Bij Deloitte belandt je afstudeerwerk niet in de kast

  • Erik Bookholt
  • 06 februari 2015

Auteurs: Jacco Roest en Erik Bookholt

“Een afstudeerwerk belandt na afronding van je studie meteen in de kast” is een opmerking die je van veel afgestudeerden hoort. Dit is bij ons totaal niet het geval, het heeft ons juist een kickstart gegeven voor onze carrière binnen Deloitte! Waarom? Dat lees je in deze blog.

Wij zijn allebei als afstudeerstagiairs gestart bij de afdeling Enterprise Architectuur binnen Deloitte. Het was ons meteen duidelijk dat we in goede handen waren bij de deze afdeling: onze collega’s hadden de juiste kennis waar we van konden profiteren tijdens het denk- en schrijfwerk. Dat er veel experts rondlopen, betekent enerzijds dat je snel op de juiste weg zit en tot nieuwe inzichten komt, maar anderzijds dat de lat hoog ligt. Er wordt zelfstandigheid, initiatief en kwalitatief hoogstaand werk verwacht. Gelukkig krijgt elke afstudeerstagiair een begeleider ter ondersteuning en is er een goede band tussen alle (ex-)stagiairs. Op die manier konden we altijd met onze vragen bij iemand terecht. Dat het om je heen hebben van experts en goede begeleiding van toegevoegde waarde is, zie je terug in de hoge cijfers die we hebben gehaald.

Tegen het einde van onze stages kregen we een contract aangeboden om te starten als Business Analyst: we hadden een goede indruk achter gelaten. Eenmaal aan de slag bij Deloitte merkten we dat je blijft profiteren van je afstudeerwerk. Tijdens je stage bouw je meteen een netwerk op en collega’s respecteren het werk dat je levert. Hierdoor zat Jacco bijvoorbeeld vanaf dag 1 op een Enterprise Architectuur project en heeft hij een artikel geschreven voor het CIO Magazine. Voor Erik betekende dit dat hij regelmatig bij potentiële klanten langs gaat om zijn afstudeerwerk te presenteren. Als klap op de vuurpijl werden we gevraagd om te presenteren op het grootste Nederlandse congres voor IT Architectuur: het Landelijk Architectuur Congres (LAC). Het was een erg leuke ervaring om te presenteren voor zo’n kritisch publiek. Dit alles leverde de kans op om ons netwerk te vergroten. Maar het leukste aspect van een succesvolle afstudeerstage bij Deloitte is dat je de resultaten van je onderzoek terugziet in je dagelijks werk als adviseur. Er wordt daadwerkelijk iets gedaan met de inzichten uit je onderzoek en dat is misschien wel het grootste compliment dat je kunt krijgen.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Jacco of Erik!

 

Erik Bookholt

Consulting - Technology - Enterprise Architecture

Erik is na het Cum Laude afronden van zijn studie Business Information Technology aan de slag gegaan als Business Analyst bij Deloitte Consulting. Tijdens zijn studie heeft hij een semester in Zweden gestudeerd en had hij samen met twee vrienden een eigen onderneming.

Expectations vs. Reality. De zoektocht naar “Jouw” baan.

  • Mert Mumcu
  • 05 februari 2015
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven