Alles wat je wilt weten over een IT-Auditor in Amstelveen

  • Mike Lameree
  • 29 maart 2013

In elke blog stellen we een Deloitte collega 10 vragen over zijn of haar functie, werkzaamheden en welk pad hij of zij heeft bewandeld om daar te komen.


1. Met wie hebben we het genoegen?
Mike Lameree.

2. Welke studie en nevenactiviteiten heb je gedaan?
Informatica. Ik ben naast mijn studie veel bezig geweest met het houden van presentaties op MBO scholen over doorstuderen, en waarom het verstandig is om het te doen en dat het niet moeilijk is, maar wel je tijd, energie en motivatie vereist zijn.


3. Hoe ben je bij Deloitte terecht gekomen?
Via een zoekmachine die bovenaan de zoekresultaten in grote letters “Werken bij Deloitte als IT-Auditor” toonde. Voorheen was ik voornamelijk bezig met support/installatie en configuratie van systemen. Tussendoor was ik bezig met de selectie van de Koninklijke Luchtmacht om piloot te worden, want ik wist dat IT niks voor mij was, althans niet zoals ik het toen kende.

4. Waarom Deloitte?
Naarmate ik steeds meer las over de werkzaamheden van Deloitte en haar concurrenten raakte ik geïnteresseerd in de organisatiestructuur, cultuur en werkzaamheden. Ik ben een persoon die op zoek is naar structuur, in het bijzonder als het gaat om mijn carrière. Binnen Deloitte heb je een duidelijke ladder die je beklimt om door te groeien en elke etage heeft zo zijn eigen verwachtingen die je waar moet maken om naar de volgende etage te mogen. Dat, het studiebudget, internationale opdrachten en klanten, gevarieerde opdrachten en de mogelijkheid om zelf je learning curve te bepalen maakt dit voor mij een mooie omgeving om te starten.

5. Wat zijn je werkzaamheden binnen je functie?
Binnen Risk Services houd ik mij voornamelijk bezig met drie onderdelen:

1. Het identificeren van risico’s op het gebied van informatie beveiliging en geef hier een advies over.
2. IT Audit opdrachten en dit vind ik zelf zeer leerzaam, omdat je dan veel leert over de bedrijfsprocessen en wat de risico’s voor de business zijn.
3. Security assessments, het proberen binnen te dringen van een bedrijfsnetwerk/applicatie en de zwakheden rapporteren.

6. Wat is voor jou het leukste aspect van je werk?
Variatie in opdrachten, zelf je richting kunnen bepalen, ondernemend karakter wordt eindelijk gewaardeerd en nuttig ontvangen en benut. Overuren kunnen maken om vervolgens 8 weken op vakantie te kunnen. Grote organisaties advies geven en netwerken voor toekomstige zaken. Soms moet je met het team overwerken om een deadline te halen, dan tover je een vergaderruimte om in een war room en eet je op kantoor (zie foto).

7. En wat is het minst leuke aspect van je werk?
Er zijn altijd wel minder leuke dingen aan werk. Dus als iemand roept dat die er niet zijn, dan is dat een onbewuste leugen. Er zijn soms opdrachten die iets minder bij je passen. Over het algemeen duren opdrachten ongeveer 4 weken, dus de tijd vliegt voorbij.

8. Hoe is de werksfeer binnen je afdeling en/of team?
De werksfeer binnen de afdeling/team waar ik in zit is erg positief. De partner zorgt voor een goede sfeer binnen het team door het organiseren van teamuitjes of afscheidsborrels. Mijn directe collega’s weten veel en nemen ook de tijd om je wat uit te leggen.

9. Wat zijn je verdere carrière ambities?
Ik kan nu wel gaan roepen dat ik Partner wil worden, maar dat is nog 10+ jaar verwijderd. Mijn focus ligt nu op veel leren, eventueel een paar jaar voor Deloitte in een ander land wonen en werken, en over 4 jaar zie ik wel weer verder waar ik sta.

10. Welk advies zou je studenten en young professionals willen geven?
Je eerste baan is bepalend voor je toekomst. Kies jij voor de komende jaren keihard “werken” of ga jij achterover hangen en werkt van 09:00 tot 17:00 en voelt je nergens verantwoordelijk voor, en vind dat eigenlijk allemaal wel best? Valt het je op dat ik de ene keer “werken” en de andere keer geen aanhalingstekens gebruik? Wat ik wil zeggen is dat “werken” bij Deloitte eigenlijk leren bij Deloitte is. Je leert continue nieuwe dingen, zowel voor je persoonlijke ontwikkeling als vakinhoudelijk.

Conclusie?

Neem jij de sneltrein of de stoptrein? (Uiteraard in een wereld zonder vertraging op het spoor ;) )

 

Mocht je nog meer vragen hebben schroom dan niet deze te stellen via onderstaande reactiebox. 

Mike Lameree

Audit – Risk Services

Mike is sinds januari 2012 in dienst bij Deloitte Risk Services en heeft veel verschillende soorten opdrachten uitgevoerd. Hij heeft informatica gestudeerd en heeft naast zijn studie niet stil gezeten. Mike gaat in zijn vrije tijd hardlopen op het strand of in het Vondelpark.

Vroeg of laat worden we allemaal gehackt!

  • Tessa 't Hart
  • 27 maart 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven