Als zij-instromer starten bij Deloitte: veel dynamiek en proactief op zoek naar ontwikkelingsmogelijkheden

  • Rineke Veldhuis
  • 29 augustus 2016
Rineke

Geen punten aan het einde van de zin als je iets in bullets schrijft, elke dag je uren schrijven en vandaag niet weten of je morgen op een nieuw project moet beginnen. Dat is wel even wennen na ruim 3,5 jaar gewerkt te hebben in een energiebedrijf waar dit soort zaken niet belangrijk of niet aan de orde waren. Vorig jaar heb ik de overstap gemaakt naar Deloitte, ik ben dus een zij-instromer zoals dat hier genoemd wordt. En nu een jaar later ben ik gevraagd iets te schrijven over hoe mijn eerste jaar bij Deloitte is bevallen.

Operational Transaction Services

Met mijn financiële achtergrond, zowel qua studie als in mijn vorige baan, was ik vorig jaar op zoek naar een financieel inhoudelijke baan, afwisseling, veel zien en leren en jonge energieke collega’s. Via een oud studiegenoot kwam ik bij Deloitte in gesprek en na enkele leuke gesprekken te hebben gevoerd besloot ik aan de slag te gaan bij Operational Transaction Services. Dit is een team binnen Financial Advisory Services dat zich bezig houdt met Integraties, Carve outs en Upside Analysis binnen grote (grensoverschrijdende) M&A transacties. Concreet betekent dit: wij moeten ervoor zorgen dat op Day 1 (de dag van de deal closure) het bedrijf door blijft lopen, klanten geserviced worden, facturen betaald worden en waarde gecreëerd wordt binnen de deal.

Interesse in een carrière binnen het Operational Transaction services team? Bekijk onze vacatures.

Groot project

Ik ben begonnen op de bank zoals dat heet; het duurde even een paar weken voordat ik op een project kon starten. Hierdoor had ik genoeg tijd om kennis te maken met mijn nieuwe team, collega’s van afdelingen waar we veel mee samen werken te ontmoeten en trainingen te doen om kennis op te bouwen. Nadat ik bij twee kleine projecten heb meegeholpen kon ik starten op een groot project waar ik het afgelopen halfjaar aan heb gewerkt. De klant zat in Londen en ons project team bestond uit Engelse, Nederlandse en Portugese collega’s. Onze klant in de Technology, Media & Telecom sector had een grote overname gedaan en moest een gedeelte van de nieuwe business afstoten om toestemming te krijgen van de Europese Commissie. 

Ons grote projectteam (in de drukste weken waren we met ongeveer 40 Deloitte-collega’s) heeft geholpen met het opzetten van een nieuwe organisatie en deze klaar gezet voor verkoop. Ik had een rol in de Sales work stream en het project management. Het project was verder opgedeeld in IT, Finance, Operations en Communications work streams. Ik heb hier meteen van dichtbij mee kunnen maken wat voor mogelijkheden er zijn binnen mijn team: een internationaal project, samenwerken met internationale collega’s, verschillende rollen en vanaf de eerste dag schakelde ik meteen met onze klant. Omdat wij in een deal-omgeving werken hebben we te maken met een snel veranderende omgeving en af en toe harde deadlines, wat veel dynamiek geeft maar ook kan leiden tot lange dagen. Dat was dus ook iets waar ik aan moest wennen: in mijn vorige werk wist ik altijd goed waar ik aan toe was, hier zitten er meer pieken maar ook dalen in, wat meer flexibiliteit vereist. Maar zeker in Londen gaf het feit dat we met een leuke groep collega’s samen hard werkten om iets moois neer te zetten juist veel energie. En na het harde werken is het extra leuk om met elkaar de resultaten te vieren.

Professionele ontwikkeling

Die groep met jonge energieke collega’s heb ik dus zeker gevonden bij Deloitte. Er wordt veel georganiseerd op zowel inhoudelijk als informeel vlak. Het hoogtepunt binnen onze afdeling is de jaarlijkse skitrip, die voor komend jaar al met blokletters in de agenda staat. Waar ik vooral achter ben gekomen is dat je binnen Deloitte ontzettend veel mogelijkheden hebt maar dat je deze zelf moet aanpakken. Met stilzitten kom je nergens. Als je actief aangeeft wat je leuk lijkt, waarin je je wilt ontwikkelen en wat je graag het komende jaar wilt doen krijg je meteen de kans om dit op te pakken.

En nu een jaar verder schrijf ik deze blog, zit ik in een video voor de landelijke introductiedag en ben ik druk bezig met projecten binnen mijn team; met andere woorden ik ben lekker ingeburgerd als Deloitter. Ik heb zeker al veel gezien en geleerd afgelopen jaar en ben dan ook blij met mijn keuze!

Heb je na het lezen van de blog van Rineke interesse in een carrière binnen het Operational Transaction services team? Bekijk onze vacatures.

Rineke Veldhuis

Consultant Operational Transaction Services

Rineke Veldhuis heeft een Bsc in Economics and Management en een Msc BA in Finance van de Rijksuniversiteit Groningen. Ze is in september 2015 begonnen als Consultant bij Operational Transaction Services, na eerst ruim 3,5 jaar gewerkt te hebben bij een energiebedrijf.

In gesprek met Peter Bommel

  • Maarten Spruijt
  • 29 augustus 2016
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven