Broer en zus: Rogier en Hester Bolkestein

  • 30 september 2017

Hester is consultant binnen Tax in Amsterdam met een focus op internationale vennootschapsbelasting vraagstukken. Rogier is Change Management consultant binnen de net nieuw opgezette Digital Enablement service line en is in dienst bij Deloitte US in Houston, Texas. Wat doen zij precies bij Deloitte en waar zijn ze het meest trots op? Hoe is de werksfeer? En hoe vinden zij het om als broer en zus bij Deloitte te werken?

Wat doen jullie bij Deloitte?

Rogier: "Ik ben Change Management consultant binnen de net nieuw opgezette Digital Enablement service line. Ik focus mij op grote ERP/Cloud implementaties, waar ik verantwoordelijk ben voor organizational alignment, leadership & stakeholder commitment, learning en communication. Daarnaast doe ik PMI projecten en geef ik training. Zo heb ik onlangs training gegeven op een goudmijn in de jungle van Suriname. Ik ben nu iets meer dan 4 jaar in dienst. Ik ben maart 2017 verhuisd naar Houston, Texas, waar ik in dienst ben gegaan bij Deloitte US. Erg interessant en cool om hier te werken, en alhoewel er veel overeenkomsten zijn, zijn er zeker ook verschillen, met name cultureel."

Hester: "Ik ben consultant binnen Tax in Amsterdam waarbij ik me focus op internationale vennootschapsbelasting vraagstukken. Mijn focus ligt op  de TMT (Technologie, Media en Telecommunicatie) industrie. Ik werk bijna 3 jaar bij Deloitte. Gedurende de eerste 2 jaar van mijn carrière bij Deloitte heb ik deelgenomen aan het Tax Traineeship TOP, waarbij ik de mogelijkheid heb gekregen in drie verschillende teams te werken. Dit was een mooie manier om de organisatie en haar mensen beter te leren kennen!"

Waar zijn jullie het meest trots op?

Rogier: "Wanneer ik echt het verschil kan maken bij mijn klanten. Ik wil graag de trusted advisor zijn van mijn klant, en dat is meer dan alleen uitvoeren waar zij om vragen."

Hester: "Als ik moeilijke materie uiteindelijk toch weet om te zetten in praktische oplossing voor de klant en daarmee hen echt verder kan helpen."

Hoe is de werksfeer?

Rogier: "We zijn een organisatie met veel jonge en ambitieuze mensen, die allemaal talenten zijn in hun vakgebied. Dat maakt samenwerken erg inspirerend en leerzaam. Je kunt jezelf ontplooien en er is veel ruimte voor ontwikkeling en plezier. Wel is work-life balance niet bij iedereen even belangrijk, wat voor frictie kan zorgen."

Wat vind je ervan dat jouw broer/zus ook bij Deloitte werkt?

Rogier: "Ik vind het heel leuk dat mijn zus bij Deloitte werkt. Het is denk ik ook geen toeval. Deloitte biedt iets dat wij – zelfs van verschillende studieachtergronden waarderen in een werkgever. Daarnaast is het erg leuk dat je grappen kunt maken, elkaar veel ziet en dezelfde dingen meemaakt. Toen ik in Nederland werkte dronken we bijna elke vrijdag koffie op kantoor. Ook maken we grappen over elkaar: ik zeg dat zij saaie en onbegrijpelijke dingen doet en zij vindt dat ik gebakken lucht verkoop. Ik ben heel trots op Hester. Zij is een zeer slimme en ambitieuze tax consultant, die heel erg goed is in wat zij doet. De meeste collega’s weten dat wij broer en zus zijn. Iedereen vindt het super leuk!" 

Hester: "Ik vond het stiekem wel fijn dat mijn grote broer ook bij Deloitte werkte toen ik hier net begon. Ik kon hem natuurlijk ongegeneerd alles vragen. En dan bedoel ik bijvoorbeeld de vraag hoe je je uren in SAP moet vullen, want inderdaad vakinhoudelijk gezien doen we geen vergelijkbaar werk. Ik vind het ontzettend knap dat Rogier na een vrij zware procedure is aangenomen bij ons kantoor in Houston. Wat ik hoor doet hij het daar ontzettend goed en ik weet zeker dat hij heel ver komt in zijn carrière!"

En hebben jullie het ‘thuis’ wel eens over werk?

Rogier: "Op de werkvloer komen we elkaar wel eens tegen voor koffie, maar niet voor werk. Change Management en Tax liggen toch ver uit elkaar qua projecten."

Hester: "Daarbij komt dat Rogier vaak niet op kantoor is maar bij de klant zit. Wij werken bij Tax voornamelijk vanuit kantoor. Maar onze koffie’s zijn altijd erg gezellig en ik kijk er daarom ook heel erg naar uit dat hij weer terug komt naar Nederland!"

Rogier: "Thuis bespreken we de leuke dingen van onze projecten, maar ook zeker de uitdagingen en minder leuke kanten. Zo help je elkaar een beetje en het is prettig om met een vriend/familielid te kunnen praten over werk, en dat die persoon helemaal begrijpt wat je bedoelt."

Ook deze broers en zussen werken bij Deloitte

Benieuwd naar andere verhalen van broers en zussen die bij Deloitte werken? Lees het artikel Nationale Broer en Zus dag: Deze broers en zussen werken bij Deloitte.

Einstein ging ook ooit met pensioen

  • Lino Kragtwijk
  • 18 september 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven