Afstuderen bij Deloitte – informeel & professioneel

  • Marlous Krikhaar
  • 18 mei 2012

Mijn eerste kennismaking met Deloitte in Milaan
In mei 2011 verraste de portal van mijn studie mij met een link naar Deloitte voor een business course naar Milaan: de Deloitte Accountancy Experience. Geen twijfel mogelijk, deze kans moest ik pakken! Na het schrijven van mijn motivatiebrief en het maken van de standaard testen, mocht ik op gesprek komen. Spannend natuurlijk. Dit was eigenlijk mijn eerste contact met Deloitte. Na een paar goed georganiseerde selectiedagen kreeg ik het verlossende telefoontje van de recruiter: “Ik wil je graag feliciteren, je bent geselecteerd voor de Deloitte Accountancy Experience!” 

Eind september vond de business course plaats, waar ik me vier dagen vol enthousiasme ingestort heb. Van alle activiteiten enmensen om me heen kreeg ik ontzettend veel energie (terwijl het aantal nachtelijke rusturen zich ver beneden ‘normaal’ bevond). De medewerkers van Deloitte, de uitdagende casussen, de stad Milaan, borrels waar we elkaar op een informele manier leerden kennen, de flow waarin je verkeert met zoveel ambitieuze mensen om je heen... Noem het maar op!

Inmiddels werk ik op de audit-afdeling mid-market in Eindhoven
In november werd het voor mij tijd om een afstudeerplek te zoeken, ik wilde daar immers in februari mee starten. Deloitte kriebelde nog steeds bij mij. Eigenlijk heb ik er dan ook geen moment over na hoeven te denken, het was tijd om verder kennis maken met deze organisatie. Een week na de DAE heb ik gebeld om te informeren welke mogelijkheden er voor mij bij Deloitte waren. Dit verliep eigenlijk heel soepel, omdat ik de selectieprocedure al had gedaan. Ik werd daardoor ook al vrij snel gebeld door de recruiter van Eindhoven waar ik leuke gesprekken mee had. Tenslotte had ik nog één gesprek, met een manager, om over mijn afstudeerplannen te praten. Eind november was alles rond en in februari kon ik starten!

Inmiddels loop ik ruim drie maanden rond op de audit-afdeling van mid-market Eindhoven. In mijn eerste dagen viel de onderlinge sfeer me direct op. Deze is prettig, de communicatielijntjes zijn kort. Mijn begeleider maakt veel tijd voor me en reageert snel op mijn ingestuurde stukken. Dit maakt het schrijven van de scriptie efficiënt en ik ben er van overtuigd dat ik straks een goede scriptie neer kan leggen. Andere collega’s vragen regelmatig naar hoe het er voor staat met mijn scriptie en zijn erg geïnteresseerd. Een collega van me beschrijft de sfeer op kantoor als volgt: “Informeel, maar tegelijkertijd professioneel”. Daar kan ik me in vinden!
 

Marlous Krikhaar

Stagiaire

Marlous is studente Accountancy aan Fontys Hogescholen. Op dit moment is ze bezig met haar afstudeerscriptie bij Deloitte. PR-functionaris bij studievereniging Effect.

#DeloitteITD

  • Deloitte Nederland
  • 16 mei 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven