BPS van samenstellen tot audit & advies

  • Mark Molenhuis
  • 30 oktober 2017
Mark

Bij het lezen van de vacature wist ik het al: hier ga ik mij thuis voelen. Nadat ik eerst bij een middelgroot accountantskantoor had gewerkt was ik op zoek naar een plek waar ik mijzelf verder kon ontwikkelen maar waar er ook ruimte is voor informaliteit. Bij Deloitte Business Process Solutions (BPS) heb ik deze plek zeker gevonden.

De eerste maanden

Aangezien ik al ervaring had met het samenstellen van jaarrekeningen ben ik in mijn eerste maanden werkzaam geweest binnen het samenstelteam van BPS. Ik merkte gelijk grote verschillen tussen dit team en het team van mijn vorige werkgever. Wat is er anders? Nou, je werkt niet voor kleine organisaties maar voor internationale bedrijven. Daardoor zijn niet alleen de jaarrekeningen Engelstalig, ook de communicatie in het team is in het Engels door het grote aantal internationale collega’s. Gezien de omvang van de organisaties heb je ook gelijk het gevoel dat je onderdeel bent van iets groots.

Op mijn eigen verzoek heb ik tevens het subsidie controleteam van BPS ondersteund. Met die collega’s zat ik bij de klant om verschillende projecten te controleren. Ik controleerde dus niet een jaarrekening, maar een geheel project. Heel anders dan tijdens mijn studie, maar zeer interessant. In de maanden hierna heb ik mijzelf geen moment hoeven te vervelen. Zo heb ik onder andere, door middel van Excel tools, voor een grote vastgoedonderneming jaarrekeningen mogen maken. Met behulp van de tools in Excel kon een hele jaarrekening en een aangifte VPB voorbereid worden.

Uitdaging

De uitdaging binnen is BPS dat iedere dag anders kan zijn, soms komt er een opdracht binnen en moet er ad-hoc naar oplossingen gezocht worden. Een mooi voorbeeld hiervan is dat een collega plotseling een aanvraag binnen kreeg van een klant. Met spoed was er een procesbeschrijving nodig. Ik had de desbetreffende collega al eerder geholpen en hij moest gelijk aan mij denken toen hij de vraag van de klant kreeg. Samen met hem en nog een andere collega zijn we naar de klant gegaan, hebben interviews gehouden en een procesbeschrijving geschreven.

Tussendoor

Naast mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling heb ik ook de mogelijkheid gehad om te werken aan mijn fysieke ontwikkeling door middel van het Deloitte FIT programma. Voetballen met AZ speler Joris van Overeem en een hardloop-clinic van Churandy Martina zijn leuke ervaringen om te delen met collega’s!

Toekomst

Naar aanleiding van mijn eerdere positieve ervaring bij het subsidie controleteam heb ik in overleg met mijn Career Coach en leidinggevende besloten dat ik mijzelf verder ga ontwikkelen in de audit. Naast een uitdaging houd ik ook van afwisseling in mijn werk. Doordat de projecten van BPS binnen Audit kleiner zijn, zit ik niet uitsluitend bij één klant maar werk ik de ene week voor klant A en de volgende week voor klant B. Ik heb ook besloten een studie te doen zodat ik mij verder kan ontwikkelen op het gebied van audits. Dit werd ook door Deloitte aangemoedigd en gefaciliteerd.

Samenvattend kan gezegd worden dat ik zeer tevreden terug krijg over het afgelopen jaar bij Deloitte BPS. Ik heb onder andere mijn Engelse en Excel skills kunnen verbeteren en heb ik voor het eerst mee kunnen draaien in audit teams. Iets dat mij zo goed is bevallen dat ik hier mij graag verder in ontwikkel. En tussen het werken door, ben ik ook nog wat sportiever geworden.

Mark Molenhuis

Business Analyst Business Process Solutions

Tijdens mijn studie HBO Accountancy op Inholland Alkmaar heb ik parttime gewerkt bij een middelgroot accountantskantoor. Na het afronden van mijn studie heb ik hier nog een jaar gewerkt voordat ik in januari 2017 de overstap heb gemaakt naar Deloitte BPS. Sindsdien heb ik verschillende werkzaamheden uitgevoerd zoals het samenstellen van jaarrekeningen voor internationale bedrijven en het uitvoeren van subsidiecontroles. In september 2017 ben ik begonnen met de pre-master Accountancy in deeltijd.

Afstuderen bij Deloitte Cyber Risk Advisory

  • Kirsten Meeuwisse
  • 16 oktober 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven