Audit @ Deloitte... Never a dull moment!

  • Jasper van de Rijdt
  • 15 juni 2012

Wat houdt een baan als accountant precies in? Wat voor werk doe je? Hoe ziet je dag eruit? Waarom heb je gekozen voor accountancy? Deze vragen krijg ik regelmatig. Mijn antwoord hierop? Afwisseling!

Afwisseling is wat ik nog steeds dagelijks tegenkom en wat het werk leuk maakt! Mijn doorsnee week is dan ook niet gemakkelijk te beschrijven. Neem bijvoorbeeld afgelopen week: Maandag bezocht ik in Amsterdam een grote klant waar het om miljoenen draait. Dinsdag zat ik aan tafel met de directeur van een kleinere klant, waar je over tienduizenden praat. Het stond in de planning om daar ook woensdag en donderdag aanwezig te zijn. Maar, er kwam een spoedopdracht bij een andere klant tussendoor, die echt niet kan wachten... Dus we schuiven met de planning en woensdag zijn we weer in Amsterdam om snel wat zaken af te kaarten. Voor ik het weet is het donderdag en volg ik een cursus over vakinhoudelijke zaken en regelgeving. Altijd interessant. ’s Avonds werk ik nog even aan mijn voorstel voor mijn RA-praktijkscriptie, zodat die ook de deur uit kan. Dat bedoel ik dus met afwisseling, switchen tussen bedrijfstakken, groot, klein, relatief makkelijke vraagstukken en uitdagende casussen, het is altijd weer anders.

Tenslotte sluiten we op vrijdag de bewogen week op kantoor af met een gezellige borrel met collega’s! Ik zal niet zeggen vaste prik op vrijdag, maar het komt er wel vaak op neer om op die manier nog even met wat collega’s bij te praten die je al even niet hebt gezien. Want het draait natuurlijk niet alleen om werk, het gaat uiteraard ook om het plezier met collega’s! Bijvoorbeeld in het weekend met een paar collega’s een balletje slaan op de golfbaan en een hapje eten. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. De gezelligheid en afwisseling staan, naast professionaliteit voorop! Ik benieuwd wat mij deze week te wachten staat...

Jasper van de Rijdt

Senior Staff

Ik heb Bedrijfseconomie gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg. Nu ben ik 4 jaar aan het werk bij Deloitte in Eindhoven. Naast het werk heb ik tijd voor sport en reizen.

Wrap-up: Vier maanden Transaction Services

  • Takeshi Kreutzer
  • 13 juni 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven