Bring your mom to work day: moeders met impact!

  • 14 mei 2017

Zondag 14 mei is Moederdag. Daarom organiseerde Deloitte op vrijdag 12 mei een ‘Bring your mom to work day’. Op deze dag mochten 20 Deloitters hun moeder meenemen naar kantoor en werden ze daar in het zonnetje gezet: met een High Tea op de 44e verdieping van de Maastoren.

Hier moesten deze Deloitters daar wel iets voor doen, namelijk antwoord geven op de volgende vraag: op welke manier heeft jouw moeder een bijzondere rol gespeeld in de ontwikkeling van jouw carrière? Een aantal verhalen hebben wij op een rijtje gezet.

Naziema Bodha over haar moeder Gerda: “Ik vind het knap hoe zij alles bijhoudt zonder te klagen”

Naziema: “Tijdens mijn studie heeft mijn moeder mij altijd de vrijheid gegeven om te doen wat ik zelf leuk vind. Ze heeft het financieel mogelijk gemaakt dat ik kon studeren aan de universiteit. En vandaag de dag past zij fulltime op mijn dochtertje van 1. Elke avond gaat ze daarna naar haar eigen (schoonmaak) werk. Daarnaast verzorgt ze ook nog mijn thuiswonende broertje en zusje van 13 en 22 jaar. Ik vind het knap hoe ze alles bijhoudt zonder ooit te klagen.”

Elay Naim en moeder Samiha: “Niets is belangrijker dan hard werken voor je idealen” 

Elay: “Mijn moeder is van mij bevallen gedurende een bomaanslag in Kabul (Afghanistan). Hierdoor was ik twee weken te vroeg ter wereld gekomen in een moeilijke periode. Zij heeft via een gevaarlijke route Nederland weten te bereiken om een veilige thuisbasis te geven aan haar kinderen. Als oud-lerares biologie aan de Universiteit van Kabul heeft zij altijd tegen mij gezegd: ‘Doe waar jij van houdt en waar jij 100% achter staat. Succes is niet belangrijk. Geluk is je succesmeter.’ Desondanks heeft zij mij altijd duidelijk gemaakt dat niets belangrijker is dan hard werken voor je idealen.

Toen ik op mijn 11e met een opgemaakt gezicht naar haar toe liep en vroeg of ze mij er mooi uit vond zien, antwoordde ze: ‘laat je rapportcijfers zien, dan weet ik hoe mooi je werkelijk bent’. Haar ondersteuning in mijn carrière is dat zij mij naar Nederland heeft weten te brengen en de wijze waarop zij mij met de zachte hand de juiste richting wist op te duwen.”

Kim van Burk over haar moeder Irene Wassenaar: “Haar toewijding en passie voor haar vak heeft mij altijd geïnspireerd”

Kim: “Mijn lieve moeder is naast fulltime moeder een ware carrière tijger in de financiële sector. Ze is altijd hard aan het werk en nog altijd bezig met extra opleidingen. Haar toewijding en passie voor haar vak heeft mij altijd geïnspireerd. Ze heeft mij gesteund toen ik de keuze maakte om de accountancy in te gaan en heeft me zelfs geholpen binnen te komen bij Deloitte. Ik ben dan ook heel trots op haar, zowel als moeder, als professional en voor haar onvoorwaardelijke steun en liefde.”

Caressa Ramnarain over haar moeder Usha: “Zij weet wat belangrijk is voor mij”

Caressa: “Mijn moeder is een topper! Zij heeft mij altijd gesteund tijdens mijn carrière binnen Deloitte. Een goed voorbeeld hiervan is de september-editie van de Landelijke introductie dag (LID) waar ik voor verantwoordelijk was. September is altijd de grootste editie. Mijn collega’s en ik moesten om half 8 ‘s ochtends aanwezig zijn in Utrecht. Toen wij op Rotterdam Centraal aankwamen was er een treinstoring. Wij raakten in de stress want zonder organisatie zou de LID niet van start kunnen gaan. Om half 7 belde ik mijn moeder waarop haar antwoord was: ‘Maak je niet druk, ik ben vrij vandaag en breng jullie wel naar Utrecht’. Mijn collega’s zeiden: ‘Gaat ze dit echt doen? Wat een schat van een moeder heb je!’ Ja, zo is mijn moeder. Zij weet wat belangrijk is voor mij."

Dora Makai over haar moeder Judit Malkovits: “Zij is het perfecte voorbeeld van het hebben van een goede work-life-balance”

Dora: “Mijn moeder was de grootste inspiratie in mijn carrière. Waarom zijn mijn rolmodel is? 

  1. Zij is een rechter en houdt zich up-to-date met de laatste technische kennis. Van haar heb ik geleerd hoe belangrijk het is om jezelf te blijven ontwikkelen.
  2. Zij is een leider met veel empathie en respect voor haar team.
  3. Zij helpt altijd degenen in nood.
  4. Zij is de beste moeder! Ze is er altijd voor mij en mijn broer en adviseert mij wanneer ik het even moeilijk heb op het werk.
  5. Zij is het voorbeeld van een goede work-life-balance. Dankzij haar weet ik dat het mogelijk is om een succesvolle carrière te combineren met een gezin. 

Het lijkt erop dat een dag voor haar bestaat uit veel meer dan 24 uur. Ik weet niet precies hoe ze het doet maar zij verdient absoluut wat quality time."

Nienke Janssen over haar moeder Elly Vermaat: “Door haar leerde ik al snel de eerste kneepjes van het accountancy vak”

Nienke: “Mijn moeder Elly is samen met mijn stiefvader in 2000 een eigen accountantskantoor begonnen aan huis. Mijn moeder had daarvoor geen directe ervaring in de accountancy.

Mede met de werkervaring die mijn stiefvader al wel had in de accountancy, hebben zij nu een ontzettend leuke klantenkring en een goedlopend kantoor. Dit alles doen zij zonder personeel. En het gebeurde dan ook wel eens dat ik tijdens de middelbare school even mee kwam helpen om “wat cijfertjes in te kloppen”, in een drukke periode. Hierdoor leerde ik al snel de eerste kneepjes van het vak en dat alles dus te danken aan mijn moeder.

De keuze om vervolgens te beginnen met de hbo-opleiding accountancy was daarom voor mij geen moeilijke keuze, al heeft mijn moeder me altijd vrij gelaten in de keuze voor mijn opleiding. Hierdoor ben ik van mening dat mijn moeder mij ondersteund in mijn carrière bij Deloitte.”

Danny van den Hurk over zijn moeder Sandra Merks: “Ze is er voor me ongeacht waar ik ben”

Danny: “Mijn moeder heeft mij ondersteund gedurende mijn gehele carrière en was altijd daar wanneer ik haar nodig had. Ze is er voor me ongeacht waar ik ben. Graag wil ik een van de belangrijkste momenten uitlichten waarin mijn moeder een grote impact heeft gehad op mijn carrière.

Het missen van uitdaging en structuur op de middelbare school, zorgde er voor dat ik gedurende mijn middelbare schoolcarrière niet altijd het onderste uit de kan haalde. Om dit te veranderen was ik op zoek gegaan naar een vervolg opleiding waarin ik wel werd uitgedaagd, waar er structuur was, waar discipline vereist was en een opleiding die interessant was voor mij. Deze aspecten waren helaas alleen te vinden in het particuliere onderwijs waar natuurlijk een niet zo leuk prijskaartje bij hoorde. Helaas had ik persoonlijk niet de financiële middelen. Zonder mijn medeweten heeft mijn moeder er voor gezorgd dat het toch mogelijk werd voor mij om naar de deze school te gaan voor mijn hbo-opleiding. Deze opleiding heeft mij gevormd tot de persoon die ik nu ben en dit alles heb ik te danken aan mijn moeder!”

Isabella de Vries over haar moeder Diana: “Door haar ben ik mij bewust van de impact die je kunt hebben”

Isabella: “Deloitte’s doel is ‘to make an impact that matters’. Ik realiseerde mij laatst echter dat mijn moeder mij al sinds ik mij kan herinneren, mij heeft gestimuleerd om eenzelfde doel na te streven.

Haar adviezen, steun en eeuwige geduld hebben ervoor gezorgd dat ik mij bewust ben van de impact die je kunt hebben op mensen, de maatschappij en later ook op het werk.

Dat je verder moet kunnen/durven kijken dan de bubbel waar je in opgroeit en dat het niet erg is om daarbij van alles uit te proberen. Zonder mijn moeder en het bewustzijn dat zij bij mij heeft doen ontstaan, zou ik hier nu niet zijn.”

Rosanna Meurs met moeder Beppie Roseboom

Rosanna: “Mijn moeder heeft mij altijd gestimuleerd om goed te leren, om later zelfstandig en onafhankelijk te zijn (zoals mijn moeder). Dit is goed gelukt en daar ben ik haar heel dankbaar voor.”

Mireille Elkerbout over haar moeder Cynthia: “Zij houdt nog steeds een oogje in het zeil”

Mireille: “Mijn moeder heeft mij, naast haar 40-urige werkweek als onderwijzeres op een basisschool, als alleenstaande moeder altijd geholpen met de opvang van mijn dochter.

Na eerst bij mijn moeder te hebben ingewoond, vanaf halverwege mijn zwangerschap tot aan mijn dochter haar 3e verjaardag, bleef zij mijn dochter opvangen toen ik op 23e jarige leeftijd weer besloot om naar school te gaan. Na mijn opleiding tot Security Hostess trad ik in dienst bij Deloitte en bemande op Sloterdijk de receptie. Mijn moeder bleef mij ondersteunen toen ik verder ging met een opleiding tot Medewerker Informatiedienstverlening Bibliotheken en vervolgens de opleiding Media, Informatie & Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. 

Met de hulp van mijn moeder kon ik aan mijn carrière werken binnen Deloitte en dat bracht mij van de receptie, naar de bibliotheek, de afdeling Kennismanagement, de afdeling Business Research Center en vervolgens naar Deloitte Global. Inmiddels werk ik met heel veel plezier voor de EMEA RMD office (RMD= Regional Managing Director). Zelfs nu nog helpt mijn moeder mij met de opvang van mijn dochter. Nu is ‘opvang’ een groot woord, daar mijn dochter inmiddels 24 is, maar mijn moeder houdt nog steeds een oogje in het zeil, maar nu als ik voor EMEA op reis moet.”

Benieuwd naar nog meer foto's?

Kijk op onze Facebook-pagina voor nog meer foto's van Bring your mom to work day.

Working for Deloitte in The Netherlands

  • Liselotte Mulder
  • 11 mei 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven