‘Als controller en adviseur help ik de klant op 4 niveaus’

  • Laurens Krikke
  • 13 maart 2020
Laurens

Laurens Krikke heeft inmiddels meer dan 13 jaar ervaring als finance professional bij Deloitte. Zijn werk als controller is nog altijd iedere dag uitdagend en afwisselend. In welk beroep kun je dagelijks in de “keuken” kijken van ondernemend Nederland? Lees op welke manieren Laurens ondernemers helpt.

‘Als controller en adviseur voor MKB’ers bij Deloitte is elke dag uitdagend en dynamisch. Zo is het mogelijk dat je op woensdagmiddag tijdens de lunch bij een cultureel theater zit te lunchen met een Sinterklaas en dat je een dag later op ons kantoor aan de Zuid-as in Amsterdam een training volgt waarbij je je persoonlijke skills ontwikkelt. En als afsluiting van de week adviseer je een Fast50 onderneming over de inrichting van diverse financiële processen.

Elke klant heeft andere behoeftes op verschillende niveaus. Deze afspraken die we maken met de klant leggen we vast in een abonnementsovereenkomst. Zo weten onze klanten vooraf wat de waarde is van onze dienstverlening. Als controller en adviseur binnen het Deloitte MKB Accountancy en Advies team ben ik verantwoordelijk voor de gehele planning en control cyclus van mijn klanten. Ik help de klant op vier niveaus.

Zorgen dat je klant compliant is

Samen met een team stel ik de jaarrekeningen samen, met de bijbehorende fiscale aangiften en publicatiestukken. Daarnaast zorg ik ervoor dat de verschillende administraties voldoen aan de geldende wet-regelgeving. Ik stel alles in het werk om de klant volledig juiste aangiften te laten doen, en uiteraard tijdig. Je merkt dat dit ondernemers écht ontzorgt.

Zorgen dat je klant in control is

In samenwerking met de klant proberen we financiële processen juist in te richten of te optimaliseren met als doel tijdige en betrouwbare informatie voor de directie te genereren. Met mijn theoretische en praktische ervaring als controller, kan ik veel zeggen over het organiseren van managementprocessen als het gaat om veranderingen in de bedrijfsvoering. Zo heb ik in de afgelopen maanden een meubelverhuurorganisatie advies gegeven over de digitalisering van de verhuuradministratie. Met als gevolg – en daar houden alle ondernemers van – tijdwinst en dus meer tijd om te ondernemen.

Zorgen dat je klant haar ambities en doelstellingen realiseert

Het is belangrijk om samen met de klant ambitieuze, relatieve en realistische doelen op te stellen. In een wereld vol onzekerheden moeten deze targets snel gewijzigd kunnen worden. Zo heb ik laatst bij een groothandel een prognose gemaakt van wat de impact is bij het aannemen van 2 nieuwe vertegenwoordigers. Dit lijkt een inschatting met weinig impact, maar juist hierdoor kan de klant goed kiezen en verantwoord doorgroeien.

Ik kijk niet alleen naar cijfers en resultaten. Met mijn kennis en ervaring kan ik ondernemers ook adviseren over strategische beslissingen.

Zorgen dat je met je eigen kennis en ervaring impact maakt

Ik kijk niet alleen naar cijfers en resultaten. Met mijn kennis en ervaring kan ik ondernemers ook adviseren over strategische beslissingen. Zo heb ik voor een Fast50 klant advies gegeven over het opzetten van een bonusstructuur voor het personeel en de impact hiervan. Wanneer we met zo’n klant de gestelde targets evalueren, vind ik het ook belangrijk dat er ruimte is voor feedback van bijvoorbeeld het personeel.

Doordat je in grote mate zelfstandigheid krijgt op de manier hoe je je klanten bediend voel ik me accountant, controller en ondernemer tegelijk bij Deloitte. Natuurlijk blijf ik ook ontwikkelen. In mijn werk bij Deloitte is elke dag ruimte om te leren van je collega’s. En natuurlijk leren er ook weer collega’s van mij. Zo word je elke dag weer een beetje beter dan gisteren!’

Wil je meer weten over mijn dagelijkse werk of dat van mijn collega’s? Lees ook de blogs van Johan en Marjanne.

Laurens Krikke

Senior Controller

Mijn naam is Laurens Krikke en inmiddels meer dan 13 jaar ervaring als finance professional binnen Deloitte. Als controller/adviseur binnen het Deloitte MKB Accountancy en Advies team ben ik verantwoordelijk voor de gehele planning en control cyclus van mijn klanten.

Marjanne over de veelzijdigheid van Deloitte

  • Marjanne Zuidema-van der Woude
  • 13 maart 2020
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven