Als bezige bij op je plek bij Deloitte

  • Lisa Kroes
  • 27 april 2012

Een ongewone functieomschrijving
‘Business analyst binnen Business Intelligence & Analytics service line, organisator van afdelingsuitjes, social media vertegenwoordiger, blogger en ontwikkelaar van een nieuwe meetschaal’

Deze functieomschrijving zal je niet snel tegenkomen op vacaturesites. Daarentegen zou hij absoluut mijn aandacht hebben getrokken en zou ik er waarschijnlijk ook op gesolliciteerd hebben. Al op de basisschool werd het duidelijk dat ik me graag inzette om het leven buiten school wat leuker te maken voor mij en mijn klasgenootjes. Zo richtte ik allerlei clubjes op, waaronder de ‘heksenclub’ waar we verhalen van Roald Dahl aan elkaar voorlazen in een zelfgebouwde tent op zolder.
Tijdens mijn middelbare schooltijd begonnen vergelijkbare activiteiten al iets meer inhoud te krijgen: het bouwen van een website voor mijn hockeyteam, het organiseren van teamweekendjes, etc. Ook in mijn studententijd zette dit patroon zich voort. Een stilzitter was ik toen al niet en zal ik ook nooit zijn.

Wie kansen aangrijpt, creëert zijn ideale functie
Nu zal het geen toeval zijn dat ik werkzaam ben binnen een bedrijf vol met net zulke bezige bijen als ik. In de korte tijd dat ik nu bij Deloitte werk, merk ik dat ik mijn functieomschrijving van ‘Business analyst binnen Business Intelligence & Analytics service line’ zou kunnen uitbreiden tot die waar ik deze blog mee begon. Kenmerkend voor mijzelf, maar ook kenmerkend voor Deloitte, want een bedrijf moet wel de mogelijkheden hiertoe bieden.

Als ik iets typerend vind voor Deloitte, is het dat het een mensgerichte organisatie is. De omvang van de organisatie vraagt om meer dan alleen werknemers die goed zijn in hun vak. Er spelen allerlei initiatieven, worden regelmatig activiteiten georganiseerd voor de nodige ontspanning, is veel aandacht en ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, en ga zo maar door.
In mijn ogen is Deloitte een bedrijf waar je als bezige bij je ei kwijt kunt, als je je kansen maar aangrijpt…
 

Lisa Kroes

Business Analyst - Technology

Nadat Lisa in 2011 is afgestudeerd na een stage bij Deloitte is zij per december in dienst getreden binnen de Business Intelligence & Analytics afdeling. Naast haar project werkzaamheden houdt zij zich onder andere bezig met social media en legt zij graag zo nu en dan haar ideeën en gedachten vast, of dat nou in de vorm van een blog, tweet of foto is.

Op mijn plek bij Pension Advisory

  • Jeroen Linders
  • 23 april 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven