Broers Kees en Jan Prüst

  • 30 september 2017

Kees werkt bij Audit op kantoor Eindhoven. Zijn tweelingbroer Jan loopt stage bij de service line Enterprise Architecture binnen Technology Consulting in Amsterdam. Wat doen zij precies bij Deloitte en waar zijn ze het meest trots op? Hoe is de werksfeer? En hoe vinden zij het om als broers bij Deloitte te werken?

Wat doen jullie bij Deloitte?

Kees: “Ik werk in de function Audit, in specifiek mid market, op kantoor Eindhoven. Ik houd mij bezig accountantscontrole en andere assurance opdrachten. Mijn klantenportefeuille bestaat uit profit en non-profit. Zo kom ik bijvoorbeeld bij een groot ziekenhuis in Amsterdam, maar ook bij een grote accountantsorganisatie. Voordat ik bij Deloitte begon heb ik de hbo-opleiding Accountancy afgerond. Momenteel heb ik de pre-master voor MSc Accountancy afgerond en volg ik deeltijd de Master of Science in Accountancy. Ik heb mijn bachelor scriptie bij Deloitte geschreven en ben nu sinds september 2016 in dienst bij Deloitte.”

Jan: “Ik loop momenteel stage bij de service line Enterprise Architecture binnen Technology Consulting. Ik houd mij voornamelijk bezig met het schrijven van mijn master scriptie over Agile Architecture. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk te zien van de dagelijkse werkzaamheden van de consultants van Enterprise Architecture. Ik volg nu de Master Information Management aan de Tilburg University. Tijdens mijn opleiding stond Deloitte al een tijd op mijn ‘shortlist’, gezien de reputatie en het feit dat het een kennis/netwerk organisatie pur sang is. Vervolgens ben ik tijdens mijn master gaan solliciteren voor deze afstudeerstage. Mijn broer Kees heb ik destijds geadviseerd zijn afstudeerstage bij Deloitte te doen!”

Waar zijn jullie het meest trots op?

Kees: “Dat ik mijzelf sterk heb kunnen ontwikkelen. Dit komt door de kansen die je krijgt bij Deloitte en de behulpzame collega’s.”

Jan: “Dat is moeilijk te zeggen na zo’n korte periode. De schaal van de organisatie en de kennis die excpliciet én impliciet aanwezig is onder de werknemers, is toch wel zeer indrukwekkend. Daarom zou ik momenteel zeggen dat ik vooral trots ben om deel uit te maken van Deloitte.”

Hoe is de werksfeer?

Kees: “Men zegt dat accountants saai zijn. Daar is niets van waar. Los van het feit dat je in ons vak vaak erg formeel bent bij klanten, is er voldoende ruimte voor gezelligheid.”

Jan: “Binnen Technology Consulting is de sfeer over het algemeen gemoedelijk, uiteraard aangevuld met een sterke drive om prestaties te leveren. Een mooie omgeving om mezelf te kunnen ontplooien.”

Wat vind je ervan dat jouw broer ook bij Deloitte werkt?

Kees: “Heel leuk dat mijn broer ook bij Deloitte werkt! Ik vind het mooi om te zien dat hij een totaal andere tak van sport heeft, maar toch bij hetzelfde kantoor werkt als ik. Ik ben trots op het feit dat hij ook bij Deloitte werkt. Als hij in Eindhoven op de vierde verdieping komt, noemen ze hem Kees. Ik heb mijn collega’s ook verteld dat hij bij Deloitte is komen werken. Ik ben trots op mijn broer. Hij werkt hard voor de dingen die hij wil bereiken. Dat vind ik altijd noemenswaardig bij mensen.”

Jan: “Het is zeker leuk om allebei vanuit een ander deel van de organisatie naar het bedrijfsleven te kijken. Daarnaast is het als tweeling natuurlijk grappig om dan uiteindelijk bij dezelfde organisaties terecht te komen, naast de clichés die mensen schetsen over het dragen van dezelfde kleding et cetera. Collega’s reageren natuurlijk verrast, ze vinden het wel grappig als ik het vertel. Het scheelt uiteraard dat we niet in hetzelfde deel van het land werkzaam zijn, en daarnaast dat we binnen Deloitte een andere tak van sport bedrijven. Daarom gebeurt het niet snel dat collega’s mij Kees noemen. Toen ik recent in Eindhoven op kantoor was, gebeurde dat uiteraard wel. Dit leverde grappige gesprekken op. Ik ben zeer trots op mijn broer. Vanuit de schoolbanken is hij binnengekomen bij Audit en weet dat te combineren met zijn opvolg studies om uiteindelijk RA te worden. De werkdruk is natuurlijk niet flauw tijdens busy season en dat heeft hij goed weten te managen. Hij heeft het goed voor elkaar wat dat betreft.”

Ook deze broers en zussen werken bij Deloitte

Benieuwd naar andere verhalen van broers en zussen die bij Deloitte werken? Lees het artikel Nationale Broer en Zus dag: Deze broers en zussen werken bij Deloitte.

Einstein ging ook ooit met pensioen

  • Lino Kragtwijk
  • 18 september 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven