Bouwen met Data & Reporting Advisory

  • Peter Schaap
  • 09 januari 2017
Peter

Binnen het Data & Reporting Advisory team ondersteunen wij onze klanten met verschillende typen opdrachten op het gebied van Data Management en Analytics. Wij bouwen aan datastromen en maken informatie toegankelijk voor de organisatie.

Onze uitdaging

Ons Data & Reporting Advisory team is betrokken bij een breed scala aan opdrachten en klanten. Zo ondersteunen wij op dit moment een klant in de Financial Services Industry (FSI) bij het herbeoordelen van complexe financiële contracten. Enkele duizenden dossiers moeten opnieuw beoordeeld worden conform een vastgesteld beoordelingskader. Het valideren van een enkel dossier kan zelfs enkele dagen in beslag nemen, door de complexiteit en de benodigde validatiestappen.

Gegeven de grote hoeveelheid dossiers en de beperkte tijd voor het afronden van de validatie bestaat ons team uit enkele tientallen personen. Elke inefficiëntie in het beoordelingsproces heeft grote gevolgen voor de doorlooptijd van dit project. Niet een alledaagse opdracht dus!

Onze bijdrage in het project

Door slimme inzet van technologie hebben wij het team geholpen een eenvoudige en beheersbare werkwijze in te voeren. Met behulp van SharePoint hebben wij een workflow ontwikkeld met bijbehorende rapportage en dataopslag functionaliteit in SQL Server.

De workflow zorgt ervoor dat een dossier consistent en gestructureerd kan worden beoordeeld. Een consistent dossier is noodzakelijk voor de kwaliteit van de beoordeling en om de voortgang goed te kunnen blijven volgen en hierover naar verschillende stakeholders te kunnen rapporteren. Zowel voor de beoordeling, vastlegging en rapportage is dit cruciaal in deze opdracht.

Onze rol hierin

Wij leveren actief een bijdrage aan het vereenvoudigen van processen en werkzaamheden door het slim inzetten van IT-toepassingen. De concrete IT-toepassingen bouwen we geregeld zelf en geeft ons veel voldoening in het dagelijks werk. Daarbij zijn wij niet gebonden aan specifieke (programeer)talen of platformen. Wij vinden het geen probleem om een nieuw platform te leren gebruiken. Hierbij kun je denken aan platformen zoals SharePoint, Collibra, Informatica, QlikView, SQL Server en nog veel meer. Centraal staat altijd de vraag van de klant en de technologie die zij beschikbaar heeft.

De grootste uitdaging in deze opdracht is het projectteam te ondersteunen met het vaststellen van de functionele en non-functionele requirements. Hierbij kan gedacht worden aan het waarborgen van beschikbaarheid, integriteit, vertrouwelijkheid, controleerbaarheid en performance. Wij onderscheiden ons door kennis van het business model van onze klanten, producten, processen, risk management, data en IT.

In deze – toch unieke - opdracht zijn wij de brug tussen de projectorganisatie en applicatie ontwikkeling. Wij moeten beide werelden kunnen begrijpen en ook kunnen meeveren in de hectische dynamiek van het project. Alleen het Data & Reporting Advisory team beschikt over deze unieke combinatie van competenties die benodigd zijn voor deze rol.

Ja, ik wil kennis maken met Data & Reporting Advisory!

Krijg jij energie van een Data & Reporting Advisory opdracht, dan maken we graag kennis met jou! Wij zoeken echte data-driven professionals. Heb je een (IT) audit achtergrond en wil je je vaardigheden breder inzetten? Of heb je je een passie voor techniek die je wilt inzetten om zelf concrete business problemen bij en met klanten op te lossen?

Herken jij je in onderstaand profiel, dan nodigen we je graag uit voor een kennismaking!

  • Je hebt tenminste enkele jaren relevante werkervaring (na of tijdens je studie)
  • Je hebt sterke affiniteit met IT, Risk, Data, Assurance of Analytics
  • Eventueel een (bijna) afgeronde postdoctorale studie IT Audit opleiding (RE)
  • Ruime ervaring met data transformatie en data visualisatie tooling zoals SQL Server, QlikView of Tableau
  • Je bent analytisch sterk en hebt goede communicatieve vaardigheden en professionele uitstraling.
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

Ben je geïnteresseerd? Bekijk dan de openstaande vacatures bij Data & Reporting Advisory.

Peter Schaap

Director Data & Reporting Advisory

Peter is werkzaam als Director binnen de Data & Reporting Advisory (DRA) service line, onderdeel van Deloitte Risk Advisory. Binnen Data & Reporting Advisory geeft Peter leiding aan het Data Management en Analytics team en houdt zich bezig met complexe klantvraagstukken op het gebied van data, IT en Analytics. Peter heeft een brede achtergrond in Finance, Risk, Operations en IT.

Van part-time student naar full-time consultant

  • Rutger Jansen
  • 27 december 2016
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven