Smit
  • 12 september 2016
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven