Bon Bini bij Deloitte Dutch Caribbean!

  • Richa van Zoelen
  • 02 december 2014

“Bon Bini bij Deloitte Dutch Caribbean!” Met deze vrolijke woorden begon ik aan mijn nieuwe stage.  Wederom aan de slag bij Deloitte, maar deze keer in een wat tropischere setting!

Voor iedereen die overweegt een stage te lopen, maar nog twijfelt,  hieronder vijf redenen waarom ik vind dat een stage bij Deloitte absoluut het overwegen waard is.  Zou je dat graag in het buitenland willen doen? Dan is Deloitte Dutch Caribbean ook een optie.

1. Uit je comfort zone: where the magic happens!
J
e studeert alweer een aantal jaar in dezelfde stad. Misschien ben je er opgegroeid, misschien woon je nog thuis. Maar één ding is zeker: je hebt je eigen leven opgebouwd.

Wanneer je stage gaat lopen in het buitenland begin je helemaal opnieuw. Een nieuw leven voor even. Op deze manier leer je heel goed jezelf kennen. Je leert waar je kwaliteiten liggen en om jezelf te redden in een vreemde omgeving.

Al deze nieuwe kennis kan je later goed toepassen bij een sollicitatiegesprek of op de werkvloer. 

2. In het echt
Bij brede opleidingen als Bedrijfskunde, Communicatie of International Business Management ligt het tempo erg hoog en is de diversiteit in onderwerpen minstens zo hoog. Het leuke aan een stage is de mogelijkheid om jouw kennis eens te verdiepen in plaats van te verbreden. Daarnaast is stage dé plek om geleerde theorieën toe te passen. Je leert geen droge stof, maar ervaart de mogelijkheid om kennis in perspectief te plaatsen.

3. Hoe weet je nou eigenlijk of je wel/niet een van-9-tot-5-mentaliteit hebt?
Tijdens je studententijd spendeer je het grootste gedeelte van de tijd met vrienden of studiegenoten en ziet de week er vaak afwisselend uit. Er is zelden sprake van 40 contacturen in de week. En laten we eerlijk zijn, er zijn vrij weinig mensen die elke dag van 9 tot 5 aan hun opleiding besteden.

Tijdens een fulltime stage is dat anders. Het grootste gedeelte van de week breng je met jouw collega’s door. Je weet pas echt wat “van 9 tot 5” inhoudt door dit een keer meegemaakt te hebben.

Dit geldt ook voor alle onderdelen van je toekomstige baanWil je later graag veel klantcontact, wil je werken in teamverband of liever individueel? Wil je een regelmatige baan, of liever een dynamische? Allemaal vragen waar je na een fulltime stage een beter antwoord op kunt vormen.

4. Waarom Deloitte?
De mogelijkheden bij een groot bedrijf als Deloitte zijn eindeloos, zolang je zelf de sprong waagt. Om mezelf als voorbeeld te gebruiken: ik ben vier jaar geleden begonnen als assistent accountant bij Deloitte in Rotterdam via de deeltijd WO bachelor Accountancy van Nyenrode. Een absolute aanrader voor iedereen die accountancy wilt studeren.

Meer maatschappelijk werk trok mij toch meer en daarom ben ik gestopt met accountancy en begonnen bij de Fair Chance Foundation. Met deze stichting zet Deloitte zich in voor jongeren uit achterstandssituaties. Deze stichting is onderdeel van de Marketing & Communicatie afdeling. Een bruisende afdeling, waar van alles gebeurt. Niet alleen Corporate Social Responsibility, ook interne en externe communicatie, publicaties, PR, sponsoring, events... Dit maakte deze periode ontzettend leerzaam!

Toen ik via mijn studie de mogelijkheid kreeg om een stage in het buitenland te doen is de keus wederom op Deloitte gevallen, maar deze keer op het prachtige Curacao.

5. Waarom in het buitenland?
Een stage in het buitenland geeft jou, naast alle voor de hand liggende voordelen (zon, zee, strand, avontuur!), de mogelijkheid jezelf te ondekken. Je begint helemaal opnieuw en past aan in een nieuwe cultuur. Dit zorgt voor meer inzicht in jezelf en maakt 

het kiezen van een uiteindelijke baan makkelijker. Maar laten we eerlijk zijn, wanneer je echt nog een antwoord zoekt op deze vraag, is een  stage in het buitenland misschien geen aanrader ;-). Niet getreurd, er zijn op het moment voldoende openstaande vacatures voor stages bij Deloitte Nederland! Zelf ben ik dus naar Curacao geweest, Deloitte Dutch Caribbean heeft een vestiging op Aruba en Curacao. Het voordeel is dat de voertaal op de kantoren Nederlands is, dus je hebt geen taalachterstand op de overige sollicitanten. Ben jij benieuwd naar de carrièremogelijkheden bij 

Deloitte Dutch Caribbean? Kijk dan vooral even op hun career site

Richa van Zoelen

Assistent

Richa van Zoelen | 21 jaar | Werkzaam voor de Fair Chance Foundation van Deloitte | Studeert bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam | Zet zich in voor Stichting Pallieter, voor ongeneeslijk zieke kinderen | Houdt van muziek, festivals, film, reizen en sporten

Deloitte op de 6e plaats in de Memory Group 'First Employers' ranking

  • Deloitte Nederland
  • 27 november 2014
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven