Begin samen te werken met je collega's in India!

  • Ronald van Etten
  • 14 december 2011

Nieuwe mensen, nieuwe omgeving, nieuwe stad, eerste project! Deze blog heeft als doel een kleine blik te geven door de ogen als kersverse Informatie Architect van de TUDelft aan het begin van mijn carrière bij Deloitte. Mijn eerste project, waarbij een grote applicatie ontwikkeld wordt, is direct een grote klapper: ontwikkeling door partij A in Nederland, ontwerp door partij B in Engeland en testen door partij C in India. Mijn positie binnen deze drie-eenheid kan gezien worden als het snijpunt van de drie deellijnen in van een driehoek. Om het plaatje compleet te krijgen geldt dat A, B en C allemaal D zijn, Deloitte!

Als we de gemeenschappelijke deler van bedrijven A, B en C proberen te achterhalen komen we al snel uit op D,… Deloitte! Zeer kort nadat daar de vliegende start van mijn carrière ingezet werd is mij bovenstaande titel, uiteraard iets genuanceerder, mede gedeeld. Als je naar mijn achtergrond kijkt is testen en ontwerpen wellicht niet het eerste waaraan gedacht wordt, maar dat zorgt juist voor datgene wat gekoesterd wordt: jezelf nét buiten je comfort zone positioneren.

Wat begon als een hobby is nu uitgegroeid tot mijn dagelijkse rode draad: kijken of een systeem kapot te krijgen is. Hoewel het op deze manier geformuleerd een beetje cru overkomt, liggen mijn taken binnen enterprise architecture toch redelijk in die lijn. Er was namelijk een contact punt nodig voor het offshore test team in, je raadt het al, India. Na een korte kennismaking was het zaak om doormiddel van een soort 'levend frogger' in de rijdende sneltrein te stappen, uiteraard vanuit een beweging in de tegengestelde richting.

Na een poosje met een rotgang voorwaarts (ondertussen heb ik mijn draai gevonden) gedenderd te zijn, blijft in mijn hoofd steeds terugkomen dat dit gevoel precies is wat ik zocht als carrière-start. Binnenkort zal de volgende fase van het test-project aanvangen, hierbij heb ik zelf de mogelijkheid om de trein op snelheid te brengen. Het leuke daarvan is dat er dan -net als zij nu om mij heen- wederom een nieuw persoon die probeert in te stappen te ondersteunen, misschien wel jij?! Om toch een beetje terug te gaan naar mijn recruitment proces via Twitter sluit ik deze blog af met: #zinin!

Ronald van Etten

Consultant

Afgestudeerd informatie architect @TUDelft ǀ Enterprise Architecture ǀ Kan moeilijk kiezen, vooral niet tussen Ajax en AZ, maar Barcelona staat op nummer 1 ǀ Heeft een van de weinige rustmomenten tijdens het autorijden ǀ Zoekt graag het randje op van wat toelaatbaar is ǀ Schroomt vooral niet om een weloverwogen mening te uiten ǀ Is zeker niet vies van slechte woordgrappen

Winnaar onderzoek medewerkerstevredenheid; Incompany 200 Deloitte

  • Deloitte Nederland
  • 12 december 2011
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven