Benefits & Pension Advisory voldoet volledig aan mijn wensen

  • Vania Brahim
  • 25 augustus 2015

Sinds februari 2015 heb ik officieel de overgang gemaakt van student naar starter. De eerste zes maanden als Junior Consultant in het Benefits & Pension Advisory (B&PA) team zijn inmiddels achter de rug. Wat is dat snel gegaan! Het afgelopen jaar kan succesvol worden afgesloten als leerzaam en uitermate plezierig. Op naar de volgende 6 maanden! 

Deloitte meer dan een accounting kantoor

Voordat ik bij Deloitte kwam werken was het mij al langer bekend dat Deloitte meer is dan alleen een accounting kantoor. Verschillende vrienden uit mijn vriendengroep waren namelijk al werkzaam bij Consulting of bij een actuariële afdeling van één van de andere big 4. Gezien mijn brede academische achtergrond (doctoraal Geneeskunde, bachelor Econometrie & Operationele Research, master Risk Management) was het voor mij belangrijk dat ik zowel analytisch aan de gang kon gaan in mijn dagelijkse werk, maar ook dat ik in een omgeving zou terechtkomen waarin ik in staat zou zijn mijn communicatieve skills verder te ontwikkelen. Ik heb ondervonden dat B&PA zich uitstekend leent voor mijn wensen.

Werken bij B&PA

De veelzijdigheid van de werkzaamheden op de afdeling zorgen ervoor dat je je breed kunt ontwikkelen; dit is tevens de reden dat B&PA zo’n enorm goed startpunt is van je carrière. Je hoeft je namelijk niet direct te specialiseren. Op deze manier kun je enorm veel bruikbare bagage meepakken, of je die nou bij Deloitte toepast of bij een ander bedrijf. Naarmate je langer bij de club blijft kun je je uiteraard specialiseren in de richting die jouw voorkeur heeft. Ik heb zelf nog geen idee welke richting ik opga. Op dit moment pak ik van alles wat mee: van audit gerelateerde werkzaamheden tot puur analytisch gedreven waarderingen tot strategische vraagstukken. De ‘skills set’ die ik hierdoor ontwikkel (analytisch vermogen, communicatief vermogen, out-of-the-box mentaliteit) zullen mij in mijn toekomstige carrière goed van pas komen.

Werken bij Deloitte is meer dan alleen werken

Gelukkig is werken bij B&PA meer dan alleen ‘gewoon’ werken. Zo heb ik vanmiddag een welkomstborrel voor een nieuwe collega, en dat is zeker niet de eerste borrel van dit jaar! Over twee weken nemen we afscheid van een werkstudent, wat we heel jammer vinden!, maar we gaan ter afsluiting nog wel lekker met de hele club een Indonesische rijsttafel eten. En niet te vergeten de jaarlijks terugkerende zomertrip die ons in oktober te wachten staat. Destination: Napels! Ga jij ook mee? Tot snel!

Vania Brahim

Business Analyst

Na een wat ongebruikelijk studiepad gevolgd te hebben (doctoraal Geneeskunde, bachelor Econometrie & Operationele Research, master Risk Management), heb ik begin dit jaar mijn vleugels kunnen neerslaan in het mooie Deloitte kantoor van Rotterdam. Ik woon ook in Rotterdam, waar ik graag wandel, sport, speel piano en borrel met fijn gezelschap om me heen.

Londen: een verrijking van mijn carrière

  • Michelle Mutsaers
  • 10 augustus 2015
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven