Biljartclub ‘moeilijke keus’

  • Ronald van Etten
  • 20 juli 2012

Een keuze is soms snel gemaakt. Soms kan het zelfs slecht zijn om er even rustig voor te gaan zitten en de verschillende mogelijkheden af te wegen. Wanneer je aan komt rijden bij een nét op oranje springend verkeerslicht is het, in het kader van persoonlijke veiligheid, doorgaans de beste optie af te remmen en te wachten tot het licht van rood weer naar groen gaat. Op het moment, echter, dat er een veel te enthousiaste bijziende achterligger je nummerbord probeert over te schrijven, is het bijzonder ongewenst om de ankers uit te gooien en de remparachute in werking te stellen.

Dit soort intuïtieve keuze momenten zijn natuurlijk niet representatief voor de problematiek omtrent keuzes maken. Over het algemeen is het helaas niet altijd even gemakkelijk om een besluit te nemen; denk bijvoorbeeld aan het kiezen van een nieuwe woonplaats, auto of een gerecht in een restaurant. Zo zijn er talloze voorbeelden op te sommen waarbij het echt niet triviaal was om een juiste beslissing te nemen (als die er al is), maar afgelopen vrijdag was wel de uniekste uitdaging.

Deloitte, hard werken met het oog op vele uitjes
Om onze keuzevrijheid enigszins te beperken zit het in de cultuur van Deloitte om, als er voor een evenement een datum is geprikt (maar er voor de rest nog helemaal niets vastgelegd hoeft te zijn), een ‘Save the Date’ Outlook uitnodiging te sturen. Hierdoor is het al vrij lang voor een evenement duidelijk wanneer het zal plaatsvinden. Dit is natuurlijk allemaal leuk en aardig en werkt uitstekend. Tot het moment dat twee vrij grote Deloitte subgroepen besluiten om een ‘Save the Date’ voor exact hetzelfde moment uit te sturen.

Luxeproblemen qua ‘business meetings’
Dit is exact wat er voor afgelopen vrijdag aan de hand was, zowel ons jaarlijkse Service Line (afdelings) uitje van Enterprise Architecture als de New Hire terugkomdag werden op hetzelfde moment ingeroosterd. Er moest dus een keuze gemaakt worden tussen gezellige buitenactiviteiten met de, vanuit het vakgebied gezien, directe collega’s of een vervolg training dag van het welkomstprogramma van Deloitte Consulting. Als echte Nederlander (en Beemsterling) wordt er natuurlijk direct naar het Poldermodel gegrepen door van beide activiteiten een beetje proberen mee te pakken. Met andere woorden werd er overdag met de Service Line meegedaan met een gezellige boottocht over de Loosdrechtse plassen met afsluitende barbecue gevolgd door het etentje en borrel van de terugkomdag.

Om het interessant te houden werd ook deze, nogal lastig bereikte, balans volledig omver geworpen door een last-minute notificatie van een feestje in studiestad Delft. Kiezen voor een carrièreswitch naar tandarts behoort niet echt tot de mogelijkheden maar zou wel handig zijn, zij lossen immers dagelijks problemen met kiezen op…

Ronald van Etten

Consultant

Afgestudeerd informatie architect @TUDelft ǀ Enterprise Architecture ǀ Kan moeilijk kiezen, vooral niet tussen Ajax en AZ, maar Barcelona staat op nummer 1 ǀ Heeft een van de weinige rustmomenten tijdens het autorijden ǀ Zoekt graag het randje op van wat toelaatbaar is ǀ Schroomt vooral niet om een weloverwogen mening te uiten ǀ Is zeker niet vies van slechte woordgrappen

Het Pension Advisory peloton

  • Marijn Eland
  • 19 juli 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven