Alumni levende bewijs arbeidsmarktbelofte Deloitte

  • Deloitte Nederland
  • 25 maart 2011
Deloitte

Deloitte profileert zich richting topstudenten alweer ruim een jaar als de beste start van je carrière. Een mooie belofte, maar ook één die verplichtingen met zich meebrengt. In de jaarlijkse Fortune Top 100 van meest aantrekkelijke werkgevers die onlangs bekend werd gemaakt, laat Deloitte de overige Big-4 kantoren in ieder geval achter zich. Met name op de aspecten arbeidsvoorwaarden en werknemerstevredenheid scoorde Deloitte hoog. Maar dat een keuze voor Deloitte écht positieve gevolgen voor de rest van je carrière heeft, kan natuurlijk niemand beter vertellen dan de Deloitte-alumni.

Neem Jurrien Mammen (32), independent strategy coach en oprichter van de stichting Muses: “Na mijn studie zocht ik een werkgever waar ik iets kon leren, waar mensen werkten met wie ik een klik had en waar ik zelf een unieke bijdrage kon leveren. Deloitte biedt dat: ik kon al snel van waarde zijn bij strategische vraagstukken en veel verschillende bedrijven van binnen zien. In vier jaar tijd heb ik zo’n negen ERP-implementaties bij klanten gedaan, ik heb in Engeland, Schotland, Duitsland, Frankrijk en België gewerkt en ben binnen drie jaar doorgegroeid naar de rol van manager. De ervaring en groei binnen Deloitte plus het ontwikkelen van mijn persoonlijk leiderschap zorgden uiteindelijk voor mijn entree bij McKinsey. Was ik bij een andere werkgever begonnen, dan had ik nu niet deze loopbaan gehad.”

Dat dit succesverhaal niet op zichzelf staat, blijkt ook uit de herinnering van Guido Nap (37), CFO van UPC. In 2002 kwam hij vanuit Arthur Andersen bij de accountancypraktijk binnen, waar hij na twee jaar een overstap maakte naar de Transaction Services-praktijk. “Die overstap kwam voort uit de ambitie mezelf tot een allround financial te ontwikkelen, in plaats van een pure accountant. Maar in beide praktijken was ik als jonge medewerker verantwoordelijk voor grote, complexe projecten met zeer scherpe deadlines. En bouwde ik al snel relaties met klanten op.” Guido roemt daarnaast het netwerk dat hij aan zijn Deloitte-periode heeft overgehouden. “Toen ik na een paar jaar eens buiten de professionele dienstverlening wilde kijken, werd ik benaderd door een voormalig partner van Deloitte. Hij was net CFO bij Stork geworden en vroeg of ik hem daarbij wilde helpen. Een andere oud-collega was inmiddels CFO van UPC, en wees mij op een gegeven moment op de vacature voor Vice President Finance & Procurement. Mijn netwerk heeft dus zeker toegevoegde waarde gehad voor mijn carrière.”

Beide alumni herkennen zich dus in de bewering dat Deloitte een springplank voor je carrière is. Guido: “Ik heb complexe projecten gedaan en veel van het bedrijfsleven gezien. En me daardoor zeer snel en veelzijdig kunnen ontwikkelen. Dat zie ik ook terug bij andere oud-Deloitters die momenteel mooie posities bij multinationals of in het hogere MKB-segment bekleden.” Jurrien vult aan: “Vraag jezelf af wat je ambieert op de lange termijn. Er zijn ongetwijfeld bedrijven waar je meer salaris krijgt, maar je marktwaarde groeit enorm bij Deloitte. Je ziet per jaar al gauw zo’n vijf multinationals van binnen en krijgt ruimte om zelf te ondernemen. Deloitte kan dus echt een versnelling van je carrière betekenen.”
 

Deloitte Nederland

Wat wil jij van Deloitte te weten komen?

  • Deloitte Nederland
  • 21 maart 2011
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven