Alles wat je wilt weten over een manager Clients & Markets

  • Sjoerd Roset
  • 06 mei 2013

In elke blog stellen we een Deloitte collega 10 vragen over zijn of haar functie, werkzaamheden en welk pad hij of zij heeft bewandeld om daar te komen. In deze blog: Sjoerd Roset, Manager Clients & Markets bij Deloitte.

1. Met wie hebben we het genoegen?
Sjoerd Roset.

2. Welke studie en nevenactiviteiten heb je gedaan?
Na mijn VWO diploma heb ik de studies HBO Facilitair Management in Rotterdam en WO Beleids- en Organisatiewetenschappen in Tilburg afgerond. Ook ben ik afgestudeerd aan de Economic School of Accounting & Assurance, waar ik een postdoctorale opleiding heb gevolgd. Tijdens mijn studies heb ik altijd veel bijbanen gehad, van privéchauffeur tot student-assistent. Verder ben ik lid geweest van studie- en studentenverenigingen en heb ik actief gevoetbald. Overigens voetbal ik nog steeds fanatiek.

3. Hoe ben je bij Deloitte terecht gekomen?
Via een vacature op internet. Zonder dat ik er naar op zoek was, viel mijn oog op een aantrekkelijke Business Development functie binnen Deloitte. Na twee kennismakingsgesprekken werd ik nog enthousiaster over de functie en de ambitie die hier uitsprak. Twee maanden later werkte ik voor Deloitte.

4. Waarom Deloitte?
In eerste instantie omdat de functie mij de kans geeft om mij verder te ontwikkelen op het gebied van Business Development. Daarnaast is Deloitte een professionele en moderne organisatie en een aantrekkelijke werkgever met veel ruimte voor zelfontplooiing. Door de grote omvang van de organisatie en het internationale karakter kom ik ook heel veel inspirerende mensen tegen, en is er altijd wel een initiatief voor marktontwikkeling dat mij aanspreekt. Ook krijg je de kans om aan vrijwilligerswerk te doen en heb ik onder andere sollicitatietraining gegeven aan tienermoeders bij het Leger des Heils.

5. Wat zijn je werkzaamheden binnen je functie?
Ik werk voor de stafafdeling Clients & Markets, die adviseurs met een commerciële rol binnen Deloitte helpt om succesvoller en efficiënter te zijn. Ik ben als projectleider betrokken bij een aantal strategische projecten op dit gebied en organiseer trainingen en lever advies en hands-on ondersteuning bij account management. Hierdoor kom ik regelmatig op de verschillende Deloitte kantoren en zit ik ook vaak bij de klant.

6. Wat is voor jou het leukste aspect van je werk?
De meeste energie krijg haal ik uit het leggen en onderhouden van (nieuwe) contacten en vervolgens gezamenlijk werken aan het creëren en pakken van commerciële kansen. Dat ik op zo’n mooie plek in Rotterdam werk is mooi meegenomen!

7. En wat is het minst leuke aspect van je werk?
Dingen die ik altijd maar blijf uitstellen en die mij weinig energie opleveren zijn de onvermijdelijke administratieve taken. Ik houd mij liever bezig met de uitvoering en aansturing van plannen.

8. Hoe is de werksfeer binnen je afdeling en/of team?
Binnen mijn team, maar ook binnen andere teams waar ik veel mee samenwerk, ervaar ik een sfeer met een informeel karakter, bereidheid om elkaar te helpen en respect voor de verschillen. De rode draad in alle teams die ik zie is de drive om samen te werken en successen te boeken.

9. Wat zijn je verdere carrière ambities?
Mijn ambitie is om mijn rol binnen Deloitte steeds verder uit te breiden op het gebied van Business Development en de ontwikkeling van de adviseurs op dit gebied. Als ik hier een functie op zou moeten plakken, noem ik dit directeur Sales of directeur Business Development.

10. Welk advies zou je studenten en young professionals willen geven?
Een advies niet alleen voor studenten en young professionals, maar voor iedereen; ben niet snel tevreden. Je werk neemt een groot deel van je leven in. Zorg dan ook dat je iets doet waar je energie van krijgt!

Mocht je nog meer vragen hebben schroom dan niet deze te stellen via onderstaande reactiebox. 

Sjoerd Roset

Manager Clients & Markets

Per 1 november 2011 is Sjoerd werkzaam voor Deloitte en binnen de stafafdeling Clients & Markets verantwoordelijk voor een aantal strategische projecten op het gebied van commercie. In zijn vrije tijd speelt en kijkt hij graag voetbal, en reist hij het liefst naar Spanje om van het Spaanse leven in de zon te genieten.

Een dag uit het leven van een Consultant binnen Technology

  • Joost van Neerven
  • 03 mei 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven