Broers Benjamin en Robbert Polman

  • 30 september 2017

Broers Robbert en Benjamin werken allebei op de afdeling Audit in Utrecht en komen uit een echte accountantsfamilie. Wat doen zij precies bij Deloitte en waar zijn ze het meest trots op? Hoe is de werksfeer? En hoe vinden zij het om als broers bij Deloitte te werken?

Wat doen jullie bij Deloitte?

Robbert: “Ik werk op de afdeling Audit & Assurance in Utrecht en houdt mij voornamelijk bezig met het uitvoeren van wettelijke controle-opdrachten. Dit doe ik 5 jaar. Hiervoor volgde ik de opleiding hbo Accountancy aan de Hogeschool Utrecht. Via campusrecruiting maakte ik kennis met Deloitte.”

Benjamin: “Op dit moment ben ik werkzaam op de Audit-afdeling in Utrecht. Hierbij houd ik mij bezig met het uitvoeren van wettelijke controleopdrachten van mid market bedrijven. Ik werk nu drie jaar bij Deloitte. Hiervoor heb ik hbo Bedrijfseconomie gedaan aan de Hogeschool Utrecht. Als onderdeel van mijn minor project maangement heb ik vier maanden gestudeerd aan de Beijing University of Technology in Peking. Inmiddels ben ik bezig met mijn deeltijd master aan de Vrije Universiteit.”

Waar zijn jullie het meest trots op?

Robbert: “Dat ik elke dag namens Deloitte een objectieve, integere topprestatie mag leveren als vertegenwoordiger van het maatschappelijke verkeer.”

Benjamin: “Ik ben trots op het feit dat we met z’n allen bij Deloitte erin slagen onze goede naam hoog te houden ondanks het feit dat we regelmatig negatief in het nieuws komen wat betreft audit.”

Hoe is de werksfeer?

Robbert: “Een open en laagdrempelige werksfeer waarbij alles bespreekbaar is.”

Benjamin: “De werksfeer op kantoor Utrecht ervaar ik als zeer prettig waarbij iedereen zeer vriendschappelijk met elkaar omgaat. Van partner tot assistent, met iedereen is een leuk en laagdrempelig gesprek te voeren. Zo heb ik afgelopen jaar met een groot aantal collega’s van mee gedaan aan de Alpe d'huzes. Hierbij hebben wij enorm veel support gehad van de afdeling, van donaties tot motiverende berichten tot aan de start. De mate en het enthousiasme waarmee de collega’s support boden geeft wel aan dat het wel goed zit met de werksfeer. Daarnaast doen we met de afdeling vaak leuke dingen, borrels, jaarlijkse ski trip, jaarlijks voetbaltoernooi et cetera.”

Wat vind je ervan dat jouw broer ook bij Deloitte werkt?

Robbert: “Ik vind het mooi om te zien dat mijn broertje exact hetzelfde pad bewandelt als mij en ook nog eens bij hetzelfde bedrijf. Hierbij vind ik het interessant om te zien hoe hij omgaat met bepaalde situaties (o.a. worklife balance alsmede het deeltijd volgen van een studie). Tot slot vind ik het leuk om te zien hoe hij zich zowel op persoonlijk als zakelijk vlak verder ontwikkeld. Op kantoor Utrecht is het algemeen bekend dat mijn broertje ook werkzaam is op de Audit & Assurance afdeling. Zo spreken sommige collega’s al van ‘Polman Junior’ en ‘Polman Senior’. Uiteraard ben ik heel trots op mijn broer.”

Benjamin: “Ik kom mijn broer niet dagelijks tegen op het werk maar als ik hem tegenkom wordt wel altijd even geouwehoerd. Hierbij ben ik er natuurlijk ook trots op dat ik samen met mijn broer mag bijdragen aan de naam Deloitte. Ik kijk dan ook vaak naar mijn broer, hoe hij met bepaalde situaties omgaat. Hier kan ik enorm veel van hem leren. Daarnaast staat hij altijd klaar om me te helpen wanneer ik ergens problemen mee ondervindt of vragen heb. Collega’s vinden het vaak leuk om te horen dat ik samen met mijn broer op dezelfde afdeling werk. Waarbij het soms best verwarrend kan zijn met betrekking tot het mailverkeer. Het komt met grote regelmaat voor dat ik e-mails of meeting requests ontvang die voor mijn broer waren bestemd en andersom. Tevens krijgen we vaak te horen dat onze stemmen enorm op elkaar lijken, voor nieuwe collega’s is dit vaak verbazingwekkend omdat ze dan denken met de ene Polman te maken te hebben terwijl het toch de andere blijkt te zijn. Daarentegen geven de collega’s vaak aan dat er wel wat verschil in persoonlijkheid is. Mijn broer is vaak wat rustiger en terughoudender terwijl ik vaak net iets te veel praat.

Of ik trots op hem ben? Tuurlijk, wie is dat nou niet! Wat ik enorm knap vind is de mate van discipline waarmee hij wekelijks aan zijn deeltijd studie zat. Dit kan hij niet alleen met zijn studie maar ook met werk, sporten et cetera. Wat een discipline! Inmiddels heeft hij zijn studie afgerond maar desalniettemin kan ik nog veel van leren.”

En komen jullie elkaar vaak tegen op de werkvloer?

Robbert: “Op kantoor komen wij elkaar wel eens tegen maar wij doen bewust geen opdrachten samen. Op werkgebied komen we dus nooit direct met elkaar in aanraking. Wij komen uit een echte accountantsfamilie. Zo hebben onze ouders een eigen administratiekantoor en gaat het aan de eettafel dan ook vaak over het werk. De appel valt niet ver van de boom. Het is ons met de paplepel ingegoten.”

Benjamin: “We komen elkaar met grote regelmaat tegen op kantoor. Samen hebben afgesproken om geen controleopdrachten uit te voeren waarbij we in hetzelfde team zitten. Maar als de kans er is om toch samen een team te vormen zullen we het niet laten, bijvoorbeeld bij het voetbaltoernooi van de afdeling. Daarnaast is het altijd handig bij borrels waarbij mijn broer vaak de BOB is, topper is het ook!

Wij komen uit een echte accountantsfamilie: onze beide ouders hebben bij een ander Big 4 kantoor hebben gewerkt en inmiddels hebben zij al ruim 10 jaar een eigen administratiekantoor. Aan tafel ging het dus met grote regelmaat over het werk, tot grote ergernis van mijn moeder. Mijn vader vond het daarentegen prachtig. Hij ging maar wat graag de discussie aan met die twee ‘assistenten van Deloitte’. “

Ook deze broers en zussen werken bij Deloitte

Benieuwd naar andere verhalen van broers en zussen die bij Deloitte werken? Lees het artikel Nationale Broer en Zus dag: Deze broers en zussen werken bij Deloitte.

Einstein ging ook ooit met pensioen

  • Lino Kragtwijk
  • 18 september 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven