Boutique versus accountancy firm

  • Joren Verkade
  • 18 november 2013

Een belangrijke keuze
Omdat je deze blog leest neem ik aan dat je op het punt staat een keuze te maken die een belangrijke verandering teweeg zal brengen: je gaat de keuze maken om te starten in je eerste baan of om een stap te zetten in je carrière. Sta even stil bij onderstaande quote van Stephen R. Covey:

“Er zijn drie constanten in je leven… veranderingen, keuzes en waarden.”

Iedereen maakt keuzes op zijn of haar eigen manier. Wat ik opvat uit bovenstaande quote is dat jij op basis van je waarden keuzes kunt maken en daarmee invloed uit kan oefenen op je eigen verandering. Graag geef ik je inzicht in hoe ik dit heb gedaan.

Mijn waarden
Voor mij is belangrijk dat je handelt op basis van kennis. Ik waardeer het als iemand zich ergens in verdiept voordat diegene actie onderneemt. Tegelijkertijd vind ik het belangrijk dat je handelt met respect voor anderen. Ik waardeer het als iemand empathie toont en doorziet welke impact acties hebben op anderen.

Mijn keuzes
Na mijn studie ben ik stage gaan lopen bij een Corporate Finance boutique. Tijdens deze stage merkte ik dat ik energie kreeg van de kleine afstand tussen management en medewerkers binnen het team en de verantwoordelijkheid die ik kreeg bij de projecten waaraan ik werkte. Wat ik miste was de mogelijkheid om mijzelf te ontwikkelen in diensten breder dan alleen Corporate Finance lead advisory (lees: debt advisory, valuation en financial & business modelling). Om deze reden heb ik de keuze gemaakt om verder te solliciteren en aan de slag gegaan bij Deloitte Corporate Finance.

Mijn eigen verandering
Nu ik werk bij Deloitte merk ik ook in dit team dat er een open cultuur is en er van mij verwacht wordt dat ik zelf initiatief neem. Daarnaast kan ik mijzelf breed ontwikkelen, wat bijvoorbeeld blijkt uit de volgende twee projecten waaraan ik gewerkt heb in mijn eerste maanden:

Samen met een senior consultant heb ik een financial modelling training voorbereid voor onze collega’s van Deloitte Consulting en FAS (Financial Advisory Services). Tijdens deze training hebben de deelnemers op basis van een case study ‘from scratch’ een financieel model gebouwd. Mijn werkzaamheden tijdens de voorbereiding bestonden uit het gestructureerd en transparant modeleren van het financieel model in Excel. Dit model is in de training gebruikt als uitwerking voor de deelnemers. Het resultaat was dat de training soepel verliep en de deelnemers ‘hands-on’ leerden een financieel model op te bouwen.

Een tweede project waaraan ik gewerkt heb, is de advisering aan een investeringsmaatschappij, betreffende de investering in een start-up in de assurantiebranche. Hierbij heb ik samen met een director de start-up begeleid met het opstellen van een solide business plan en transactiestructuur voor de investering. Mijn werkzaamheden bestonden hoofdzakelijk uit het in Excel opstellen van een geconsolideerde V&W rekening, balans en kasstroomoverzicht en het ontwerpen van een juridische structuur voor de investering in Power Point. Het resultaat was dat de investering gedaan is conform uitgangspunten van de investeerder.

Door mij vooraf te verdiepen in de sector, de bedrijven en hoe deze aansloten bij mijzelf, heb ik een keuze gemaakt waar ik nog steeds achter sta. Ontdek ook of jouw waarden aansluiten bij Deloitte en kom kijken op onze Deloitte M&A Inhousedag of solliciteer direct voor een stage of starterfunctie bij Corporate Finance.

Joren Verkade

Business Analyst - Corporate Finance

Joren is per 1 mei 2013 gestart in het modelling team bij Corporate Finance. Na het behalen van zijn BBA aan de business school IVA Driebergen heeft hij zijn MSc Business Studies behaald aan de Universiteit van Amsterdam.

Via Twitter van Groningen naar TEDx in Amsterdam!

  • Wouter Zijlstra
  • 14 november 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven