Alumnus Marcel Schouten aan het woord

  • Deloitte Nederland
  • 12 november 2012
Deloitte

Alumnus Marcel Schouten aan het woord
“In september 2001 startte ik bij Deloitte & Touche als Manager Sponsoring & Evenementen. Hier was ik mede verantwoordelijk voor de totaalorganisatie van alle, voornamelijk interne, evenementen. Door de toenemende vraag naar seminars en congressen en het steeds groter wordende team, hield ik de laatste jaren als MT-lid het overzicht. Als man uit de praktijk bleef ik het echter leuk vinden om te organiseren en pikte ik af en toe wat ‘krenten uit de pap.’ Het personeelsevenement in het Amsterdamse Bos met een tentencomplex van 14.000 m2 zal ik bijvoorbeeld nooit vergeten. In april 2009 verliet ik Deloitte als Manager Deloitte Events. Ik vond dat ik de mooiste baan van de firma had, maar ik had het gevoel dat ik alles op mijn vakgebied binnen Deloitte had gedaan. Daarnaast veranderde de geboorte van mijn zoon Teun veel.”

Wereldreis
“Teun is één van de belangrijkste redenen geweest voor mijn vertrek bij Deloitte. Ik wilde wat vaker bij hem zijn en zodoende vroeg ik mijn vriendin Mireille: ‘zullen we op wereldreis gaan?’ Een sabbatical behoorde tot de mogelijkheden, maar ik wilde echt vrij zijn en was toe aan iets anders. Daarom heb ik ontslag genomen! Op 1 juni 2009 vertrokken we voor een jaar met alleen een wereldticket naar tien bestemmingen op zak. Heel veel mooie dingen hebben we in dat jaar meegemaakt. We kwamen er na drie weken op Bali achter dat Mireille zwanger was van onze tweede zoon. We besloten onze reis te gewoon volgens planning door te zetten en op 1 maart 2010 kwam Bram ter wereld in Santiago de Chili, tussen de naschokken van een zware aardbeving in! Deze bijzondere wereldreis zal ons nog lang bij blijven.” Mireille heeft daarover een boek geschreven, 'Zwanger in 13 landen', wat bijna klaar is.

Eenmanszaak
“Vlak voor onze wereldreis had ik al een eenmanszaak opgericht: Marcel Schouten Event Management. Na achttien jaar ervaring in de event business, weet ik dat hier mijn passie ligt. Na verschillende kleinere opdrachten, heb ik een project bij AKD advocaten & notarissen, ‘buren en best friend’ van Deloitte, gedaan. De toenmalige M&C directeur ging weg en het bestuur vroeg mij om de dagelijkse leiding van de afdeling over te nemen. Uiteindelijk werden het vijftien maanden die ik als zeer prettig en leerzaam heb ervaren.”

Goed luisteren en duidelijk communiceren
“Het organiseren van events blijft hetzelfde of je nu in dienst bent of als freelancer werkt, er zijn dus nog veel raakvlakken in mijn huidige werk. Het grootste verschil met mijn werk bij Deloitte is dat ik geen verantwoordelijkheid meer heb voor een afdeling, en dat ik nu vaak ’s ochtend opsta en nog niet precies weet wat ik de hele dag ga doen. Ik heb vaak wel een aantal zaken die gedaan moeten worden, maar daarin heb ik zelf de hand en ben ik niet afhankelijk van anderen. Een enkele keer, als ik alleen achter mijn bureautje zit, mis ik de plezierige werkdruk tijdens grote events. Het team zat goed in elkaar, naast hard werken werd er altijd gelachen.

De kennis die ik bij Deloitte heb opgedaan gebruik ik dagelijks. Je weet hoe het werkt in een grote partnerorganisatie. Dat vergt in sommige omstandigheden toch een wat andere aanpak. Uiteindelijk is vooral heel belangrijk wat ik ontdekt heb bij Deloitte: goed luisteren en duidelijk communiceren. Daar kom je een heel eind mee.”

Deloitte Nederland

Iedere dag iets nieuws

  • Jeroen Linders
  • 09 november 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven