Allround M&A professional in een uitdagende omgeving

  • Bas Steeman
  • 21 september 2015

Deloitte Corporate Finance houdt zich bezig met M&A procesbegeleiding, financierings- en waarderingsvraagstukken. Een mooie mix van financiële services die mij overtuigde bij Deloitte aan de slag te gaan. Binnen Deloitte staat je persoonlijke ontwikkeling centraal, waarbij je zelf actief sturing geeft aan het pad dat je wilt bewandelen.

M&A Development Track
Het M&A Development Track leidt starters op tot een allround M&A professional. Niet alleen rotaties binnen Corporate Finance, maar ook een uitwisseling naar Transaction Services gedurende vier maanden, hebben in mijn eerste jaar bij Deloitte sterk bijgedragen aan de ontwikkeling van mijn financiële skills. Dit leerproces wordt ondersteund door een uitgebreid trainingsprogramma, waarbij ik samen met andere starters verschillende keren per jaar een meerdaagse training krijg op een externe locatie. De “New Hire Week” is hier een goed voorbeeld van: een meerdaagse training waarin ik mijn medestarters heb leren kennen en een introductie kreeg in de Deloitte-stijl van werken.

Vrijheid en verantwoordelijkheid
Projectteams bestaan bij Deloitte uit drie à vier man. Veelal werk ik intensief samen met een partner en een manager. Binnen het team heb ik vooral de uitvoerende taken. Hierdoor is je input tijdens projectdiscussies des te groter, aangezien je veel van de technische analyses doet.

Het staat je vrij de uitdaging aan te gaan om meer initiatief te nemen. Anders gezegd: direct met de cliënt en potentiële kopers schakelen, zoeken en benaderen van nieuwe marktkansen, het bepalen van je eigen planning, het bepalen van de type opdrachten waar je op werkt, je hebt het allemaal in eigen hand. Er zijn geen vaste tijden dat je op kantoor moet zijn, zolang je je maar houdt aan de in samenspraak gestelde deadlines.

Nieuws schrijven
Dagelijks ben je bezig met vertrouwelijke dossiers. In mijn eerste jaar heb ik vanaf het eerste moment actief meegewerkt op de Inashco en de Krijco deal en op een nog lopende deal van een beursgenoteerde onderneming. Gedurende het proces is het belangrijk secuur en oplettend te werk te gaan, omdat de deal gevaar loopt als er tussentijds details lekken, juist bij beursgenoteerde ondernemingen. Het is dan ook een mooi moment geweest toen ik mijn vrienden en familie deze zomer kon wijzen op het persbericht over de overname van Inashco door Waterland Private Equity Investments.

Het team
Het vergt tijd om ingewerkt te raken door een grote verscheidenheid aan werkactiviteiten, financiële modellen en informatiebronnen. Jouw buddy, een vertrouwenspersoon aan wie je al je vragen kunt stellen, helpt je hierbij. Bovendien is het team jong en dynamisch en nemen wij voor elkaar de tijd om onduidelijkheden en meer complexe problemen op te lossen. Dit zorgt voor een aangename werkplek en een goede sfeer, wat ook goed te merken is op de vrijdagmiddagborrel!

In korte tijd heb ik mijn plek binnen Deloitte Corporate Finance gevonden en maak ik een snelle ontwikkeling door. Het nieuwe kantoor, The Edge op de Zuidas, draagt sterk bij aan de uitdagende omgeving waar ik met plezier werk. Wil je meer weten over werken bij Deloitte Corporate Finance, dan nodig ik je van harte uit voor de Deloitte M&A Inhousedag!

Bas Steeman

Corporate Finance - BA

Werkzaam bij Deloitte Corporate Finance sinds september 2014. Bas studeerde Economie & Bedrijfseconomie (Bachelor) en Finance (Master) aan de Vrije Universiteit. In zijn laatste studiejaar heeft Bas voor Mundi Technology de mogelijkheden onderzocht om een voet aan de grond te krijgen in Singapore, Maleisië en Thailand. Naast zijn passie voor verre lange reizen is Bas een fervent balsporter.

Vrouwen en technologie: weg met de stereotypen

  • Deloitte Nederland
  • 17 september 2015
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven