Alumnus Joerek Kohutnicki aan het woord

  • Deloitte Nederland
  • 24 oktober 2012
Deloitte

Alumnus Joerek Kohutnicki aan het woord
“Ik was van 2002 tot eind 2011 werkzaam bij Deloitte Amsterdam. Als onafhankelijke adviseur bij FAS Transaction Services (TS) bestond mijn werk voornamelijk uit het uitvoeren van ‘financieel due diligence onderzoek’ bij fusies en overnames. Vorig jaar ontstond echter de wens om mijn werkveld te verbreden. Ik wilde niet langer op projectbasis als externe adviseur ‘aan de zijlijn’ optreden, maar meer betrokken raken bij de strategieën voor de lange termijn.”

Carrièreswitch
“Om dit te realiseren, heb ik dit jaar mijn carrière voortgezet bij de holding van de Nederlandse Spoorwegen Groep (NS). Hier werk ik momenteel als M&A-specialist op de afdeling Finance. De NS ontplooit veel activiteiten in binnen- en buitenland. Met dochteronderneming ‘Abellio’ heeft de NS bijvoorbeeld een goede positie verkregen in een aantal Engelse en Duitse rail- en busconcessies. De komende jaren wil ‘Abellio’ haar Europese groeistrategie verder uitbouwen en ik werk nu samen met Corporate Strategy & Development aan de realisatie van deze lange termijn doelstellingen.”

Leuke, afwisselende uitdaging
“Waar ik voorheen adviezen aan anderen gaf, heb ik nu de rol van opdrachtgever. Zo bepaal ik met het projectteam waar de grootste risico’s zich kunnen voordoen en welke adviseurs we moeten inschakelen. Deze samenwerking levert nieuwe inzichten en een bredere invalshoek op. Naast de financiële vraagstukken ben ik nauw betrokken bij juridische, fiscale, operationele en strategische dilemma’s. Daarnaast lever ik directe input op de strategische afwegingen en besluitvormingsprocessen. Dit alles maakt dat ik mijn baan ontzettend leuk, afwisselend en uitdagend vind!”

Waardevolle toevoeging
“Ik zit nu dan wel aan de andere kant van de tafel, maar mijn ervaring vanuit Deloitte komt ook hier van pas. Het biedingsproces voor een concessie in Engeland heeft namelijk veel overeenkomsten met een regulier overnameproces, waardoor mijn opgedane M&A- kennis bij Deloitte een waardevolle toevoeging is. Want ook bij de NS wordt door de directie gevraagd om de haalbaarheid van projecties te toetsen en inzicht te geven in risico’s en uitkomsten van verschillende scenario’s.”

Teamspirit en closing events
“Wanneer ik terugkijk op mijn tijd bij Deloitte dan mis ik de ‘team spirit-mentaliteit’ en leuke closing events na een deal. Maar ook de jaarlijkse skiafdelingsuitjes zijn om nooit te vergeten. Er waren altijd wel collega’s met iets teveel zelfvertrouwen, die ongecoördineerde acties uitvoerden… Gelukkig spreek ik mijn oud-collega’s nog regelmatig. Zowel zakelijk als privé. Zo is er binnenkort een NS-Deloitte boottocht en was ik onlangs nog op een bruiloft waarbij de voltallige PD-groep van TS aanwezig was. Wat ik niet mis? De overuren en dikke rapporten, maar ach, ook dat had toentertijd zo zijn charme!”

Deloitte Nederland

Ondernemen: innovatieve en oplossingsgerichte resultaten creëren

  • Michael Tirion
  • 22 oktober 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven