Als ondernemer beleef je je werk nog intenser

  • Leon Labruyere
  • 28 februari 2011

Van 30 naar 6500 collega’s

“Ik kwam bij Deloitte terecht toen het kantoor waar ik werkte – Klaasse & Klaasse – samenging met Deloitte. Tot dan toe had ik circa 30 collega’s, maar dat werden er in één klap 6500. De fusie was best een avontuur, maar ik zag er wel de voordelen van. Deloitte bood bijvoorbeeld een bredere vaktechnische ondersteuning en meer doorgroeikansen. In 2005 werkte ik inmiddels zo’n vijftien jaar op dezelfde plek, met dezelfde collega’s en cliënten. Dat was op zich prettig, want daardoor bouwden we een persoonlijke band op. Maar toch vond ik dat het tijd was voor iets nieuws.”

De overstap

“Een oud-collega werkte al bij Huizer Van Ieperen Accountants, dat gevestigd is in de wijk waar ik vroeger veel speelde. Dat gaf een goed gevoel. Een bijkomend voordeel was dat ik niet meer elke dag in de file hoefde te staan. Ik stapte over en werd na twee jaar partner. We hebben wel eerst even aan elkaar ‘gesnuffeld’, want als toekomstig partner wil je alle ins en outs van je bedrijf goed kennen voordat je zo’n verplichting aangaat. Maar ik kan het aanraden. Als mede-eigenaar en ondernemer beleef je je werk nog intenser. Het acquireren van nieuwe opdrachten en complimenten van cliënten geven nog meer voldoening.”

GETITDONE

“In januari 2008 zat ik met mijn goede vriendin actrice Hanna Verboom aan tafel. Zij vertelde dat ze haar bekendheid en netwerk graag wilde inzetten om andere mensen te helpen. Alleen maar geld doneren was niet meer voldoende. Toevallig liep ik al een tijdje met hetzelfde idee rond. Samen met twee anderen hebben we datzelfde jaar Stichting Save Cheruto opgezet, en van daaruit het digitale platform GETITDONE. Daarmee kunnen mensen zelf kleinschalige hulpprojecten opzetten en hun vrienden via bijvoorbeeld Hyves en Facebook benaderen om mee te helpen. Al het gedoneerde geld gaat rechtstreeks naar de gekozen projecten. Dat spreekt veel mensen aan: we groeien als kool.”

Zelf uitvogelen

“Ik verzorg alle financiële, fiscale en juridische zaken voor de stichting en denk actief mee over sponsoring en projecten. De kennis die ik bij Deloitte heb opgedaan, komt daarbij goed van pas. Maar natuurlijk ook in mijn ‘gewone’ werkzaamheden. Bij Deloitte heb ik leren leidinggeven en – heel belangrijk - mensen motiveren. Ook heb ik er een zorgvuldig opgebouwd netwerk aan overgehouden van advocaten, notarissen, pensioenexperts en banken.

Ik kijk met veel plezier terug op de tijd bij Deloitte, bijvoorbeeld op de landelijke sportdagen in Zeist. Wat me ook is bijgebleven, is de ondersteuning vanuit het Wetenschappelijk Bureau. De dagelijkse updates van fiscaal nieuws waren handig en indien nodig kon je op hoog niveau sparren met experts. Aan de andere kant: nu moet ik zelf veel uitvogelen in alle voorkomende belastingsoorten en dat is ook wel weer erg leuk!”

Leon Labruyere

Deloitte Alumnus

Deloitte Alumnus Co-Founder Stichting Cheruto

Farewell Deloitte. Hello Rwanda.

  • Deloitte Nederland
  • 24 februari 2011
DOT
x
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven