Alles wat je wilt weten over een fiscalist in Venlo

  • Sander Bongers
  • 11 april 2013

In elke blog stellen we een Deloitte collega 10 vragen over zijn of haar functie, werkzaamheden en welk pad hij of zij heeft bewandeld om daar te komen. In deze blog: Sander Bongers, belastingadviseur bij Deloitte.

1. Met wie hebben we het genoegen?
Met Sander Bongers, 28 jaar en vanaf 2007 werkzaam als fiscalist binnen de algemene praktijk (Business Tax) bij Deloitte te Venlo.

2. Welke studie en nevenactiviteiten heb je gedaan?
Ik heb fiscale economie gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg.

3. Hoe ben je bij Deloitte terecht gekomen?
Toen ik mijn master fiscale economie ging doen, heb ik besloten om als werkstudent bij Deloitte aan de slag te gaan, om zo naast de theorie ook de praktijk van het fiscale vak te ontwikkelen.

4. Waarom Deloitte?
Omdat ik in de buurt van Venlo woonachtig was (en nog steeds ben) wilde ik graag in Venlo aan de slag gaan. Daarnaast wilde ik bij een groter kantoor werken, vanwege de mogelijkheden tot verdere ontwikkeling.

5. Wat zijn je werkzaamheden binnen je functie?
Het (proactief) adviseren van cliënten op het gebied van o.a. herstructureringen en bedrijfsopvolgingen, alsmede het beantwoorden en uitwerken van (fiscale) vragen van cliënten.

6. Wat is voor jou het leukste aspect van je werk?
De diepgaande vaktechnische discussies met collega’s over fiscale vragen/aspecten, waar geen 100% duidelijkheid over bestaat.

7. En wat is het minst leuke aspect van je werk?
Het elke dag verantwoorden van de uren.

8. Hoe is de werksfeer binnen je afdeling en/of team?
Venlo is een van de kleinere Deloitte-kantoren waar alle afdelingen op een verdieping werken en waar iedereen elkaar goed kent en regelmatig activiteiten zoals zaalvoetbal of een borrel plaatsvinden. Dit maakt de werksfeer binnen onze afdeling en het gehele kantoor zeer goed.

9. Wat zijn je verdere carrière ambities?
Ik wil mij verder ontwikkelen in het fiscale vak als generalist en daarbij mijn kennis omtrent grensoverschrijdende aspecten met Duitsland verder uitbouwen. Zodoende wil ik doorgroeien naar een leidinggevende functie als generalist, maar wél met een specialiteit op het (fiscale) grensoverschrijdende vlak tussen Nederland en Duitsland (hetgeen zeer interessant is én in de regio Venlo goed van pas komt). 

10. Welk advies zou je studenten en young professionals willen geven?
Op universiteiten is een stage niet verplicht. Ga toch al tijdens je studie als werkstudent, ideale bijbaner of iets dergelijks aan de slag om zo ook in aanraking te komen met de praktijk en het vak te leren kennen.

Mocht je nog meer vragen hebben schroom dan niet deze te stellen via onderstaande reactiebox. 

Sander Bongers

Business Tax – Junior Manager

Ik ben Sander Bongers, ik woon met mijn vriendin in Baarlo (Limburg). Naast mijn werk bij Deloitte sport ik graag. Zo voetbal ik op het veld en in de zaal, en doe ik ook graag nog af en toe wat aan andere sporten. Verder doe ik in mijn vrije tijd de boekhouding voor de kapperszaak van mijn vriendin en ga ik graag op stap.

Deloitters aan het woord – Van Business Course tot Business Analyst

  • Arjan Ashouwer
  • 03 april 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven